EUROLYGA 2023

Pilnos „Žalgirio“ arenos pasiilgęs K. Maksvytis atkreipė dėmesį į silpnąsias „Virtus“ vietas

Antradienį Kauno „Žalgiris“ sužais pirmąsias Eurolygos rungtynes namuose, o lietuviams šventę sieks sugadinti į stipriausią Senojo žemyno krepšinio turnyrą sugrįžusi Bolonijos „Virtus“.

Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-17 16:30

Kauniečiu startas Europoje su dviem pralaimėjimais, tačiau blogai nenuteikiantis. Žalgiriečiai pirmoje dvikovoje tik vienu tašku nusileido Tel Avivo „Maccabi“ komandai, o vėliau po atkaklios kovos Graikijoje krito prieš Pirėjo „Olympiakos“.

Tuo tarpu „Virtus“ startavo triuškinančiu pralaimėjimu „Monaco“ komandai, tačiau vėliau namuose sugebėjo palaužti Miuncheno „Bayern“ krepšininkus.

Prieš artėjančią dvikovą Kauno „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis pasidalino mintimis apie būsimus varžovus.

„Ruošiamės pirmoms rungtynėms namuose, varžovas su įspūdingomis pavardėmis, sava istorija. Patirties ir fiziškumo derinys. Jie turi pakankamai atletiškų žaidėjų, nemažai patyrusių žaidėjų. Bandysime statyti savo azartą, jaunystę prieš varžovų patirtį“, – prieš artėjančią dvikovą kalbėjo K.Maksvytis.

– Per pirmąsias dvejas rungtynes „Virtus“ demonstravo prastus skaičius puolime. Kiek tai yra tikrasis komandos veidas?

– Turbūt reikia paminėti, kad pirmose rungtynėse nežaidė Milošas Teodosičius ir jie jas pralaimėjo, o antrose rungtynėse jam žaidžiant tos kūrybos buvo daugiau ir jie laimėjo. Galbūt dar sezono pradžia, galbūt dar nepasidalina vaidmenimis komandoje. Jie turi nemažai potencialo pulti turinčių žaidėjų, jie dar nežaidžia savo geriausio krepšinio.

– Eurolygos starte patirti du pralaimėjimai, nors žaidimas nebuvo prastas. Kiek slegia dviejų pralaimėjimų starte našta?

– Slegia. Iš vienos pusės reikia išlaikyti ramybę, komanda klauso, dirba, kovoja kiekvienose rungtynėse. Jeigu kalbėtume apie antras rungtynes, turėjome mažiau galimybių, bet vis tiek buvome rungtynėse, pirmose turėjome labai didelius šansus laimėti. Žinoma, kovoti neužtenka, norisi patirti ir pergalės jausmą. Tikimės, kad prie savų sienų pavyks tai padaryti.

– Pirėjuje buvo nemažai problemų stabdant Moustapha Fallą. Kokie panašumai tarp jo ir Mouhammadou Jaiteh?

– Ne, manau jie yra skirtingo tipo žaidėjai. M.Jaiteh yra ne toks dominuojantis, gal kažkiek mobilesnis. Tačiau jis neturi tiek daug opcijų. Pirmiausiai, jis neturi žaidimo nugara įgūdžių. Šioje komandoje dominuoja gynėjai. Jeigu galima kažkur rasti silpnų vietų, tai yra priekinė linija.

– Varžovus treniruoja Sergio Scariolo, su kuriuo teko susidurti Europos čempionate? Ar jums yra papildomos motyvacijos prieš jį?

– Ten buvo rinktinės. Skirtingos komandos, skirtingi žaidėjai. Bet be abejo. Vien žaidžiant Eurolygoje, žaidžiant su geriausiais, norisi įveikti savo kolegas. Ambicijos yra.

– Dviguba Eurolygos savaitė žaidžiama namuose? Kiek tai yra pranašumas prieš varžovus.

– Nemažas. Žaidžiant prie namų sienų, ypatingai „Žalgirio“ arenoje. Tai reikės paversti pranašumu. Žiūrovai už mus taškų neįmes, bet tikėsimės, kad tai bus šeštas žaidėjas, kuris pakels mūsų emocijas ir neleis mums atsipalaiduoti.

– Anksčiau teigėte, kad pora žaidėjų susidūrė su negalavimu. Kokia situacija dabar?

– Kol kas visi treniruojasi. Kažkokius negalavimus jautė Ignas Brazdeikis ir Kerarriusas Hayesas. Dabar situacija gėrėja. Visi praėjo lengvus peršalimo simptomus. Tikiuosi, kad visi žais.

– Rungtynėse bus pagerbtas Paulius Jankūnas. Ar sezono eigoje jums tenka su juo bendrauti ir kaip jam sekasi naujoje pozicijoje?

– Tenka bendrauti nemažai. Jis yra tarpininkas tarp mūsų ir ofiso. Kaip naujokai jam sekasi visai gerai ir seksis dar geriau. Džiaugiuosi, kad rytoj jį pagerbsime.

– Pirmosios rungtynės prie savų sirgalių, ar pasiilgote atmosferos?

– Pasiilgome. Turėjome kelias rungtynes su labai gera atmosfera prieš „Maccabi“, tik kad tai buvo priešiška atmosfera. Dabar komandos naujokai pajaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.