EUROLYGA

Graikijos spauda trimituoja: „Olympiakos“ nepasigedo žiūrovų ir su „Žalgiriu“ padarė tai, ką privalėjo padaryti

Graikijos krepšinio apžvalgininkai po penktadienį vykusių Eurolygos rungtynių Pirėjo „Olympiakos“ žaidime šiek tiek pasigedo spindesio, bet pripažino, kad komanda neprivalo kiekvieną vakarą žaisti idealiai. Graikams svarbiausia buvo tai, kai „Olympiakos“ antrojo turo rungtynėse užtikrintai nugalėjo Kauno „Žalgirį“.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ akistata.<br> zalgiris.lt nuotr.
„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ akistata.<br> zalgiris.lt nuotr.
„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ akistata.<br> zalgiris.lt nuotr.
„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ akistata.<br> zalgiris.lt nuotr.
 Graikijos spauda
 Graikijos spauda
 Graikijos spauda
 Graikijos spauda
 Graikijos spauda
 Graikijos spauda
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2022-10-15 11:40

Pirėjo Taikos ir draugystės arenoje be žiūrovų vykusiose rungtynėse „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį pripažino šeimininkų komandos pranašumą 80:90.

Nors skirtumas nebuvo triuškinamas, graikų krepšinio apžvalgininkų manymu, „Olympiakos“ nugalėjo įtikinamai ir svečiams šanso beveik nesuteikė.

„Olympiakos“ per rungtynes su „Žalgiriu“ padarė tai, ką privalėjo padaryti. Pirėjo komanda neturėjo sirgalių užnugario, tačiau be didelio vargo palaužė lietuvių pasipriešinimą“, – po rungtynių rašė „SentraGoal“ interneto leidinys.

„Žalgiris“ pasinaudojo tuo, kad Taikos ir draugystės arenos tribūnos buvo tuščios. Svečiai sukūrė sunkumus „Olympiakos“ ir neleido Pirėjo komandai atrasti jos ritmo, tačiau „raudonų-baltų“ kokybė nekėlė abejonės“, – rašė „Sportime“ leidinys. „Žalgiris“ priešinosi kaip įmanydamas, bet meistriškumo skirtumas buvo aiškus“, – pridėjo „Sportime“.

„Praėjusiame ture Barselonoje pasiekta pergalė suteikė „Olympiakos“ krepšininkams sparnus ir jie antrajame ture tuščioje Taikos ir draugystės arenoje nugalėjo „Žalgirį“.

Giorgo Bartzoko komandoje nebuvo kelio traumą patyrusio Kosto Papanikolaou, jiems atkakliai priešinosi svečiai iš Kauno, bet jie buvo aukštesniame lygyje ir pateisino lūkesčius“, – rašė „Sport24“ leidinys.

Graikų apžvalgininkai penktadienį „Olympiakos“ žaidime pasigedo spindesio, „Sport24“ pabrėžė, kad sezonui vos prasidėjus „dar per anksti daryti gilias išvadas“.

„Svarbiausia, kad komanda stengiasi žaisti gražiai, krepšininkai aikštėje priima teisingus sprendimus. „Olympiakos“ be žiūrovų palaikymo įmetė 90 taškų.

Dėl 80 praleistų taškų bus pokalbis tarp keturių sienų, tačiau svarbiausia, kad sezonas pradėtas gerai“, – rašė „Sport24“.

„Žalgiris“ susikurdavo geras progas, nepalūžo spaudžiamas ir iki pabaigos išlaikė intrigą bei neleido „Olympiakos“ atsipalaiduoti“, – apie svečius iš Kauno rašė „Sport24“.

„Nors kelios aplinkybės buvo prieš „Olympiakos“, „Žalgirio“ pasipriešinimas buvo įveiktas. Komandų meistriškumo skirtumas buvo žymus. Be to, svarbiausiu metu, kai Lietuvos komanda pradėjo kelti grėsmę, „Olympiakos“ ištraukė savo kozirius.

