EUROLYGA 2023

V. Wembanyama su nacionaline rinktine debiutuos rungtynėse prieš Lietuvą

Krepšinio pasaulį savo talentu stebinantis 18-metis Victoras Wembanyama lapkričio mėnesį debiutuos Prancūzijos krepšinio rinktinėje rungtynėse prieš Lietuvą.

 V. Wembanyama<br> AFP/Scanpix nuotr.
 V. Wembanyama<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-07 17:17, atnaujinta 2022-10-07 17:21

Prancūzija jau paskelbė savo dvyliktuką lapkričio mėnesio rinktinių langui, o į jį įtraukė ir talentingąjį V.Wembanyama.

Pirmąsias rungtynes prancūzai lapkričio 11 d. žais Panevėžyje, „Cido“ arenoje prieš Lietuvos rinktinė.

Atrankoje į Pasaulio čempionatą K grupėje pirmauja Lietuva turėdama 7 pergales ir 1 pralaimėjimą. Prancūzai su 6 pergalėmis žengia antroje vietoje. Į čempionatą pateks pirmas 3 vietas užėmusios ekipos.

Paryžiaus „Metropolitans 92“ komandoje rungtyniaujančiam 224 cm ūgio 18-mečiui yra prognozuojamas pirmasis šaukimas NBA lygoje, o susidomėjimas krepšininku yra didžiausias nuo LeBrono Jameso laikų.

Pats prancūzas spėjo prisistatyti ir krepšinio mylėtojams už Atlanto. „Metropolitans 92“ komanda sužaidė dvi draugiškas rungtynes su NBA G lygos komanda „Ignite“. Abejose rungtynėse V.Wembanyama dominavo ir pelnė 37 bei 36 taškus.

Prancūzijos rinktinės dvyliktukas:

Andrew Albicy, Sylvainas Francisco, Paulis Lacombe, Nicolas Langas, Benjaminas Sene, Alexandre Chassangas, Damienas Inglisas, Yoanas Makoundou, Terry Tarpey, Axelis Toupane'as, Victoras Wembanyama, Ismaelis Kamagate'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.