EUROLYGA 2023

Sezono startą pasitinkantį Š. Jasikevičių nustebino „Real“ sprendimas ir Europos čempionato baigtis: „Nemeluosiu, nesitikėjau“

Šarūnas Jasikevičius su „Barcelona“ klubu pasitinka naują Eurolygos ir ACB lygos sezoną. Šia proga dienraštis „AS“ parengė interviu su 46-erių Katalonijos komandos treneriu, kuris pakalbėjo apie artėjančio sezono iššūkius, Madrido „Real“ sprendimą atleisti Pablo Laso ir Ispanijos rinktinės žygį Europos krepšinio čempionate.

Š. Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š. Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š. Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š. Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š. Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š. Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 30, 2022, 3:56 PM, atnaujinta Oct 1, 2022, 8:35 AM

– Ar komanda pasiruošusi pradėti naują sezoną?, – „AS“ paklausė Š.Jasikevičiaus.

– Labai sunku pasakyti, ar esame pasiruošę. Bet mes turime būti. Niekas mums nepalengvins dalykų. Žinome apie sunkumus, su kuriais susiduria komandos su naujais žaidėjais, kurie ką tik atvyko iš Europos čempionato, bet taip yra. Tokioje situacijoje yra daug komandų.

– Jūsų atveju jų yra daugiau.

– Taip, tai labai įdomu, bet pradžioje ir sunkiau. Svarbu, kad tai patyrę žmonės, perėję per ne vieno trenerio rankas, patyrę įvairias situacijas. Jie turi greičiau prisitaikyti.

– Ar ši komanda jums labiau patinka už praėjusio sezono?

– Pažiūrėsime. Manau, kad kai kuriuose dalykuose mes patobulėjome, o kituose tai pamatysime. Atėjo žmonių, kurie jau yra laimėję. Tai labai svarbu. Visi atvykusieji, išskyrus jauną Da Silvą, jau perėjo per labai gerų trenerių rankas, turi labai gerus įpročius ir yra pasiruošę daugeliui situacijų.

– Ar tai palengvina darbą?

– Teoriškai taip.

– Vienas iš svarbių pakeitimų buvo gynėjo pozicijoje. Ar komandos žaidimo stilius labai pasikeis su T.Satoransky, kuris pakeitė N.Calathesą?

– Mažose detalėse taip, bet ar daug ką pakeis – nežinau. Visada stengiamės atlikti geriausią įmanomą metimą puolime. Manau, kad jie abu turi ir geresnių dalykų, ir blogesnių. Bet manau, kad T.Satoranskis suteiks daug džiaugsmo.

– Ar pamatysime greitesnes atakas?

– Sakoma, kad „Barca“ yra labai sisteminga arba labai lėta, bet mes esame viena daugiausiai atakų darančių komandų visoje Eurolygoje. T.Satoransky teoriškai turi tai dar padidinti.

– Ar „Barca“ tikslas visada laimėti viską?

– Mums visada svarbu turėti galimybių laimėti. Patekti į finalą. Dar laukia ilgas kelias, bet turime suteikti sau galimybę laimėti titulus. Ir tikimės, kad galėsime juos užbaigti teigiamai.

– Su kiekvienais metais jaučiate vis didesnį spaudimą laimėti Eurolygą?

– Man nerūpi spaudimas. Žinau, kad tai didžiulė šio klubo, mūsų žmonių svajonė, bet dabar tai toli. Aš apie tai negalvoju. Tai svajonė, bet pirmiausia reikia viską daryti teisingai, pakloti pamatus ir suteikti sau galimybę ją laimėti. Tikimės, kad žaisime finalo ketverte, ten viskas labai greitai apsisprendžia.

–  Ko jums trūko praėjusį sezoną?

– Tiesą pasakius, sezono pabaigoje buvome ne pačios geriausios formos. Turėjome puikų sezoną ir jo neužbaigėme. Žmonės supranta, kad mums sekėsi labai gerai, bet „Barcoje“ turime laimėti titulus. Tai vienintelė tiesa.

– Ką manote apie Pablo Laso atleidimą iš Madrido „Real“?

– Man tai pasirodė keista, nenoriu daug kalbėti. Bet man pasirodė keista...

– Ar praėjusią vasarą galvojote, kad Marcas Gasolis gali žaisti „Barcelona“ komandoje?

– Ne, tiesa ta, kad mes apie tai daug negalvojame. Net nežinau, ar Marcas norėjo. Niekas man nesuteikė tokios galimybės.

– Ką manote apie Ispanijos pasirodymą „Eurobasket“ turnyre?

– Nemeluosiu, nesitikėjau, kad jie laimės. Tai, ką Sergio Scariolo padarė su šia komanda, turi daug nuopelnų. Jis laimėjo skirtingus čempionatus, su skirtingais stiliais ir su skirtingomis komandomis. Kai jie buvo mėgstamiausi ir kai niekas už juos nedavė nė cento. Tai verta daug pagyrų.

– Ar sekate NBA?

– Kiekvienais metais vis mažiau žiūriu į ją. Mažiau žinau apie ateinantį jaunimą, nes mažiau žiūriu koledžo krepšinio. Manau, kad vyksta kažkas labai blogo. Dauguma net nebestoja į koledžą, o keliauja tiesiai į G lygą. Dabar svarbu tik pinigai, uždirbk daug ir labai greitai. Trumpuoju laikotarpiu tai gerai, bet per jų karjerą, manau, tai vienas blogiausių dalykų, kurie jiems gali nutikti.

Stebiu NBA finalą ir atkrintamąsias, man labai patinka, kad europiečiai vis labiau išryškėja, kad jie yra lemiami žaidėjai. Be to, mano šeimoje mes esame „Golden State Warriors“ sirgaliai, todėl gerai, kad Stephenas Curry viską laimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.