EUROLYGA 2023

Joniškyje antrus namus atradęs D. Rackley: „Noriu kitokios sezono pabaigos“

Solidų praėjusį „7bet-NKL“ sezoną sužaidęs Darionas Rackley tarpsezonyje gavo pelningesnių pasiūlymų ir jo vietoje atsidūrę didžioji dalis legionierių tikriausiai būtų išvykę iš Joniškio.

 D. Rackley<br> G. Šiupario nuotr.
 D. Rackley<br> G. Šiupario nuotr.
 D. Rackley<br> G. Šiupario nuotr.
 D. Rackley<br> G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 25, 2022, 2:44 PM

Juolab, kad „Delikatesas“ praeitais metais užėmė paskutinę 14-ąją vietą.

Vis tik 30-metis amerikietis nusprendė pasilikti, nes su Joniškio komanda turi dar neužbaigtų darbų „7bet-NKL“ pirmenybėse bei Lietuvoje susirado antrąją pusę.

„Delikateso“ ištikimasis gynėjas ne tik nusprendė toliau ginti Joniškio ekipos garbę, bet ir pasikvietė savo draugą Corey Boydą tą daryti kartu. Būtent D.Rackley ir C.Boydas tapo šių metų „Delikateso“ viena pagrindinių komandos ašių.

D.Rackley praėjusią savaitę surengė MVP pasirodymą – per dvejas pergalingas rungtynes su Vilniaus „Steku“ užfiksavo 16 taškų, 7,5 atkovoto kamuolio, 5 rezultatyvių perdavimų bei 25,5 naudingumo balo statistiką.

Interviu su nklyga.lt D.Rackley papasakojo apie pagundą vykti į šiltesnius kraštus, neužbaigtus darbus Joniškyje, trenerio Žilvino Petraičio virtimą iš žaidėjo į trenerį bei likusius karjeros tikslus.

– Darionai, praėjusiame „7bet-NKL“ sezone turėjote solidžius rodiklius. Tikriausiai gavote pelningesnių pasiūlymų iš kitų šalių klubų, tad kas jus privertė pasilikti antruosius metus Joniškyje?

– Yra keletas priežasčių, kodėl sugrįžau čia. Visų pirma, nebuvau labai laimingas dėl praėjusio sezono pabaigos. Norėjau sugrįžti, nes noriu išvysti kitokią sezono pabaigą. Gal po šių metų sulauksiu dar geresnių pasiūlymų, pamatysime, kas nutiks. Bet dabar noriu su komanda sužaisti geriau ir patekti į atkrintamąsias. Aišku, kita svarbi priežastis, dėl kurios pasilikau, buvo tai, kad susiradau čia merginą.

– Iš kokių šalių gavai darbo pasiūlymus po savo pirmojo sezono „Delikateso“ komandoje?

– Gavau pasiūlymą iš Portugalijos, Kazachstano ir dar kitų kelių šalių, kurių nebepamenu.

– Ar nebuvo pagundos išvykti į šiltesnius kraštus?

– Žinoma, kad buvo (juokiasi). Nesu didžiausias šalčio fanas, bet jau baigiu priprasti.

– Šį sezoną „Delikateso“ gretose daug naujų veidų. Komandą papildė legionieriai Corey Boydas bei Fernando Salsamendi, kurie komanda labai padeda aikštėje. Kiek esi patenkintas naujokų įsiliejimu į komandą?

– Tikrai džiaugiuosi dėl komandos, kurią pavyko surinkti šį sezoną. Corey gyveno mano gimtajame mieste, todėl jį pažįstu jau ilgą laiką ir žinau, ką jis gali parodyti aikštėje. Smagu ir dėl Fernando, kuriam sklandžiai pavyko įsilieti į kolektyvą. Negaliu nepaminėti ir savo lietuvių komandos draugų, kurie irgi puikiai papildo komandą. Pradėjome vangiai, nes neturėjo rotacijos žaidėjų, bet dabar išsprendėme šią problemą ir įsibėgėjome.

– Ar gimtinėje kartu žaisdavote su Corey?

– Mes nežaidėme kartu, bet mano šeima ir jo šeima yra labai artimos, todėl mes esame tikrai geri draugai. Aš prisidėjau prie to, kad jis atvyktų į Lietuvą.

– Sezono metu prie jūsų prisijungė Nojus Jankūnas ir Povilas Gaidys. Kokį indėlį į komandą atneša šie krepšininkai?

– Jie neįtikėtinai padeda komandai. Pagaliau turime didesnę rotaciją, dėl kurios pralaimėdavome rungtynių pabaigas. Turime daugybę atkaklių rungtynių, kuriose mums trūko kelių papildomų pagalbininkų. Jie tikrai smarkiai prisidėjo prie trijų pergalių serijos.

