EUROLYGA 2023

WNBA žaidėjų duetą pasitinkanti G. Šulskė: „Kovą tikrai pažadame“

Vilniaus „Kibirkštis“ artėjantį ketvirtadienį tęs žygį moterų Europos taurės turnyre. Pirmajame mače Turkijoje sostinės krepšininkės 69:64 nukovė Ankaros „Botaš“ ekipą, o jau antrajame susitikime mūsiškių lauks Ašdodo „Maccabi“ klubas, kuris pirmajame šio sezono Europos taurės mače 72:73 patyrė pralaimėjimą prieš Dėro „Uni Gyor“ekipą.

G.Šulskė.<br>S.Čirbos nuotr.
G.Šulskė.<br>S.Čirbos nuotr.
G.Šulskė.<br>S.Čirbos nuotr.
G.Šulskė.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-11-02 18:06

Viena iš svarbiausių žaidėjų, prisidėjusių prie pergalės pirmajame ture, yra Gabrielė Šulskė. „Kibirkšties“ kapitone galbūt statistiškai nespindėjo, tačiau atliko daug statistikoje nematomo darbo – atakų organizavimas, gynyba ir vokalumas.

„Po pergalės Turkijoje rūbinėje buvo tikra euforija, – prisiminė pergalingą mačą Ankaroje G. Šulskė. – Nežinojome, ko laukti iš šių rungtynių, kadangi pusei komandos tai buvo debiutinės rungtynės Europos taurėje. Buvo labai geros emocijos – jų dar šiek tiek liko iki dabar, tačiau jas reikia pamiršti, nes laukia kitos rungtynės, bet tada komandoje nuotaikos buvo itin pakilios.“

Būsimos Vilniaus „Kibirkšties“ varžovės iš Izraelio be minėtojo mačo Europos taurėje spėjo sužaisti trejas rungtynes vietiniame fronte. Per tris mačus Ašdodo ekipa yra tarp dviejų komandų, kuri dar nė karto nėra pralaimėjusi, tad mūsiškių laukia gan rimtas iššūkis.

Be to, savo varžoves „Maccabi“ ekipa vietiniame fronte vidutiniškai įveikdavo beveik 15 taškų skirtumu, o pačios Ašdodo krepšininkės demonstruodavo itin greitą ir puolimu paremtą krepšinį. Izraelio atstovės vietinėse pirmenybėse vidutiniškai varžovėms įmeta beveik 90 taškų.

„Kiek žiūrėjome vaizdo analizę, „Maccabi“ yra tipiška Izraelio ekipa, mėgstanti bėgti į greitą puolimą ir žaidžianti su daug chaoso savo žaidime. Izraelietės varžoves bando įvelti jų žaidžiamą bardaką. Manau, kad reikės žaisti protingiau už jas, nebėgti ir neperskubėti“, – aiškino „Kibirkšties“ kapitonė.

Ašdodo „Maccabi“ ekipoje yra dvi ypač pavojingos žaidėjos, turinčios moterų NBA (WNBA) patirties – Kelani Brown ir Shatori Walker-Kimbrough.

Pastaroji dar šią vasarą žaidė elitinėje moterų krepšinio lygoje, kur gynė Vašingtono „Mystics“ komandos garbę. Negana to, S. Walker-Kimbrough nebuvo tik statistė – universalioji krepšininkė žaidė po 20 minučių ir rinkdavo po 6,9 taško, atkovodavo po 1,8 atšokusio kamuolio ir atlikdavo 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Ašdodo ekipa turi dvi geras amerikietes – viena yra puolėja, o kita yra gynėja. Jos yra labai pavojingos, individualiai stiprios žaidėjos, mėgstančios imtis žaidimą ant savęs. Gynyboje reikės dirbti komandiškai ir bandyti jas sustabdyti“, – apibūdino varžovių lyderes G. Šulskė.

Pirmajame mače „Kibirkšties“ krepšininkės kovojo itin pasiaukojančiai – griuvo dėl kiekvieno kamuolio, stumdėsi su varžovėmis be jokio gailesčio bei neatidavė nė vieno centimetro aikštelėje. Ar galime tikėtis to paties ir antrajame Europos taurės mače?

„Aš jau prieš Europos taurės startą interviu sakiau, kad ką jau ką, bet kovą tikrai pažadame. Manau, kad tą kovingumą, kritimą ant kiekvieno kamuolio, pirmame mače įrodėme. Taip pat Turkijoje buvo momentas, kad tiek norėjome kamuolio, jog atsitrenkėme viena į kitą (šypsosi – aut. past.). Manau, kad šiemet mūsų komandos arkliukas ir yra kovingumas bei gynyba“, – dėstė gynėja.

Mačas su Ašdodo „Maccabi“ šį sezoną „Kibirkščiai“ bus antrasis namuose, o pirmajame susitikime su Rygos TTT ekipa į „Jeep“ areną sugūžėjo nemenkas žmonių kiekis, tad to paties tikimasi ketvirtadienio rungtynėse su galinga Europos taurės kalibro ekipa.

„Labai lauksime sirgalių arenoje ir kartu labai reikės jų palaikymo. Pirmos rungtynės Europos taurėje nenuvylė, tad labai tikimės, kad namų sienos mums padės ir pasieksime antrąją pergalę“, – sirgaliams žinutę pasiuntė G. Šulskė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.