Pirmiausiai Aleksandrą Vezenkovą, kuris sezono pradžioje žaidžia taip pat, kaip praėjusio sezono pabaigoje. Per rungtynes su „Žalgiriu“ jo pasirodymas buvo vertas NBA – 24 taškai ir 13 atkovotų kamuolių. Jis ir Thomasas Walkupas buvo pagrindinė priežastis, dėl kurios Pirėjo komanda tikslą pasiekė neatskleisdama visų geriausių savo savybių“, – rašė SDNA leidinys.

„Olympiakos“ nepasigedo nei sirgalių, nei kapitono ir pasiekė antrąją pergalę. Giorgo Bartzoko komanda tarpsniais žaidė gerai, o lyderio vaidmens ėmėsi keli krepšininkai“, – rašė „Gazzetta“ sporto leidinys, pažymėjęs Aleksandro Vezenkovo, Thomaso Walkupo, Moustaphos Fallio, Kosto Slouko ir Giannoulio Larentzakio indėlį.

Vis dėlto graikai tarp pasižymėjusių „Olympiakos“ žaidėjų labiausiai pažymėjo A.Vezenkovą. „A.Vezenkovas – kaip sapne“, – straipsnį apie penktadienio rungtynes pavadino „Sport24“ interneto leidinys.

„Olympiakos“ kovojo be dviejų svarbių energijos šaltinių: sirgalių ir kapitono. Kai G.Bartzoko vyrai išsprendė atkovotų kamuolių problemą po savo krepšiu ir nebesuteikė varžovams antrų galimybių, viskas tapo daug lengviau. Svarbi pergalė ir puikus Eurolygos startas“, – galutinę išvadą padarė „Gazzetta“.

Tiesa, „Sportlive“ pažymėjo, kad kai kurie Pirėjo krepšininkai nuvylė: „Joelis Bolomboy ir Isaiah Kanaanas buvo visiškai nepasiruošę“.

Prieš rungtynes pristatydama varžovus „Gazzetta“ vadino „Olympiakos“ klubą aiškiu favoritu, bet pažymėjo, kad sezonui dar tik įsibėgėjant staigmenų tikimybė yra didesnė.

„Žalgiris“ į Pirėjų atvyksta jausdamas nuoskaudą dėl praleistos galimybės. Jam nedaug trūko per pirmąsias rungtynes Tel Avive, bet Kauno komanda pralaimėjo paskutinėje atakoje. Dabar „Žalgiris“ vėl keliauja į Pietus, bet jo misija bus dar sunkesnė negu pirmajame ture“, – rašė graikų leidinys.

Rašydama apie tarpsezonio permainas „Gazzetta“ pažymėjo, kad „Žalgiris“ atliko kelis labai įdomius ėjimus, apie kuriuos bus kalbama visą sezoną“.

Graikų leidinys pirmiausiai atkreipė dėmesį į „gerai fiziškai pasiruošusius ir energingus“ amerikiečius K.Evansą ir K.Hayesą, kurių „karjera dar tik kyla“. Vis dėlto svarbiausiu Kauno klubo pirkiniu „Gazzetta“ pavadino kelis praėjusius sezonus „Barcelona“ ekipoje žaidusį R.Šmitą.

Vis dėlto „Gazzetta“ nekilo abejonių, kad „šiose rungtynėse „Olympiakos“ yra aiškus favoritas“.

„Olympiakos“ žais savo žaidimą. Sezono pradžioje Pirėjo klubas yra geros formos, atrodo solidžiai ir gerai pasirengęs. „Raudoni-balti“ išsaugojo ir praėjusio sezono branduolį, ir žaidimo filosofiją, jie nori tęsti tai, ką pradėjo pernai, – rašė „Gazzetta“. – Tačiau sezonas vos prasidėjo, komandos dar tik kuria savo žaidimą, todėl staigmenų tikimybė yra didesnė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali transliacija: Gedulo ir vilties dienos minėjimas Seime