EUROLYGA 2023

Prienų legendas prisiminęs K. Maksvytis atskleidė, ką „Žalgiriui“ reiktų patobulinti prieš Eurolygos startą

Kauno „Žalgirio“ (2/0) krepšininkai toliau sėkmingai žygiuoja naujajame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone. Ketvirtadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje 91:66 (24:16, 20:18, 22:22, 25:10) sutriuškino Prienų „Labas GAS“ (0/2) krepšininkus.

K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 29, 2022, 9:51 PM, atnaujinta Sep 29, 2022, 9:53 PM

Po pergalės kauniečių ekipos strategas pirštu dūrė į pirmoje rungtynių pusėje nenudžiuginusį komandos darbą gynyboje.

„Norėjosi persvarą įgyti anksčiau. Pirmoje pusėje darėme daug gynybinių klaidų, norėjosi daugiau koncentracijos.

Naudojome nemažą rotaciją, keitėme gynybos sistemas, galbūt save patys šiek tiek save išmušėme iš vėžių, bet svarbiausia – iškovojome pergalę“, – samprotavo 45-erių darbėniškis.

K.Maksvytis sugrįžęs į Prienų areną taip pat atidavė duoklę miesto krepšinio legendoms – buvusiam pagrindinės ekipos treneriui Virginijui Šeškui ir pavasarį Anapilin iškeliavusiam ilgamečiam komandos vadovui Aurimui Bartuškai.

„Po ilgesnės pertraukos grįžau į Prienus. Teko čia nemažai žaisti, o dabar čia nebėra nei Virginijaus Šeškaus, nei Aurimo Bartuškos, kuris būdavo šios komandos siela. Gaila, kad tokių žmonių nebėra. Žinoma, šventa vieta tuščia nebūna, bet jis nemažai prisidėjo prie Prienų krepšinio ir gaila, kad jo nebėra su mumis“, – krepšinio legendą prisiminė K.Maksvytis.

Jau kitą savaitę, spalio 6-ąją, „Žalgirio“ ekipa pradės naująjį Eurolygos sezoną. Kauniečiai čempionate startuos išvykos rungtynėmis prieš Tel Avivo „Maccabi“.

„Įvedėme naujovių į savo gynybą, dar turėsime kelias rungtynes iki Eurolygos. Puolimas manęs nejaudina, neblogai susikuriame progas, Eurolygoje turbūt labiausiai jaudins gynyba.

Norint atimti taškus, reikės priversti varžovus žaisti nepalankų, klampų krepšinį, turime pagerinti gynybą“, – akcentavo K.Maksvytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.