EUROLYGA 2023

Į pirmųjų „Žalgirio“ rungtynių bėdą pirštu bedęs K. Maksvytis: „Tikiuosi, tai netaps mūsų veidu“ Paaiškėjo Kauno ekipos kapitonas

Kauno „Žalgiris“ naująjį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną pradėjo pergalingai, tačiau dėl jos teko gerokai pavargti. Kazio Maksvyčio auklėtiniai Klaipėdoje 79:71 įveikė vietos „Neptūną“.

K. Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mindaugas Brazys.<br>lkl.lt nuotr.
Mindaugas Brazys.<br>lkl.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 26, 2022, 10:13 PM, atnaujinta Sep 26, 2022, 10:14 PM

Kauniečiai trys kėlinius užtikrintai diktavo žaidimo tempą ir iš lėto didinę savo persvarą į ketvirtąjį kėlinį žengė pirmaudami 64:53.

Lemiamame ketvirtyje K.Maksvyčio auklėtiniai ir toliau užtikrintai pirmavo, kol iki pabaigos liko žaisti 3 minutės. Žalgiriečiams pirmaujant 75:65 Mindaugas Girdžiūnas pelnė 2 taškus, o po kelių akimirkų savo aikštės pusėje išprovokavo Luko Lekavičiaus pražangą puolime.

Likus rungtyniauti mažiau nei 2 minutes tas pats M.Girdžiūnas greitoje atakoje sugebėjo išprovokuoti ir nesportinę Igno Brazdeikio pražangą, kurią šeimininkai pavertė keturiais taškais ir likus žaisti pusantros minutės Kauno klubas jau pirmavo tik 75:71.

Visgi, K.Maksvytis paprašė minutės pertraukėlės, per kurią „Žalgirio“ krepšininkai sustygavo savo žaidimą ir sėkmingai sužaidę rungtynių pabaigą šventė pergalę 79:71.

Tai buvo debiutinės rungtynės vyriausiojo trenerio pozicijoje Mindaugui Braziui. Naujasis „Neptūno“ treneris iki šiol dirbo tik asistento pozicijoje. Debiutantas atkaklios kovos nesureikšmino.

„Galbūt daug nuomonių bus, kad sukovojome, tačiau rezultatas yra toks pats – mes pralaimėjome. Norėčiau pasveikinti „Žalgirį“ su pergale. Tas „Žalgirio“ pasikeitimas į fizišką pusę mums buvo nepriimtinas. Praleidome daug taškų iš po krepšio. Antroje pusėje pavyko mums tai kažkiek pakontroliuoti, kažkiek juos išmušėme su zonine gynyba ir priėjome prie momento, kad per vieną ar dvi atakas ir rungtynes galėjome persverti į savo pusę. Kelios klaidos gale mus išmušė“, – kalbėjo M.Brazys.

Tuo tarpu Kauno „Žalgirio“ komandos vyr. Treneris Kazys Maksvytis po akistatos taip akcentavo varžovų zoninę gynybą bei atkreipė dėmesį į savo krepšininkų pataikymą iš tritaškio zonos.

„Buvo keli momentai rungtynėse, kai galėjom jas lengviau užbaigti. Kažkiek netenkina, kad „Neptūnas“ antrą pusę laimėjo 3 taškais. Šiaip, rungtynių prasme gynyba buvo šiek tiek geresnė už puolimą. Negaliu pasakyti, kad puolime buvo kažkas blogai, tačiau užstrigome vienu momentu prieš zoninę gynybą.

Pataikėme tik 4 tritaškius iš 24, tai čia buvo viena iš priežasčių, kas neleido mums atsiplėšti. Aišku, mums labai pagelbėjo 17 puolime atkovotų kamuolių. Turėjome daug antrų šansų, gaila, kad nedaug jų pavyko išnaudoti“, – po pergalės kalbėjo K.Maksvytis.

– Kas nustebino „Neptūno“ žaidime?

– Aš bandžiau nuspėti, kad „Neptūnas“ bus neblogai puolanti komanda – tas ir buvo, jie turi daug metikų, žaidžia plačiai ir puolime bus tikrai įdomi komanda, ypač kai prisidės Deividas Gailius. Gynyboje irgi keitė sistemas, bandė mus išmušti iš ritmo.

– Kaip susikeitimo gynyboje jums atrodė Kevarriusas Hayesas?

– Jis geras yra šioje gynyboje ir mes bandysime tai naudoti nemažai. Mobilumas yra viena iš priežasčių, dėl ko mes jį pasirašėme.

– Ar jaučiasi Europos čempionate žaidusių žalgiriečių nuovargis?

– Šiandien nelabai jautėsi. Arnas Butkevičius dar turi įsivažiuoti, visgi naujoje komandoje.

– Kas lėmė tokį tritaškių pataikymą?

– Visų pirma – tai gali būti, kad pirmos rungtynės. Visų antra – tikiuosi, tai netaps mūsų veidu. Krepšinyje reikia pataikyti, reikia sukurti progas. Tam treneriai ir esame, kad sukurti progas ir jas belieka realizuoti.

– Turėjote 14 taškų persvarą, kodėl nepavyko nulaužti anksčiau rungtynių?

– Iš savo pusės padarėme kelias vaikiškas klaidas. O puolime „Neptūnas“ sustojo į zoną. Nebuvo ji labai kokybiška, bet to užteko, kad mes sustotume ir pradėtume bijoti.

– Ar pamatėme Eurolyginę rotaciją?

– Kai naudoji 12 žaidėjų, gali išlaikyti didesnį agresyvumą, šviežesnius žaidėjus, bet tuo pačiu numušti ritmą. Kadangi žaidėjai žaidžia trumpai, turi karštas arba šaltas sėsti ant suoliuko, taip kad šitai reikės išdirbti.

– Su komanda esate beveik 2 savaites. Kokį progresą matote?

– Visų pirma yra gera darbinė atmosfera. Turime sunkias treniruotes, žaidėjai varžosi tarpusavyje, kartais net negaili vienas kito. Gynyba gerai, puolimo norėtųsi šiek tiek laisviau, šiek tiek geresnių metimų.

– Edgaras Ulanovas tapo nauju komandos kapitonu?

– Taip, jis buvo laikinas kapitonas, kol nebuvo susirinkę visi komandos nariai ir prieš kelias dienas treniruotėje oficialiai paskelbėme, kad Edgaras yra naujasis kapitonas. Manau, kad jis to vertas, yra žalgirietis, ilgai čia žaidžia bei tapo patyrusiu žaidėju. Tikiuosi, kad gerai savo vaidmenį išnaudos.

– Kokios naujienos dėl Dovydo Giedraičio?

– Pagal preliminarų planą jis turėtų grįžti spalio gale. Kol kas jis dar sportuoja su daktarais ir fizinio rengimo treneriais. Viskas vyksta pagal planą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.