EUROLYGA 2023

Po nesėkmingos serijos LKL G. Žibėnas atskleidė „Ryto“ žaidybinius pakeitimus

Vilniaus „Rytas“ po dviejų skaudžių pralaimėjimų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) išvyko į Izraelį, kur antradienį sieks iškovoti pirmąją pergalę FIBA Čempionų lygoje prieš Herclijos „Bnei Herziya“.

Giedrius Žibėnas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2022, 5:19 PM

Pirmąsias Čempionų lygos rungtynes Lietuvos čempionai išvykoje 74:89 pralaimėjo prieš Tenerifės „Lenovo“ krepšininkus, o po to sekė ir du pralaimėjimai vietiniame fronte.

„Rytas“ namuose 88:92 nusileido Kėdainių „Nevėžiui“, o vėliau 71:78 krito ir prieš Jonavos „CBet“.

Izraelio klubo startas Čempionų lygoje taip pat buvo nesėkmingas. „Bnei Herziya“ primose rungtynėse išvykoje 70:86 nusileido Atėnų „Peristeri“ krepšininkams.

Vilniečių treneris Giedrius Žibėnas prieš artėjančias rungtynes teigė, kad varžovų komandoje dėmesį reikia kreipti į individualius krepšininkus.

„Kol kas labai nestabili ekipa, pralaimėjo prieš „Peristeri“, tuomet laimėjo prieš tikrai gerą komandą – Jeruzalės „Hapoel“. Jų žaidimas pagrįstas individualiu meistriškumu. Turime būti labai susitelkę į žaidėjų stipriąsias rankas, stipriąsias savybes.

Kaip komanda jie žaidžia mažiau derinių, tai gal kiek palengvina pasiruošimą. Tai yra komanda apie individualybes“, – prieš išvyką kalbėjo „Ryto“ strategas.

– Varžovų komandoje išsiskiria Maurice’as Kempas. Kiek akcentuojama gynyba prieš jį ir priekinę liniją?

– M.Kempas yra vienas iš lyderių, bet tikrai ne vienintelis. Jis yra tas žaidėjas, kuris tikrai susimes 16–20 taškų vien iš „backdoorų“, iš antrų šansų. Jis yra labai atletiškas. M.Kempas žino kur ir kada reikia būti. Reikės būti labai atidiems su juo.

Dar galima išskirti pas juos Chrisą Babbą, kuris yra pagrindinis metikas, gerai žaidžia iš užtvarų be kamuolio ir taip pat įžaidėjas Quintonas Hookeris. Jie turi išreikšta žalią šviesą ir su jais turėsime tvarkytis.

Puikiai žinome ir Lietuvoje žaidusį Andy Van Vlietą, labai pavojingas žaidėjas. Pavojingesnis jis ir dėl to, kad žaidžia ne tik ketvirtoje, bet ir penktoje pozicijoje.

– Po paskutinio pralaimėjimo minėjote, kad „Ryto“ žaidime pasigendate kūrybos. Kokias išvadas padarėte po šių rungtynių?

– Paprasčiausiai mums reikia žaisti su paprastesnėmis idėjomis, kad žaidėjai jas galėtų geriau suvirškinti. Šioms rungtynėms sumažinome derinių skaičių. Varžovas mėgsta žaisti zonine gynyba, dažnai keičia asmenines gynybas, esame tam pasiruošę. Gynyboje tiesiog turime atlikti namų darbus.

– Čempionų lygoje tiek jūs, tiek varžovai yra be pergalių. Ko reikia norint laimėti Izraelyje?

– Visų pirma reikia persigrupuoti. Turime būti labiau kartu, judinti kamuolį. Kai jis judės geriau, mes turėsime viską puolime ir beliks tas progas realizuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.