EUROLYGA 2023

Klaipėdos valdžia gelbėja įsiskolinusį „Neptūną“: klausimo vertė yra 250 tūkst. eurų

Gelbėdama įsiskolinusį krepšinio klubą „Neptūnas“, jo dalininke neseniai tapusi Klaipėdos savivaldybė ketina skirti jam 250 tūkst. eurų.

Klaipėdos „Neptūną“ parems miesto savivaldybė.<br>T.Bauro nuotr.
Klaipėdos „Neptūną“ parems miesto savivaldybė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-13 18:12

Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto komitetas ketvirtadienį pritarė sprendimo projektui skirti „Neptūnui“ tokio dydžio įnašą, didinant įstaigos įstatinį kapitalą, trečiadienį tam pritarė ir Finansų ir ekonomikos komitetas.

Galutinį sprendimą priims savivaldybės taryba.

Anot Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjo Edmundo Simokaičio, lėšos bus skirtos klubo skoloms apmokėti.

„Buvo gautas prašymas dėl prisidėjimo ir papildomo finansavimo krepšinio klubui, siekiant padengti būtinąsias išlaidas krepšinio klubo, kurios susijusios su žaidėjų, trenerių aptarnaujančio personalo mokėjimais, atsiskaitymais su tiekėjais – „Švyturio“ arena ir vežimo paslaugas teikiančiais tiekėjais“, – sakė Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdyje teigė E. Simokaitis.

„Mes tikimės, kad tai netaps tradicija, ar nuolatiniu dalyku, siekiant padėti įstaigai dabartiniu sunku laikotarpiu“, – sakė vedėjas.

Praėjusiame tarybos posėdyje, kuris vyko rugsėjo viduryje, politikai pritarė siūlymui savivaldybei tapti viešosios įstaigos „Neptūnas“ dalininke.

E. Simokaičio teigimu, dokumentai jau sutvarkyti, pakeitimai įregistruoti juridinių asmenų registre.

Paskutiniajame tarybos posėdyje, kuriame buvo priimtas sprendimas dėl sutikimo tapti dalininku, politikams buvo persiųsta klubo parengta medžiaga, kurioje nurodyta, jog tik perėmus klubą buvo gauta Šiaulių banko pretenzija dėl kredito padengimo. Nepadengus jo, klubui būtų keliama bankroto byla, tad dalininkai operatyviai paskolino klubui 250 tūkst. eurų.

Paskelbta, jog dabartiniams dalininkams perėmus klubą, skola siekė 1,5 mln. eurų ir ji nuosekliai mažinta, tačiau dar sudaro 800 tūkst. eurų. Skolos grąžinimo procesą pristabdė prasidėjusi koronaviruso pandemija, nekilnojamojo turto mokesčio augimas.

Šiuo metu klubo dalininkai yra Klaipėdos miesto savivaldybė, Marius Girčys, Vidas Augaitis, Vytautas Lygnugaris, Arūnas Tuma ir Sigitas Ambrazevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.