EUROLYGA 2023

R. Kurtinaitis ir „Wolves“ su kitu varžovu Europos taurės kvalifikacijoje žais apgraibomis – žvalgyba vyks mačo metu

Rimo Kurtinaičio vedamas „Wolves“ klubas šiaip ne taip įveikė pirmąjį atrankos į FIBA Europos taurės varžybas etapą. Naujai suformuotas ir ambicijų tiek LKL, tiek ir tarptautinėje arenoje patriukšmauti planuojantis Alytuje kol kas besibazuojantis klubas antradienį FIBA Europos taurės atrankos pirmajame etape Bulgarijoje ilgai bandė vytis graikų Salonikų „Aris“, kurį galop jį palaužė ketvirtame kėlinyje ir laimėjo 83:72. Pergalė leido „Wolves“ žengti į kvalifikacijos pusfinalį.

Rimas Kurtinaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>LKL nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-09-27 23:55, atnaujinta 2022-09-27 23:57

„Pradžioje truputį nesilaikėme žaidimo plano, kurį buvome numatę. Bet gerai, kad vėl susikaupėme, kaip ir pirmose rungtynėse su Kėdainių „Nevėžiu“, – komentavo pergalę strategas R.Kurtinaitis. – Grįžome į rungtynes ir užbaigėme solidžiai. Esu patenkintas gynyba, organizacija puolime.

Mūsų komandoje jau keli žaidėjai patys gali kurti. Man tai yra labai svarbu. Sakyčiau, kad žaidėme solidžiai – grįžome į rungtynes, išsiveržėme į priekį ir užbaigėme dvikovą be jokių papildomų klausimų.“

„Wolves“ trečiadienį atrankos pusfinalyje susikaus su šeimininke Samokovo „Rilski Sportist“.

Atrankos turnyro šeimininkas Bulgarijos vicečempionas „Rilski sportist“, ko gero, yra net pavojingesnis varžovas už graikus. Samokovo komandos lyderiai taip pat turėtų būti trys nauji amerikiečiai, bet jos sudėtis stabilesnė.

„Rilski sportist“ gretose yra ir trys šių metų Europos pirmenybėse žaidusios Bulgarijos rinktinės krepšininkai, tarp kurių – vienas rinktinės lyderių Čavdaras Kostovas.

Kitos dvi Samokovo turnyro dalyvės yra Suomijos ir Izraelio lygų vidutiniokės. „Kataja“ praėjusį sezoną užėmė ketvirtąją vietą Suomijos lygoje (reguliariajame sezone buvo tik septinta, bet laimėjo ketvirtfinalio seriją), Haifos „Hapoel“ – šeštąją vietą Izraelio lygoje.

„Nelabai ką galiu apie būsimą varžovą pasakyti, nes neturime jokio įrašo. Turime rytojaus dieną, bandysime surinkti informaciją. Iš bendro išsilavinimo žinau, kad bulgarai – aktyvūs, agresyvūs, gali kurti.

Kol kas neradome net jų sudėties, jos nėra net pas FIBA. Mes turime savo gynybinius principus, žinome, ką norime nuveikti puolime.

Jeigu negausime vaizdo medžiagos, teks žvalgybą pravesti per rungtynes, pasižiūrėti, kaip jie ginasi, kur jų silpnos vietos.

Na, tada dar turėsime kokius tris kėlinukus, per kuriuos galėsime išnaudoti jų silpnąsias vietas.“

 Finalas Samokovo mieste vyks penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?