EUROLYGA 2023

Paaiškėjo Lietuvos krepšinio rinktinės sudėtis pasaulio čempionato atrankos kovoms Sąraše nėra „Žalgirio“ žaidėjų

Kazį Maksvytį vyriausiojo trenerio pareigose pavaduojantis Kęstutis Kemzūra pristatė Lietuvos vyrų rinktinės keturioliktuką, FIBA 2023 m. Pasaulio taurės atrankos mačams su Prancūzija ir Juodkalnija.

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris K.Kemzūra.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės treneris K.Kemzūra.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2022, 4:59 PM, atnaujinta Oct 28, 2022, 5:05 PM

„Sąrašas yra panašus į tai kokio norėjome ir kas buvo realiai įmanoma. Visi suprantame „langų“ specifiką – Eurolygoje ir NBA rungtyniaujantys negali atstovauti rinktinei arba jų atstovavimas yra apsunkintas. Likusieji, kurie yra sveiki ir mus domino, aš manau, atsiliepė visi ir yra pasiruošę. Būtent tai ir džiugina“, – mintimis dalijosi K. Kemzūra.

Šiame atrankos lange rinktinėje neišvysime Kauno „Žalgiriui“ atstovaujančių žaidėjų, nepaisant to, jog antrosioms atrankos rungtynėms tvarkaraščiai nesikerta. Visgi, rinktinės strategas K. Kemzūra situacijos nedramatizuoja.

„Tai būtų nebent antros rungtynės, tačiau nenorime grįžti prie šios temos. Suprantame „Žalgirio“ reikalus bei situaciją, patiems žaidėjams būtų sunku įsilieti. Tai apsunkintų procesą, ką mes norime padaryti – tapti kuo geresne komanda per trumpą laiką“, – kalbėjo rinktinės vyr. treneris.

K. Kemzūra pasidžiaugė, jog rinktinės marškinėlius vilkės Mindaugas Kuzminskas, Eimantas Bendžius, prisijungs Marekas Blaževičius bei greitai po traumos sveikstantis Eigirdas Žukauskas.

Lietuvos rinktinė lapkričio 11 d. Panevėžyje susikaus su Prancūzija, o išvykoje lapkričio 14 d. lauks mušis su jau vieną kartą atrankoje įveikta Juodkalnija.

Lietuvos krepšinio rinktinės sudėtis: Arnas Velička, Deividas Gailius, Eigirdas Žukauskas, Eimantas Bendžius, Gytis Masiulis, Gytis Radzevičius, Kristupas Žemaitis, Marekas Blaževičius, Margiris Normantas, Martynas Echodas, Mindaugas Girdžiūnas, Mindaugas Kuzminskas, Regimantas Miniotas, Vaidas Kariniauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.