EUROLYGA 2023

Prieš ilgą kelionę Ispanijoje – K. Maksvyčio žinia dėl traumą patyrusio K. Hayeso būklės

Kauno „Žalgiris“ pasitinka dar vieną dvigubą Eurolygos savaitę. Trečiadienį kauniečiai išvykoje susikaus su Vitorijos „Baskonia“, o penktadienį – su „Valencia“ ekipa. Prieš ilgą išvyką į Ispaniją „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis pranešė naujausią informaciją apie praėjusią savaitę traumą patyrusį aukštaūgį iš JAV Kevariusą Hayesą.

Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 22, 2022, 10:44 AM, atnaujinta Nov 22, 2022, 10:48 AM

„Jis su komanda skrenda. Gydėme jį, antradienį bus pirma treniruotė su komanda, tikimės, kad jis į ją įsijungs ir bus pasiruošęs. Jis dar nėra pilnai pasirengęs, bet rodo didelį norą“, – krepšininko būklę apibūdino 45-erių K.Maksvytis.

Gerą bangą pagavę žalgiriečiai Eurolygoje šiuo metu žengia šeštoje vietoje. Tiesa, „Baskonia“ rikiuojasi iškart už Kauno klubo – septintoje pozicijoje.

„Tai tipiškai ispaniška komanda. Labai gera puolime, greitai bėganti. Gal ne tokia gera gynyboje, pagal skaičius. Bet namuose surenka daug taškų, daug pigių taškų, daug tritaškių. Reikia sustabdyti ir neleisti jiems įgyti pasitikėjimą, nes jie įgiją pasitikėjimą savo puolimu“, – pasakojo treneris.

Vitorijos klubą į priekį tempia amerikietis Marcusas Howardas, kuris per mačą renka po 17,1 taško.

„Daug kas komandoje priklauso nuo M.Howardo, jei jis įsižaidžia, tuome „Baskonia“ yra sunkiai sustabdoma. Daug kas jį lygina su Shane'u Larkinu – daug tritakškių, individualiai stiprus. Kažkiek silpnesnis gynyboje, bet viską kompensuoja puolimu. Gali ir iš rūbinės tritaškius pataikyti“, – varžovų lyderį apibūdino K.Maksvytis.

„Baskonia“ klube žaidžia ir du lietuviai – Rokas Giedraitis bei Tadas Sedekerskis, kurie demonstruoja gerą krepšinį.

„Džiugu už juos abu. Tuo labiau, kad „Baskonia“ rotacija apmažėjusi dėl traumų, jie gauna svarbius vaidmenis. Jei jie gerai žaidžia, sulauks už tai atpildo“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

K.Maksvytis į Ispanija vežasi 13 žalgiriečių, dėl traumos Kaune liks Mantas Kalnietis. Įvykius iš Vitorijos trečiadienį nuo 21 val. 30 min. sekite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.