EUROLYGA 2023

E. Messiną pasitinkantis K. Maksvytis – apie džiaugsmą keliančias treniruotes ir emocijas kėlusį atrankos langą „Olimpia“ atvyksta nukraujavusi

Kauno „Žalgirio“ (4/3) krepšininkai sieks pratęsti sėkmingą atkarpą Eurolygoje. Penktadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai savų žiūrovų akivaizdoje priims Milano „Olimpia“ (3/4) krepšininkus.

K. Maksvytis<br>M. Patašiaus nuotr.
K. Maksvytis<br>M. Patašiaus nuotr.
K. Maksvytis<br>M. Patašiaus nuotr.
K. Maksvytis<br>M. Patašiaus nuotr.
K. Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis<br>M. Patašiaus nuotr.
K. Maksvytis<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-11-17 15:58, atnaujinta 2022-11-17 16:17

Praėjusiame sezone iki pat finalinio turnyro ketverto nužygiavusi Ettore Messinos treniruojama kariauna šiemet savo žaidime vengia stabilumo – Italijos krepšinio milžinas šiuo metu Eurolygoje žengia vos 12-oje pozicijoje.

Praėjusiame ture Milano ekipa namuose 59:64 nusileido Bolonijos „Virtus“ krepšininkams.

„Atvažiuoja vienas iš Eurolygos grandų, pastaruoju metu „Olimpia“ turėjo problemų, traumuotų žaidėjų, bet suprantame, kad atvyksta vieni iš grandų su elitiniu treneriu“, – prieš artėjančią dvikovą kalbėjo treneris K.Maksvytis.

Į Kauną „Olimpia“ atvyksta stipriai nukraujavusi ir sudėties prasme – penktadienį akistatoje prieš „Žalgirį“ nerungtyniaus Shavonas Shieldsas, Billy Baronas, Luigi Datome ir Stefano Tonutas.

„Varžovai neteko kelių svarbių metikų, tai apribos jų žaidimą puolime bei pačio žaidimo organizavimą. Vis dėlto, jei gerai sužais likę žaidėjai, jie neturės problemų puolime, turėsime padaryti viską, kad apkarpytume jų galimybes“, – apie varžovų netektis samprotavo K.Makvsytis.

Tuo metu rungtynių išvakarėse „Žalgirio“ ekipa pranešė, kad iš komandos rikiuotės iškrito gynėjas Mantas Kalnietis.

Treneris teigė vis dar nežinantis, ar vietoje traumuoto M.Kalniečio penktadienį rungtynėms registruos Dovydą Giedraitį ar Motiejų Krivą.

„Žalgirio“ ir „Olimpia“ komandų akistata vyks penktadienį, 20 val.

– Kaip pavyko išnaudoti laisvą laiką atrankos lango metu? – buvo paklausta K.Maksvyčio?

– Žaidėjams skyrėme kelias laisvas dienas, nes iki tol nelabai turėjome galimybių sau to leisti. Vieni išvyko į užsienį, kiti atsipūtė su šeimomis, dar kiti treniravosi. Pailsėjome vieni nuo kitų ir grįžome darbingomis nuotaikomis.

– Kaip pats vertinate daugelio išsiskiriantį požiūrį dėl atrankos langų?

– Sunku komentuoti šią situaciją, nes esu tiek „Žalgirio“, tiek ir rinktinės treneris. Pritariu Vokietijos stratego mintims, kad reiktų padaryti vieną langą vasario mėnesį, kuris būtų ilgesnis. Tada galbūt pavyktų geriau suderinti tvarkaraštį.

– „Olimpia“ puolime renka vos po 71 tašką. Kur didžiausios jų problemos?

– Sezono pradžia. Talento jie turi pakankamai, turime nemažai pažįstamų veidų, žinome, ką jie gali, žinome jų potencialą. „Olimpia“ ekipoje yra žmonių, kurie gali rinkti taškus. Jei jie bus pilnos sudėties, viskas grįš į savo vėžias.

– Milano gretose vis labiau įsibėgėja Kevinas Pangosas. Kaip žadate jį stabtyti?

– Jis yra elitinis metikas be elitinis „du prieš du“ gynėjas. Norėsime jį varginti, kad jis įmestų kuo mažiau taškų, kai jis gauna laisvės, jis gali nulemti rungtynes.

– Kaip varžovų komandoje įsiliejo B.Daviesas?

– Gerai. Rungtynės prieš „Barcelona“ ekipa jis sužaidė labai gerai. Dabar jo lauks dvikova prieš dar vieną buvusią komandą, turbūt ir čia jis norės sužaisti labai gerai. Treneris sėkmingai išnaudoja šio žaidėjo stiprybes, jis yra vienas iš komandos lyderių.

– Stebėjote rinktinės žaidimą atrankos lango metu?

– Stebėjau. Labai džiaugiausi už visus. Sunku stebėti iš šono, kur kas lengviau aikštėje. Smagu, kad Lietuva iškovojo vietą pasaulio čempionate, galiu pasveikinti kolegas ir žaidėjus.

– Jau yra pranešta, kad sirgaliai iššlavė visus bilietus į „Žalgirio“ rungtynes prieš „Panathinaikos“. Kokios mintys?

– Geros, smagu. Lyginant su pirmosiomis rungtynėmis, kai žiūrovai abejojo „Žalgiriu“, dabar džiaugiuosi matydamas tokią komandą. Trečiadienį turėjome labai gerą treniruotę, seniai taip nesimėgavau treniruotėmis. Viskas būtent ir prasideda nuo treniruočių.

Komanda įrodė, kad kaunasi kiekvienose rungtynėse, džiaugiuosi, kad sirgaliai mato mūsų pastangas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.