EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: A. Gudaičio valdos, A. Butkevičiaus gniaužtai ir taškų trūkumas

Eurolygos dešimtajame ture Lietuvos krepšininkai žaidė nerezultatyviai – dviženklę taškų ribą pasiekė tik Ignas Brazdeikis. Tačiau baudos aikštelėse šeimininkavęs Artūras Gudaitis ir varžovų lyderį sukaustęs Arnas Butkevičius taip pat daug padarė, kad jų komandos penktadienį pasiektų pergales.

 A. Butkevičius ir A. Gudaitis.<br> lrytas.lt montažas
 A. Butkevičius ir A. Gudaitis.<br> lrytas.lt montažas
 Lietuvių pasirodymai 10-ajame Eurolygos ture
 Lietuvių pasirodymai 10-ajame Eurolygos ture
 A. Gudaitis.<br> Panathinaikos twitter nuotr.
 A. Gudaitis.<br> Panathinaikos twitter nuotr.
 A. Butkevičius.<br> zalgiris.lt nuotr.
 A. Butkevičius.<br> zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 26, 2022, 2:22 PM

Ignas Brazdeikis

Į „Žalgirio“ starto penketą grįžęs puolėjas nuolat spaudė varžovų gynybą baudos aikštelėje ir dažniausiai laimėdavo dvikovas vienas prieš vieną. I.Brazdeikis ypač dažnai aktyvių veiksmų imdavosi trečiajame kėlinyje, per kurį pelnė 6 taškus ir nemažai padarė, kad Kauno komanda pavytų iki tol pirmavusius varžovus. Nors varžovai netrukdė I.Brazdeikiui mėtyti iš toli, tritaškiai jam vėl nekrito.

I.Brazdeikis žaidė 22,5 min., pelnė 13 taškų (5/8 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 3/5 baudų), atkovojo 3 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas.

„Žalgiris“ (6–4) išvykoje nugalėjo „Valencia“ (4–6) komandą 80:76. Kauniečiai pirmajame kėlinyje atsiliko dviženkliu skirtumu, bet trečiojo kėlinio viduryje pradėjo vytis ir po 9 taškų spurto ketvirtojo kėlinio viduryje užsitikrino pergalę.

Artūras Gudaitis

„Panathinaikos“ vidurio puolėjas į aikštę įėjo priešpaskutinę pirmojo kėlinio minutę ir tuoj ėmėsi tikrinti lanko tvirtumą dėjimais. A.Gudaitis stebėtinai lengvai pergudraudavo varžovų aukštaūgį Y.Fallį puldamas ir, po poros pralaimėtų dvikovų, susigaudė, kaip stabdyti ASVEL milžiną gindamasis. Po to varžovams į A.Gudaičio baudos aikštelę būtų buvę geriau nė nekišti nosies.

A.Gudaitis žaidė 11,5 min., pelnė 6 taškus (2/5 dvitaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 6 kamuolius.

Be M.Grigonio žaidęs „Panathinaikos“ (4–6) namie sutriuškino ASVEL (3–7) ekipą 77:58.

Arnas Butkevičius

„Žalgirio“ puolėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. Jis rezultatyviai pabaigė greitą ataką, kuriai nesutrukdė net varžovo pražanga, bet kitos greitos atakos pabaigti nesugebėjo ir uždirbo techninę pražangą treneriui K.Maksvyčiui. Pirmoje rungtynių pusėje abu A.Butkevičiaus tolimi metimai iš aikštės kampų tikslo nepasiekė. Po pertraukos A.Butkevičius izoliavo didžiausią „Žalgirio“ galvos skausmą Ch.Jonesą ir pajudėjo kitoje aikštės pusėje, keliskart nepabūgo sudėtingesnių veiksmų pozicinėse atakose.

A.Butkevičius žaidė beveik 25 min., pelnė 3 taškus (1/2 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 1/1 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 3 pražangas, 3 kartus prasižengė ir 5 kartus suklydo.

Edgaras Ulanovas

Nuolatinis „Žalgirio“ starto penketo puolėjas sėkmingai žaidė nusisukęs nuo krepšio, jo perdavimai pridėjo komandos atakoms aštrumo. Tačiau rungtynių pradžioje E.Ulanovas labai silpnai dengė Ch.Jonesą, kuris iki reklamos pertraukėlės pelnė 7 taškus. Žaisdamas vienas prieš vieną E.Ulanovas dažnai įgydavo pranašumą, bet tai neužtikrindavo taškų. Ginantis buvo gerų kapitono tarpsnių, bet periodiškai vis ištikdavo tai vienokios, tai kitokios bėdos. Priešpaskutinę minutę E.Ulanovas prarado kamuolį, bet paskutinę minutę pataikė visus keturis baudos metimus.

