EUROLYGA 2023

Į pralaimėjimų seriją įklimpęs G. Žibėnas komandos papildymo neplanuoja

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai šeštadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliaraus sezono rungtynėse išvykoje 70:79 nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“.

 Giedrius Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Giedrius Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2022, 9:08 PM

Būtent panevėžiečius praėjusio sezono LKL finale įveikė Giedriaus Žibėno auklėtiniai. Visgi, šį sezoną sostinės ekipoje nuotaikos kur kas prastesnės.

Tai buvo jau penktoji „Ryto“ nesėkmė paeiliui. Du kartus vilniečiai pralaimėjo FIBA Čempionų lygoje, tris – LKL.

„Ryto“ vyriausiasis treneris G.Žibėnas po rungtynių teigė, kad pralaimėjimas susidėjo į mažas detales.

„Šiandien varžovai buvo geresni mažose detalėse, mums jų trūko. Priartėdavome iki kelių taškų ir tada viena naivesnė klaidelė gynyboje bei pramesti laisvi metimai neleido perlaužti rungtynių. Dėl to ir pralaimėjome“

– Antras tolimas metimas įkrito tik 18-uoju bandymu trečiojo kėlinio pabaigoje. Kur problema?

– Man įdomu, kiek iš 29 tritaškių buvo laisvi. Manau, kad jų buvo apie 20. Mes žaidėjus skatiname mesti, žinome, kad turime daug metikų. Čia gal gaunasi kažkoks spaudimėlis po pralaimėjimų. Varžovai žaidžia laisviau, neturi ką prarasti. Mes norime grįžti į pergalių kelią ir mus tai kažkur užspaudžia.

– Kiek komandą išmušė greitos Marcuso Fosterio pražangos?

– Tai yra krepšinio dalis. Bus tokių momentų, o mes turime daugiau sveikų žaidėjų su kuriais galime eiti į rungtynes ir jas laimėti.

– Pirmoje rungtynių pusėje ypatingai strigo puolimas, kuomet aikštelėje nebuvo M.Fosterio. Kiek esate priklausomi nuo vieno žmogaus?

– Tik iš dalies galbūt su tuo sutikčiau. Turime pradurti tą skylę ir įmesti į krepšį. Toks pataikymo procentas, 9 pramestos baudos daug ką pasako. Mes nežaidžiame blogai, turime daug gerų žaidėjų, tik mums reikia vienų gerų rungtynių. Šiandien ir gynyboje aukojome savo kūną, davėme kontakto varžovams, jie suklydo 21 kartą. Krepšinis yra paprastas – reikia įmesti į krepšį.

– Kiek sunku Elvarą Fridrikssoną paslėpti gynyboje ir kiek esate patenkintas jo intergracija į komandą?

– Sunku būtų, jeigu turėtume 2 ar 3 mažesnius žaidėjus. Dabar turime tik vieną ir yra aiškios idėjos, kaip jį paslėpti. Jamelas Morrisas pataikė metimus atsilošęs, tai nebuvo labai lengvi metimai. Ne Elvaro gynyba lemia mums rungtynes.

Integraciją matote, iš lėto jis įsivažiuoja. Nežiūrėkime į tuos skaičius. Jis išjudina kamuolį, kartais padaro ne tą tiesioginį perdavimą, o vadinamą ledo ritulio perdavimą. Tai yra tikrai aštrus žaidėjus, kuris tikiu, jog tikrai padės komandai.

– Kas yra svarbiausia šioje situacijoje norint išlipti iš pralaimėjimų?

– Sunku žaidėjams, sunku ir treneriams. Turime tai perlaužti visi kartu, o geriausias vaistas yra pergalės. Jų reikia dabar. Padės taiklūs metimai.

– Ar manote, kad reikia sudėties papildymo ir ar įmanoma jo būtų sulaukti?

– Nemanau, kad jų reikėtų tokioje ankstyvoje sezono stadijoje, nes mes esame nauja komanda ir reikia to laiko. Mes tikime tais žaidėjais, patys komplektavome komandą, žinome jų galimybes. Toli gražu ne visi dar parodė savo gražiausias spalvas.

– Su tokia sudėtimi įmanoma apginti titulą matant kaip atrodo „Žalgiris“?

– Visų pirma reikia laimėti vienas rungtynes, tada galėsime kažką šnekėti. Dabar esame duobėje ir visos mintys kaip iš jos išlipti, ką žaidime pakeisti, kaip kažką paprastinti, kaip žaidėjus pakelti, kažkur padrąsinti ir panašiai. Jiems to labiausiai reikia.

– Šiandien neveikė greitas puolimas. Kodėl?

– Dėl to, kad neatsikovojome kamuolių. Ypatingai pirmoje pusėje. Kai neatsikovoji kamuolio labai sunku bėgti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.