EUROLYGA 2023

Ispanijoje nugriaudėjus žiniai dėl Eurolygos šventės Kaune spaudžia stabdžius: „Žalgirio“ vadovas laukia Vyriausybės Sprendimui priimti liko savaitė

Antradienį Ispanijos žurnalistas Erickas Moleiro pasiuntė džiugią naujieną krepšinį mylintiems kauniečiams – Eurolygos finalinis ketvertas vyks Kaune, tačiau Paulius Motiejūnas aistras ramina.

P.Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paulius Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paulius Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno Žalgirio arena<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno Žalgirio arena<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 11, 2022, 1:13 PM, atnaujinta Oct 11, 2022, 4:59 PM

Spalio pradžioje pasirodė pirmieji pranešimai, kad Kaunas ir „Žalgirio“ arena atsidūrė tarp favoritų organizuoti Eurolygos finalinį ketvertą, o Kauno „Žalgirio“ vadovas P.Motiejūnas patvirtino, kad buvo pateiktas prašymas organizuoti šį sporto renginį.

„Esame pateikę paraišką organizuoti Eurolygos finalinį ketvertą Kaune. Tai yra ne tik sporto, bet ir verslo renginys. Tai nėra toks renginys, kuriame tu tik išleidi pinigus ir jie negrįžta“, – spalio 4 dieną per spaudos konferenciją kalbėjo „Žalgirio“ direktorius.

Spalio 11 dienos rytą E.Moleiro „Twitter“ platformoje paskelbė, jog 2022–2023 metų Eurolygos finalinis ketvertas vyks Kaune, „Žalgirio“ arenoje.

Visgi, P.Motiejūnas džiūgauti kauniečiams dar nesiūlo. „Žalgirio“ klubo direktorius teigė, kad situacija dar nėra aiški.

„Niekas nepasikeitė. Laukiame valdžios atsakymo dėl finansavimo, viskas šiuo metu ten pastrigę“, – gandus lrytas.lt portalui pakomentavo P.Motiejūnas.

Kiek kainuotų finalinio ketverto organizavimas P.Motiejūnas neatskleidžia. Apie laukiamą Vyriausybės palaikymą „Žalgirio“ vadovas kalbėjo dar spalio 4 dieną vykusioje spaudos konferencijoje.

„Noriu padėkoti Kauno miesto savivaldybei, nes dalį sumos mes su ja esame sutarę ir pasitvirtinę, kad ši suma bus. Kitą dalį reiktų gauti arba iš ministerijos, arba iš kitų savivaldybių. Kol kas stringame, nes buvome išsiuntę prašymus, matome, kad esame mėtomi nuo vienos ministerijos prie kitos“, – tuomet teigė P.Motiejūnas.

Iki šiol Lietuvoje dar nėra vykęs toks turnyras, tad tai yra istorinė galimybė Kaunui. Užsienio žiniasklaidoje pagrindiniu Kauno konkurentu įvardijamas Stambulo miestas, o laikas sparčiai tiksi.

„Turime savaitę sulaukti teigiamo sprendimo iš valdžios“, – į klausimą, kada Eurolyga priims sprendimą, atsakė P.Motiejūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.