Jis žaidė 20,5 min., pelnė 6 taškus (1/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 4/4 baudų), atkovojo 3 kamuolius, perėmė 3 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas.

Rokas Giedraitis

„Baskonia“ puolėjas nepataikė iš toli pirmoje rungtynių atakoje, bet antroje atakoje pelnė pirmuosius rungtynių taškus. Jis daug ir pavojingai judėjo – jei ne mesdavo pats, pasirinkdavo perspektyvų atakos tęsinį. Ir puldamas, ir gindamasis (dengdamas N.Kaliničių) R.Giedraitis viską darė gerai, bet svarbiausią krepšinio elementą atliko prastai – dauguma jo metimų buvo netikslūs.

R.Giedraitis žaidė beveik 25 min. ir pelnė 7 taškus.

Be T.Sedekerskio žaidusi „Baskonia“ (5–5) išvykoje pralaimėjo „Barcelona“ (7–3) komandai 84:96.

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ įžaidėjas į aikštę buvo įleistas paskutinę pirmojo kėlinio minutę ir prieš sireną spėjo atlikti originalų perdavimą, po kurio taškus pelnė J.Vesely. Po to lietuvis ir čekas dažnai žaidė dviese prieš du, ir ši jungtis veikė beveik be priekaištų.

R.Jokubaitis žaidė 12 min., pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškių, 0/2 tritaškių) ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas iki pertraukos daugiausia užsiėmė pagalbiniu darbu. Nors gindamasis D.Motiejūnas ne visada buvo pakankamai atidus, puolant jo užtvaros labai padėjo „Roca Team“ pirmosiomis minutėmis kraunantis dviženklę persvarą (15:4), antrajame – vejantis rezultatą persvėrusius varžovus. O du lietuvio atlikti perdavimai nepadarytų gėdos ir Magicui Johnsonui. Antroje pusėje D.Motiejūnas dažniau žaidė vienas prieš vieną, bet pralaužti varžovų gynybą pavykdavo ne kiekvieną kartą.

Ketvirtajame kėlinyje visai nežaidęs D.Motiejūnas per 18 min. pelnė 4 taškus (2/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio) ir atkovojo 2 kamuolius.

„Monaco“ (7–3) namie nugalėjo „Bayern“ (3–7) klubą 80:79.

Lukas Lekavičius

„Žalgirio“ įžaidėjas, į aikštę įėjęs 7-ąją min., skubėjo į pašėlusį varžovų tempą atsakyti ne mažiau pašėlusiu tempu, bet tokiam tempui pats nebuvo pasiruošęs. Jie labai netaikliai metė iš toli, nepataikė iš po krepšio greitoje atakoje. Vis dėlto judrumas davė vaisių, nes L.Lekavičius gavo vos ne nuolatinę vietą prie baudos metimų linijos (pirmoje rungtynių pusėje pataikė visas 6 baudas). Trečiojo kėlinio viduryje L.Lekavičius nesustabdė J.Harperio, kuris pradėjo dar vieną „Valencia“ spurtą.

L.Lekavičius žaidė 11 min., pelnė 6 taškus (0/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 6/6 baudų) ir išprovokavo 4 pražangas.

Tomas Dimša

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę įėjo 7-ąją min., bet nepajautė žaidimo ritmo. T.Dimša blaškėsi varžovų aikštės pusėje, o išsimušus iš ritmo, ranka drebėjo net atliekant baudos metimus. Vienintelį metimą žaidžiant T.Dimša pataikė paskutinėje trečiojo kėlinio atakoje.

Jis žaidė beveik 13 min. ir pelnė 4 taškus (1/2 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 2/4 baudų).

Laurynas Birutis

„Žalgirio“ vidurio puolėjas nuo suolo pakilo 7-ąją min. Jis rezultatyviai pabaigė vieną ataką, kurioje puikiai prasivalė kelią žaisdamas nusisukęs nuo krepšio, bet L.Biručiui trūko staigumo ginantis – jis ne visuomet susigaudydavo, į kurią pusę reikia atsisukti.

L.Birutis žaidė 8 min. ir pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.