EUROLYGA 2023

Į Vilnių vykęs V. Šeškus su ekipa manė, kad bus „Ryto“ sudraskytas, tačiau LKL išlieka nenugalimas: „Tai kosmosas“

Lietuvos krepšinio lygos čempionams LKL turnyras ne rožėmis klotas. Praėjusio LKL čempionato nugalėtojai Vilniaus „Ryto“ krepšininkai patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės žaidžiant savo namų arenoje. Giedriaus Žibėno auklėtiniai 71:78 (10:14, 26:16, 12:17, 23:31) krito prieš kol kas viską laiminčią Jonavos „Cbet“.

 Virginijus Šeškus<br>G.Šiupario nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>G.Šiupario nuotr.
Vilniaus „Ryto“ ekipos treneris Giedrius Žibėnas
Vilniaus „Ryto“ ekipos treneris Giedrius Žibėnas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 15, 2022, 9:35 PM

Virginijaus Šeškaus vedama Jonavos komanda bent iki artimiausių sekmadienio Kauno „Žalgirio“ rungtynių tampa vienvalde čempionato lydere.

„Rytas“ savo ruožtu sugeria jau antrą iš eilės pralaimėjimą namuose. Praėjusiame ture Giedriaus Žibėno auklėtiniai 88:92 nusileido Kėdainių ekipai.

Virginijus Šeškus po pergalės pripažino, kad pats nelabai tikėjo komandos galimybėmis laimėti.

„Tikrai galiu pasakyti, kad kosmosas. Vykome į šias rungtynes ruošdamiesi kažkiek parizikuoti gynyboje, bet tai nebuvo rimtas ir stiprus pasiruošimas.

Buvome vos aštuoniese, tai ir pasikalbėjome apie tai. Galvojome, kad po pralaimėjimo prieš Kėdainius „Rytas“ bus kitoks. Du kartu pralaimėti namie iš eilės jis negalės. Maniau, kad Vilniui ir vienas pralaimėjimas jau yra diskomfortas. Gali vieną mačą nusileisti, bet du..

Galvojau, kad jie, tiesą pasakius, mus sudraskys. Laikėmės pirmame kėlinyje, po to antrame. Jie leido mums patikėti, kad galime šiandien laimėti“, – kalbėjo V.Šeškus.

Jonavos ekipos strategas kalbėjo, kad komanda nežaidė to tikrojo savojo žaidimo, nes „būtume nudusę bėgioti“.

V.Šeškus pasidžiaugė, kad antrus metus LKL čempionate kovojanti Jonava jau įveikė visus lygos varžovus – šiandien į sąrašą buvo įtrauktas paskutinis „Rytas“.

Strategas prisiminė ir pokalbį prieš rungtynes su lygos prezidentu Remigijumi Milašiumi.

„Prieš važiuojant kalbėjome su Prezidentu, kuris siūlė nusifotografuoti lentelę, kadangi šiandien gausime. Dar ir „Žalgiris“ šiandien nežaidžia tai lygai tapome pirmoji nelaimė. Pirmi (juokiasi). Linkėjimai prezidentui – mes jį nustebinsime ir dar, tik kituo ir kitur“, – juokėsi V.Šeškus.

„Sunku turėti kažkokių opcijų puolime, kai jų nėra – trūko kūrybos, paprasčiausio kamuolio judėjimo. Šiandien to judesio trūko. Dažnai veržėmės tik į žaidėjų krūvą. Išsimesti 20 tritaškių – tai ne mūsų skaičiai. Nesugebėjome sustabdyti 29 taškus pelniusio Martino Laksos, o visa pražangų selekcija buvo labai bloga“, – kalbėjo po pralaimėjimo G.Žibėnas.

Abibendrindamas nesėkmę Vilniaus ekipos vedlys tikino: „Turime išmokti žaisti tokias rungtynes, kurios mums nesiseka ir turime būti šaltesnių nervų bei proto gynyboje“.

Paklaustas, ar ekipa po pralaimėjimo Kėdainių „Nevėžiui“ ekipa gal itin daug trenitavosi ir todėl atrodė sunkesnė, „Ryto“ treneris G.Žibėnas gužčiojo pečiais.

„Nemanau, kad mes treniruotėse persitreniruojame ar darome tai, ko nedarėme ir prieš metus ar dvejus metus. Pralaimime ne po vieną, pralaimime visi kartu. Ne išimtis ir aš. Jokių drastiškų sprendimų dėl treniruočių po pralaimėjimų – jų ilginimo – tikrai nedarome ir nedarysime“, – kalbėjo G.Žibėnas.

– Kodėl komanda pametė savo ritmą puolime?

– Dingo žaidėjų pasitikėjimas. Daugelis negavo kamuolio. Kai bėgioji tik pirmyn ir atgal, o negauni kamuolio, tai ir gynyboje fokusas yra kitoks. Žaidėjai per daug užsiimdavo driblingu, o varžovas spaudėsi baudos aikštelėje ir mes turėjome daugiau nusimesti į išorę.

– M.Echodas nežaidė ketvirtajame kėlinyje. Kodėl?

– Manau, kad Huskičius šiandien vienas įveikė mūsų visus tris aukštaūgius.

– Dabar yra nevykusi „Rytui“ atkarpa: trys pralaimėjimai iš eilės. Ką naujo apie komandą sužinojote per šį laikotarpį?

– Žiūrint į idealią situaciją, norisi, kad nauji žaidėjai taikytųsi prie mūsų, bet žinome, kad to neegzistuoja ir mes kažkiek taip pat turime derintis prie jų.

Kol kas nerandame savo veido ir indentinteto. Norisi vokalesnio lyderio buvimo tiek aikštelėje, tiek rūbinėje. Ypač, kai komandai sunku. Dabar mums reikia pasitikėjimo. LKL galime grįžti į pergalių kelią, bet negalime taškų dalinti Čempionų lygoje.

– Ar stebina toks „CBet“ startas? Gal ji ypatinga?

– Galima sakyti, kad ji neprognozuojama. Buvome pasiruošę, kad jie žais daug „poste“, įkirtinės be kamuolio. Sakėme, kad negalima nuvertinti tiek Laksos ir Šulskio, nors jų procentai prieš tai nebuvo įspūdingi.

Šiandien Jonava niekuo nenustebino – žaidė, kaip žaidžia visada, žaidė stabiliai ir kartu. Ir be jokio spaudimo. O pas mus veiduose matėsi tas spaudimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.