EUROLYGA 2023

Po pirmosios sezono pergalės G. Žibėnas dėkojo savo mokytojui: „Palaikysiu „Juventus“ visose rungtynėse, išskyrus su „Ryto“ komanda"

Vilniaus „Rytas“ po iškovoto Lietuvos krepšinio lygos (LKL) titulo pergalingai pradėjo ir naująjį sezoną. Giedriaus Žibėno auklėtiniai išvykoje 90:88 įveikė Utenos „Juventus“ klubą.

G. Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G. Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2022, 2:20 PM, atnaujinta Sep 26, 2022, 2:33 PM

Rungtynės turėjo atskirą poskonį ir trenerių kovoje. Prie Utenos „Juventus“ komandos vairo šį sezoną stojo Donaldas Kairys. Būtent D.Kairį „Ryto“ klube 2021 metų pradžioje pakeitė G.Žibėnas, kurį į didįjį krepšinį atvedė būtent naujasis „Juventus“ treneris.

Mačą kur kas sėkmingiau pradėjo aikštelės šeimininkai. Antrajame kėlinyje sužaidus 3 minutes uteniškiai pirmavo net 18 taškų skirtumu (37:19), o į ilgąją pertrauką žengė pirmaudami 47:34.

Visgi, antroje rungtynių pusėje LKL čempionai padidino žaidimo tempą ir sugebėjo į lemiamą kėlinuką žengti pirmaujant 65:64.

Ketvirtajame kėlinyje rungtynių eigą kontroliavo vilniečiai, kurie likus žaisti kelias minutes turėjo 9 taškų persvarą (88:79). Pajautę pergalės skonį „Ryto“ krepšininkai tiesiog sustojo puolime ir likus rungtyniauti 39 sekundes rezultatas tapo lygus – 88:88.

„Ryto“ naujokas – Gytis Masiulis išprovokavęs pražangą stojo prie baudų linijos pataikė tik 1 metimą. Likus rungtyniauti 13 sekundžių jau svečių pražangą išprovokavo „Juventus“ lyderis Alexanderis Hamiltonas, kuris baudų metimais galėjo išvesti komandą į priekį, tačiau abu jo metimai skriejo pro šalį, o Utenos komandą nesugebėjo prasižengti net 12 sekundžių, ko pasekoje „Rytas“ šventė pirmąją pergalę.

„Ryto“ treneris G.Žibėnas po rungtynių teigė, kad komandai reikės nuveikti dar daug darbų, o žaidėjai į aikštę žengė per daug minkšti.

„Galime sakyti, kad tai pirmos rungtynės, tačiau esame pakankamai patyrusi komanda, kad to startinio jaudulio nebūtų. Nesakyčiau, kad jis ir buvo, bet įžengėme į rungtynes per minkšti. Padarėme daug nedovanotinų gynybinių klaidų ir viskas buvo per lengvai. 60 taškų iš baudos aikštelės... Per lengvai mums pelnė taškus.

Antroje rungtynių pusėje patys užpuolėme, padidinome tempą ir kažkiek gynyboje pasidarėme „stop’ų“. Tačiau dėl gynybos matosi, kad šiemet reikės nuveikti dar daug darbo“, – po rungtynių kalbėjo G.Žibėnas.

– Antroje rungtynių pusėje nuo pradžių rungtyniavo Tomas Lekūnas su Martynu Echodu. Kiek tai padėjo perlaužti rungtynių eigą?

– Nemanau, kad jie perlaužė tą eigą. Kiekvienas žaidėjas prie to prisidėjo. Mūsų užpakalius išgelbėjo kova dėl kamuolių puolime. Turėjome daug antrų šansų. Tačiau gąsdina gynybos spragas ir jas reikia taisyti kuo greičiau, nes turime labai daug atsakingų rungtynių jau neužilgo.

– Nelabiau neramina asmeninė žaidėjų gynyba ar komandinė?

– Abi. Pradedant nuo asmeninės, nes šiandien vienas prieš vieną pralaimėjome ir kai keitėmės, turėjome kelis labai keitimų turėjome. Atrodo pati lengviausia gynyba, kokią tik galimą sugalvoti, tačiau prasileidome labai daug pigių taškų?

– Kiek jaučiasi, kad tai yra naujai surinkta komanda?

– Martyno Echodo nelaikome kaip naujo žmogaus, Adas Šimonis pasilikęs, dar 5 žaidėjus iš praėjusio sezono turime, tad yra 4–5 naujokai. Ne tokia ir nauja komanda. Norėtųsi, kad nauji atėję žaidėjai prie mūsų prisitaikytų labiau, nei mes prie jų. Mes norime tęstinumo, daug dalykų nekeisti, turėti įdarbį iš praėjusio sezono, bet matome, kad reikės reaguoti ir patiems prisitaikyti prie žaidėjų, kuriuos turime.

– Kada į rikiuotę grįš Benedekas Varadis?

– Manau, kad artėjančią savaitę pradės sportuoti su kontaktu ir žiūrėsime. Arba ketvirtadienį, arba šeštadienį norėtume su juo žaisti?

– Ar tai buvo pirmas kartas kuomet rungtyniavote prieš Donaldą Kairį? Ar turėjo išskirtinių emocinių reiškinių šis mačas?

– Taip. Šiaip vis tiek žaidžia žaidėjai prieš žaidėjus, komanda prieš komandą. Man Donaldas visada buvo, yra ir liks mokytojas. Aišku, emocija kažkokia yra prieš rungtynes ir jų metu, tačiau aš esu jam labai dėkingas už visas jo pamokas didžiajame krepšinyje. Būtent jis mane ir atvedė čia pasiimdamas į Lenkiją su savimi. O šiaip linkiu jam sėkmės „Juventus“ klube, manau, kad jis turi daug ką įrodyti ir jis tą padarys. Šiemet palaikysiu „Juventus“ komandą visose rungtynėse, išskyrus „Ryto“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.