EUROLYGA 2023

Rimas Kurtinaitis įvertino „Wolves“ naują pirkinį iš Filipinų – pavadino pitbuliu

Pirmadienio vakarą penktą pergalę per šešerias rungtyes „Betsafe-LKL“ čempionate iškovojo BC „Wolves“ komanda. Vilkai savo arenoje Alytuje 89:78 (23:16, 24:26, 22:25, 20:11) įveikė „Šiaulių“ klubą.

 Rimas Kurtinaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Rimas Kurtinaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-24 23:23

Su 5 iškovotomis pergalėmis ir 1 pralaimėjimu BC „Wolves“ ekipa dalijasi 2–3 vietas su tokį patį pergalių ir pralaimėjimų santykį turinčia Jonavos komanda.

Rungtynės tris kėlinius vyko taškas į tašką, beveik visą laiką priekyje 3–10 taškų skirtumu buvo šeimininkai, tačiau Antano Sireikos auklėtiniai vis surasdavo būdų, kaip neleisti varžovams galutinai „perlaužti“ dvikovos.

Vis dėlto, lemiamą ketvirtą kėlinį kur kas galingiau žaidė Rimo Kurtinaičio kariauna. Likus 3 minutėms iki kėlinio pabaigos „vilkai“ turėjo dviženklį pranašumą (87:77) ir jį sugebėjo išsaugoti. Per paskutines 3 minutes abi komandos kartu sudėjus pelnė viso labo 3 taškus.

„Pirmą kartą sužaidėme solidžiai. Turėjome problemų trečiajame kėlinyje, bet išlipome. Viskas vyko taip, kaip norėjome. Neblogai gynėmės, nors ir turėjome problemų po krepšių. Svarbu, ką šiandien darėme gerai, tai neleidome varžovams atkovoti 10 kamuolių po mūsų krepšiu.

Šiandien jie nusiėmė šešis. Praėjusias rungtynes priešininkai atkovojo net 17. Stumiamės į priekį ir žinome problemas. Kažką jau esame ištaisę ir žaidimas buvo neblogas.

Esame dėkingi žiūrovams, šiandien juos puikiai girdėjome“, – kalbėjo „vilkų“ treneris Rimas Kurtinaitis.

– Ar puolimas jau yra toks, kokį norėtumėte matyti?

– Taip, tai yra tas stilius, kuriuo norėčiau žaisti. Tam mes ir rinkomės žaidėjus. Įmetėme nemažai tritaškių, bet gerų progų ir nerealizavome. Turime problemų su dideliais žmonėmis, bet esame paieškose. Įsigijus vidurio puolėją dar žengtume į priekį.

– Prie komandos prisijungė pirmasis per visą Lietuvos istoriją legionierius iš Filipinų – 22 metų amžiaus gynėjas Juanas Gomezas de Liano. Koks pirmasis įspūdis apie jį?

– Mes turėjome jį treniruotėje vakar, bet negalėjome naudoti kontakte, kadangi jis dar turėjo praeiti medicininę apžiūrą. Nenorėjome, kad patirtų traumos. Šiandien jį registravome, bet nelogiška būtų žmogų iš lėktuvo leisti į aikštę.

Treniruotėje jis man patiko. Šios savaitės metu neturime laiko daug treniruotis, o po to žiūrėsime. Jis yra jaunas, agresyvus, turi neblogą kūną bei gerą metimą. Manau, kad tai bus „pitbulis“ ir gynyboje, ir puolime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.