EUROLYGA 2023

Laikinai Kaune įsikursiančios ukrainiečių „Prometey“ treneris: apie galimą palaikymą „Žalgirio“ arenoje ir derybas su M. Kuzminsku

Lapkričio 30 dieną į Kauną užsuks Europos taurės kovos – „Žalgirio“ arenoje šeimininkės sąlygomis žais Slobožanskės „Prometey“, kuri priims vokiečių Ulmo „Ratiopharm“ klubą.

 Ukrainiečių ekipos treneris Ronenas Ginzburgas
 Ukrainiečių ekipos treneris Ronenas Ginzburgas
 Ukrainiečių ekipos treneris Ronenas Ginzburgas
 Ukrainiečių ekipos treneris Ronenas Ginzburgas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 10:42 AM

„Prometey“ treneris Ronenas Ginzburgas įsitikinęs – šį sezoną Rygoje žaidžiančią komandą aplinkos pasikeitimas iš vėžių neišmuš, o žaisti „Žalgirio“ arenoje bus puiki patirtis.

„Net ir čia, Rygoje, rungtynes žaidžiame ne toje arenoje, kurioje dažniausiai treniruojamės, tad nemanau, kad mums kils didelių problemų, – pasakojo R.Ginzburgas. – Žaisti „Žalgirio“ arenoje yra nuostabi galimybė.

Žinoma, 15 tūkstančių sirgalių gal ir nesusirinks, bet norėtume bent pusės arenos, tai mums reikštų daug. Tikiu, kad žaidėjai mėgausis žaidimu ir atmosfera arenoje.“

Dėl karo Ukrainoje „Prometey“ laikinai namų rungtynes žaidžia Latvijos sostinėje Rygoje, o jau po 12 dienų vienam mačui atvyks ir į Kauną.

Ukrainos klubas sezoną antroje pagal stiprumą Europos lygoje pradėjo 2 pergalėmis per 4 turus, viena iš jų – prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

Izraelyje gimęs treneris R.Ginzburgas interviu taip pat papasakojo apie sąlygas prasidėjus karui, rezultatus šį sezoną ir derybas vasarą su lietuviais.

– Treneri, kaip sekėsi prisitaikyti prie pasikeitusių sąlygų prasidėjus karui, kaip smarkiai tai darė įtaką jūsų žaidimui?

– Prasidėjus karui sužaidėme dar vienerias rungtynes, tačiau žaidėjų mintys jau nebuvo sutelktos į krepšinį, ypač vietinių. Buvo sunku. Bet dabar žaidėjai jaučiasi ramiau. Žinoma, jie nerimauja dėl to, kas vyksta Ukrainoje, dėl savo šeimų ir draugų, bet jie yra profesionalai. Dabar, žengus į aikštę, mąstome tik apie krepšinį.

– Kaip vertinate sezono pradžią Europos taurėje? Ar rezultatai pateisina prieš sezoną išsikeltus lūkesčius?

– Šiuo metu esame iškovoję 2 pergales ir patyrę 2 nesėkmes, pralaimėjome Brešoje ir Badalonoje. Tai nėra blogas rezultatas.

Mano darbas yra ištaisyti komandos daromas klaidas, kurių kol kas yra. Esame naujai surinkta ekipa ir mums reikia laiko pažinti vienas kitą. Manau, kad rezultatai yra neblogi, tačiau žaidimą dar tikrai reikia gerinti.

– Latvijos ir Estijos lygoje esate pirmi, kaip jus pasitinka vietiniai sirgaliai, ar gausiai renkasi į rungtynes?

– Taip, žaidėme 3–4 rungtynes išvykoje, pristatant komandos sudėtį, jie mums ploja. Žinoma, mačo metu jie palaiko savo komandą, tačiau iš jų jaučiame palaikymą dėl situacijos Ukrainoje. Lygoje yra 4–5 geros komandos, tad ją laimėti lengva nebus.

– Klube dirba trys lietuviai, vienas iš jų yra jūsų asistentas Mantas Šernius. Dėl kokių priežasčių norėjote dirbti kartu su juo?

– Jis yra puikus treneris. Pažiūrėjau jo CV ir pasikalbėjau, tikrai paliko įspūdį. Jis yra dirbęs vyr. treneriu, moterų treneriu ir „Žalgirio“ sistemoje. Tai – geras treneris, prikaupęs patirties, tai yra svarbu. Taip pat jis geriau už mane pažįsta vietinę lygą ir žaidėjus. Padariau gerą sprendimą pasirinkdamas jį.

– Ar buvo minčių komandoje turėti ir lietuvį žaidėją?

– Norėčiau (juokiasi). Yra labai gerų žaidėjų, bet lietuviai, kurių aš noriu, yra per brangūs. Prieš Lietuvos krepšininkus man yra tekę žaisti daug kartų, jie yra puikūs žaidėjai.

– Ar turėjote kandidatų šią vasarą?

– Taip, kalbėjomės su Mindaugu Kuzminsku, tačiau nepavyko susitarti. Taip pat domėjomės pora jaunų lietuvių. Tačiau tikiuosi, kad vieną dieną tikrai turėsime lietuvį žaidėją.

Slobožanskės „Prometey“ ir Ulmo „Ratiopharm“ rungtynės „Žalgirio“ arenoje – lapkričio 30 d. 19 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.