– Komandoje žaidžiate jau antruosius metus. Ar dėl to jaučiate, jog turite prisiimti didesnę atsakomybę aikštėje ir už jos ribų?

– Taip, šiais metais turiu didesnį vaidmenį. Stengiuosi garsiau kalbėti arba net parodyti pavyzdį kitiems aikštėje ir už jos ribų. Esu jau tokį vaidmenį užėmęs praeityje. Stengiuosi būti komandos jungiamoji grandis. Atlieku savo darbą ir tikiuosi, kad to pakaks komandai laimėti.

– Su Žilvinu Petraičiu dar praėjusiame kartu žaidėte aikštėje, o dabar jis tapo jūsų treneriu. Kaip manote, ar jam geriau sekasi žaisti, ar treniruoti?

– Negaliu atsakyti į šį klausimą, bet galiu pasakyti, kad jam puikiai sekasi tvarkytis su nauju iššūkiu – trenerio užduotimis. Jis dar pats praėjusiame sezone žaidė, todėl puikiai supranta, kaip žaidėjai jaučiasi tam tikrais momentais. Mano ir trenerio santykiai yra puikūs ir aš tai vertinu.

– Ar jis virsdamas iš žaidėjo į trenerį kažkiek pasikeitė?

– Praėjusiame sezone jis nebuvo treneriu, todėl šiek tiek mažiau rėkdavo (šyptelėjo). Bet tai buvo jo pirmieji metai trenerio poste, todėl jis nėra mums pernelyg griežtas. Jis tampa griežtas, kai to reikalauja situacija. Jis randa balansą ir puikiai supranta žaidėjų situaciją.

– Praėjusią savaitę surengėte MVP pasirodymą prieš Vilniaus „Steką“. Kokį įspūdį jums paliko ši nauja lygos komanda ir kaip bendrai vertinate šių metų „7bet-NKL“ pirmenybes?

– „Stekas“ žaidžia kietai, fiziškai ir labai agresyviai gynyboje. Jie iki šiol turi neblogą laimėjimų ir pralaimėjimų santykį, nors dukart nusileido mūsų komandai. Jie tikrai kovos dėl atkrintamųjų.

Dar prieš atvykstant Fernandui ir Corey, aš jiems sakiau, kad ši lyga yra tikrai fiziška, todėl gerbkite ją. Jei gerai žaisi, tai kitos komandos ir lygos tikrai atkreips į tave dėmesį, nes „7bet-NKL“ yra vertinama. Nekantrauju pamatyti, kaip mums pasiseks.

– Prieš atvykdamas į Lietuvą jūs taip pat aplankėte Švediją, Čekiją ir Vengriją. Gal galite pasidalinti, kaip jums sekėsi žaisti šių šalių lygose?

– Švedijoje pradėjau savo kelią Europoje. Tai buvo smagus sezonas, nes pirmą kartą žaidžiau krepšinį profesionaliai ir apskritai turėjau nemažai pirmųjų kartų. Su komanda pasiekėme atkrintamąsias, nors niekas to nesitikėjo iš mūsų ekipos. Tai buvo vienas iš mano mėgstamiausių sezonų.

Tuo metu Čekijoje neužsibuvau, nes išvykau į Vengriją. Ten taip pat turėjau smagų sezoną. Budapeštas – vienas mano mėgstamiausių miestų Europoje. Vengrijoje žaidžiau keletą sezonų skirtinguose miestuose. Ten sutikau daugybę gerų žmonių.

– Profesionaliai krepšinį Europoje žaidžiate jau šešerius metus. Ko labiausiai pasiilgstate iš gimtųjų namų?

– Lengva atsakyti, pasiilgstu šeimos. Buvau artimas su savo šeima, todėl, kai tik atvykstu namo, leidžiame laiką kartu.

– Ar karjeroje turite dar neįgyvendintų tikslų ir svajonių?

– Mano pagrindinis tikslas yra žaisti kiek įmanoma ilgiau, labai noriu toliau rungtyniauti. Be to, norėčiau kur nors patekti į pirmąją lygą ir ties tuo dabar dirbu.

– Kokie jūsų komandos tikslai šį sezoną?

– Norime patekti į atkrintamąsias. Jeigu mums pavyks tai įgyvendinti, padarysime viską, kad žengtume į kitą etapą. Po nepavykusio praėjusio sezono, manau, kad šiais metais patekimas į atkrintamąsias būtų didelis žingsnis į priekį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.