EUROLYGA 2023

Krepšinio supertalentas V. Wembanyama laukia debiuto Prancūzijos vyrų rinktinėje: tai įvyks Panevėžyje

Prancūzijos krepšinio supertalentas Victoras Wembanyama rengiasi debiutui vyrų rinktinėje – tai įvyks lapkričio 11 dieną Panevėžyje per pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Lietuva.

V. Wembanyama<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Wembanyama<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-08 22:39, atnaujinta 2022-11-08 22:41

18-metis 219 cm ūgio žaidėjas jau atsiskleidė žaisdamas Prancūzijos čempionate žaisdamas Paryžiaus „Boulogne-Levallois Metropolitans 92“ klube, o dabar sulaukė kvietimo į nacionalinę komandą, kuria treniruoja tas pats strategas Vincent'as Collet.

Pastarosios kelios savaitės V.Wembanyamai buvo tarsi svajonės išsipildymas.

Jaunasis prancūzų puolėjas apakino Jungtines Valstijas dvejose draugiškose rungtynėse prieš G lygos klubą „Ignite“ ir dabar jis patirs pirmąsias minutes pagrindinėje Prancūzijos komandoje.

„Jau žaidžiau Prancūzijos jaunimo komandose ir tai man visada suteikia papildomos motyvacijos. Man tai labai svarbu. Kova už savo šalį yra visiškai kitokia, tai suteikia daugiau energijos“, – „L’Equipe“ sakė V.Wembanyama.

Jis taip pat kalbėjo apie tai, ką įneš į komandą ir trenerį V.Collet.

„Stengsiuosi įsitraukti į rinktinę, pabandysiu padėti iškovoti dvi pergales Prancūzijos komandai. Stengsiuosi savo pasirodymu įnešti gaivumo.

Prancūzijos komandoje FIBA ​​ir visų kitų lygių varžybose viskas prasideda nuo gynybos, todėl stengsiuosi įnešti tokios energijos.

V.Collet buvo viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl prisijungiau prie „Boulogne-Levallois“, anksčiau su juo daug kalbėjau.

Manau, kad jis čia yra mano didžiausia vertybė. Žinojau, ko tikėtis, bet jis mane maloniai nustebino savo žiniomis ir tuo, kaip nori daryti viską, kad padėtų man kurti asmeninę karjerą“, – kalbėjo talentingas žaidėjas.

Prancūzijos rinktinė

Gynėjai Andrew Albicy („Gran Canaria“), Sylvainas Francisco (Atėnų „Peristeri“), Paulis Lacombe (Vilerbano ASVEL), Nicolas Langas (Limožo CSP), Benjaminas Sene (Le Mano „Sarthe Basket“).

Puolėjai: Alexandre Chassang'as („Bourg“), Damienas Inglisas („Gran Canaria“), Yoanas Makoundou („Monaco“), Terry Tarpey („Sarthe Basket“), Axelis Toupane'as („Paris“).

Vidurio puolėjai: Victoras Wembanyama („Metropolitans 92“), Ismaelis Kamagate'as („Paris“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.