EUROLYGA 2023

Prancūzijos spauda ASVEL žaidimą vadino siaubingu ir gyrė Kauno „Žalgirį“

Kauno „Žalgiris“ suderino komandos veiksmus ir individualias pastangas, todėl buvo labiau vertas pergalės per ketvirtadienį vykusias Eurolygos rungtynes su Vilerbano ASVEL ekipa. Tokią išvadą padarė Prancūzijos krepšinio apžvalgininkai.

 „Žalgiris“.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 „Žalgiris“.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2022, 12:15 PM

Prancūzijos čempionė Vilerbano ASVEL komanda per du praėjusius Eurolygos turus nugalėjo grėsmingus Vitorijos „Baskonia“ bei Bolonijos „Virtus“ klubus ir tikėjosi ketvirtadienį pratęsti pergalių virtinę žaisdama su Kauno „Žalgiriui“. Tačiau garsiausio Lietuvos klubo viešnagė Vilerbane šeimininkams baigėsi liūdnai.

Nors daugiau nei tris su puse kėlinio varžovai žengė koja kojon, paskutinėmis minutėmis „Astroballe“ arenoje šeimininkavo kauniečiai, kurie iš Prancūzijos išsivežė pergalė 93:76.

„Atkakliai priešinęsis, ASVEL visiškai palūžo paskutiniame ketvirtyje. Nors atrodė, kad ASVEL juda teisinga kryptimi, jėgų visam nuotoliui neužteko. T.J.Parkerio pajėgos subyrėjo paskutiniame ketvirtyje“, – mačo akcentus sudėliojo „BasketActu“ krepšinio naujienų svetainė.

„Nors ASVEL turėjo auksinę progą pakreipti savo santykį į teigiamą pusę, Vilerbano krepšininkai siaubingai žaidė rungtynių pabaigoje ir pralaimėjo „Žalgiriui“.

Rezultatas skaudus, didelis skirtumas neatspindi žaidimo eigos, bet pralaimėjimas nėra nedėsningas. „Žalgiris“ visiškai buvo vertas laimėti“, – pripažino ASVEL treneris T.J.Parkeris“, – po rungtynių rašė su trenerio nuomone sutikęs „BeBasket“ krepšinio leidinys.

„Nedrausmingai žaidęs ASVEL pralaimėjo. „Žalgirio“ kolektyvinės pastangos lėmė jo pirmąją pergalę išvykoje, – komandas įvertino „BasketEurope“ interneto svetainė. – Po dviejų viltingai nuteikusių pergalių, ASVEL gavo skaudų antausį nuo varžovo, kuris buvo įveikiamas. Vilerbano komanda lemiamu metu pamiršo savo puolimo pamatus, bet pralaimėjo pirmiausiai dėl gynybos, kuri buvo bloga visas rungtynes“.

„Iki šių rungtynių išvykose nesėkmingai žaidę lietuviai pirmajame ketvirtyje išsiveržė į priekį ir sistemingai atsakydavo ASVEL ekipai, kuri niekaip neatrado tinkamo tempo ir nuskendusi per dvi paskutines minutes, praleido beveik šimtą taškų“, – rašė svarbiausias Prancūzijos sporto leidinys „L‘Equipe“.

„ASVEL vien pirmojoje pusėje praleido 50 taškų. Tai buvo gynybos spragų pasekmė, ypač dengiant du lietuvius, kurie pakilo nuo suolo: įžaidėją Luką Lekavičių (16 taškų) ir nedaug žaidžiantį Tomą Dimšą (21 taškas). Labiausiai pastarąjį“, – didžiausius Prancūzijos čempionų skriaudikus pažymėjo „L‘Equipe“.

„Baltai žaidė intensyviau ir pasinaudojo jėgos pranašumu. Youssoupha Fallis nepasinaudojo jėgos pranašumu, o Alexas Tyusas vis dar nepasiekė tinkamos sportinės formos“, – kodėl „Žalgiris“ gerai jautėsi varžovų baudos aikštelėje, nurodė „BeBasket“.

„BeBasket“ manymu, ASVEL krepšininkai žaidė pernelyg individualiai, o „Žalgiris“ suderino individualius ir komandos veiksmus: „Stipri komandinio žaidimo mokykla buvo papildyta Luko Lekavičiaus ir X veiksniu tapusio Tomo Dimšos taškais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.