EUROLYGA 2023

Po bulgarų antausio – „Wolves“ trenerio R. Kurtinaičio kirčiai auklėtiniams: „To pateisinti negaliu“

Rimo Kurtinaičio treniruojama „Wolves“ ekipa liko be tarptautinio turnyro bilieto. Trečiadienį naujasis ambicijų neslepiantis klubas krito antrajame FIBA Europos taurės atrankos turnyro etape.

R.Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LKL nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LKL nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LKL nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 29, 2022, 4:49 PM, atnaujinta Sep 29, 2022, 4:50 PM

„Vilkai“ 76:91 (18:21, 19:18, 13:27, 26:25) nusileido šeimininkams – Samokovo „Rilski sportist“ krepšininkams iš Bulgarijos.

Kitą dieną po patirtos nesėkmės „Wolves“ strategas R.Kurtinaitis vardino pagrindines pralaimėjimo priežastis.

„Galvojau, kad viskas bus kitaip. Pati turnyro pradžia prieš „Aris“, Eurolygos komandą, mums žadėjo gerą ateitį. Gaila, kad neįvertinome situacijos, dvikovos išvakarėse turėjome labai įtemptas rungtynes prieš „Aris“, o kitą dieną turėjome žaisti prieš komandą, kuri išvakarėse neturėjo rungtynių.

Nebeturėjome energijos, kuria paprastai pasižymime, dėl to labai prastai pradėjome rungtynes. Kas buvo neblogai, kad turėdami 21 taško deficitą sugebėjome sugrįžti į rungtynes, likus žaisti keturias minutes atsilikome tik penkiais taškais, deja, nesugebėjome „nuvesti“ rungtynių iki laimėjimo. Gale priešininkas buvo stipresnis.

Rezultatą vertinu negatyviai, nes tikėjomės patekti į kitą etapą, bet įvyko kaip įvyko. Žinoma, buvo ir laiko stoka, pasiruošime taip pat trūko laiko ir informacijos, daug priežasčių. Bet pagrindinė priežastis, kad nesužaidėme, kaip turėjome sužaisti, nebuvo tos energijos, nebuvo kovingumo. Šito mums pritrūko“, – teigė 62-ejų krepšinio specialistas.

„Wolves“ treneris negailėjo karčių žodžių savo auklėtinių požiūriui aikštėje.

„Komanda jauna, daugelis mūsų žaidėjų nesužaidė taip, kaip aš norėjau, kad sužaistų. Ar tai atsakomybės trūkumas, ar nuovargis – dar yra daug klausimų.

Dėl nuovargio galėčiau pateisinti neįmestus metimus, pramestas baudas, bet negaliu pateisinti, kai išeini į aikštę ir paprasčiausiai nebėgioji. Reikia bėgti pirmyn, atgal, daugiau pastangų įdėti gynyboje, šiuo klausimu mes nusileidome“, – kalbėjo strategas.

Be tarptautinių turnyrų likusi „Wolves“ savo žygį tęs Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Spalio 3-ąją „Vilkai“ namuose priims Utenos „Juventus“ krepšininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą