EUROLYGA 2023

NKL turo anonsas: lygos klasikoje Marijampolėje – T. Gaidamavičiaus debiutas prieš „Telšius“

„7bet-NKL“ pirmenybėse ketvirtadienį bus sužaistos 7 įdomios rungtynės, tarp kurių išsiskiria Marijampolėje įvyksiantis lygos favoritų – vietos „Sūduvos-Mantingos“ ir „Telšių“ – susidūrimas.

„Telšių“ ekipoje žaidžiantis Ignas Razutis<br> D.Petraičio nuotr.
„Telšių“ ekipoje žaidžiantis Ignas Razutis<br> D.Petraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-01 16:40

Kviečiame susipažinti su visų šios dienos rungtynių anonsu.

18.00 val. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – „Telšiai“

Marijampolės sporto centro krepšinio salė, Gamyklų g. 1, Marijampolė

„Sūduva-Mantinga“ (11 pergalių ir 2 pralaimėjimai) sezoną pradėjo neužtikrintai, tačiau vėliau įsibėgėjo ir dabar lygoje turi ilgiausią 6 pergalių iš eilės seriją. Vis dėlto pastaruoju metu komandoje įsisuko permainų uraganas, tad labai sunku nuspėti, kokią Marijampolės ekipą išvysime šiandien aikštėje. Prie „Sūduvos-Mantingos“ vairo debiutuos tik antradienį į Marijampolę atvykęs Tomas Gaidamavičius, pirmą kartą šį sezoną komanda žais be į Prienus išvykusio Domanto Vilio, o Aurelijus Pukelis, Marijus Užupis ir Paulius Beliavičius ką tik sugrįžo iš Honkongo, kuriame savaitgalį laimėjo 3x3 krepšinio turnyrą ir 40 tūkst. JAV dolerių piniginį prizą.

Marijampolės stovykloje siaučiančios permainos yra didelis pliusas stabiliai plaukiančiam „Telšių“ (14/2) laivui. Prieš 2 savaites žemaičiai sugėrė du pralaimėjimus iš eilės, bet Ryčiui Vaišvilai pavyko įveikti bangavimą ir komanda vėl džiaugiasi 3 laimėjimų serija.

18.00 val. „Šilutė“ – Joniškio „Delikatesas“

Vydūno gimnazija, Atgimimo alėja 3, Šilutė

„Šilutė“ (8/7) prieš savaitę tapo pirmąja komanda, kuriai pavyko šiemet įveikti Kauno „Žalgirį-2“. Ir įveikti ne bet kaip, o sutriuškinti net 32 taškų skirtumu – 84:52. Vis dėlto Pamario komanda labai greitai buvo nuleista ant žemės – jau šeštadienį Mažeikiuose sukrapštė vos 61 tašką ir pralaimėjo 61:72. Šie rezultatai gana gerai atspinti šio sezono „Šilutę“ – komanda gali puikiai žaisti su lyderiais, tačiau gali ir turėti daug vargo susitikusi su bet kuria kita ekipa.

„Delikatesas“ (6/9) po 4 pergalių iš eilės šeštadienį Kaune nusileido tam pačiam „Žalgiriui-2“ 69:83, tačiau komanda išgyvena pakilimą ir jos pergalė Šilutėje tikrai nėra neįmanomas dalykas.

18.00 val. Mažeikių „M Basket“ – Vilkaviškio „Perlas“

Ventos progimnazijos sporto salė, Pavenčių g. 15, Mažeikiai

Iš pelenų ir turnyro lentelės dugno pakilęs Mažeikių klubas (8/8) jau prasibrovė į pirmąjį penketą ir dairosi dar aukščiau. Nerimą prieš šias rungtynes „M Basket“ gali kelti nebent nuovargis, nes dar antradienį komanda namie 82:74 palaužė Šakių „Vytį-VDU“. Vis dėlto žvėriška Karolio Guščiko sportinė forma (28 taškai, 8 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 35 naudingumo balai), stabiliai geras Karolio Babušio žaidimas, Artūro Jomanto universalumas ir Simo Jasaičio sugrįžimas leidžia tikėtis jau ketvirtosios pergalės iš eilės.

„Perlas“ pastarąsias rungtynes žaidė prieš savaitę, kai išvykoje tvirtai 81:63 nugalėjo tą patį „Vytį-VDU“. Vis dėlto laimėti ir Mažeikiuose bus labai sunku. Daug šiandien priklausys nuo to, kaip prieš K.Guščiką sužais po jo atvykimo iš „M Basket“ į Vilkaviškį persikėlęs Moussa Mayaki.

18.00 val. Šakių „Vytis-VDU“ – Palangos „Kuršiai“

Šakių sporto centras, V. Kudirkos g. 64, Šakiai

Per sezono pirmąsias 7 rungtynes vos kartą pralaimėjęs Šakių klubas (7/5) dabar fiksuoja niūrią 3 pralaimėjimų seriją. Dar antradienį komanda atlaikė sunkią kelionę į Mažeikius, tad šiandien jos laukia dar vienas iššūkis.

„Kuršiai“ (7/9) pastaruoju metu taip pat nespindi. Po 4 pralaimėjimų iš eilės reikėjo išvykos į Klaipėdą, kad rezultatų grafoje dominavusią raudoną spalvą pakeistų žalia. Tiesa, „Neptūną-Akvaservis“ taip pat pavyko palaužti tik 80:75. Per šias rungtynes „Kuršiams“ pagaliau padėjo po traumos į aikštę sugrįžęs Martynas Pocevičius (12 taškų), tačiau įvykius iš šalies stebėjo pastaruoju metu vis mažiau ir mažiau rungtyniavęs Reggie Clarkas.

18.00 val. Kauno r. „Atletas“ – Kauno „Žalgiris-2“

Garliavos SC, Vasario 16 g. 8, Garliava

Pralaimėjimų liūne skendęs „Atletas“ (5/10) pademonstravo gyvybės ženklus ir pirmą kartą šį sezoną sugebėjo laimėti dukart iš eilės. Jei pergalė prieš „Neptūną-Akvaservis“ 88:54 nieko nestebina, tai prieš tai 84:77 nugalėtas „M Basket“ gali kelti komandos gerbėjams minčių apie padėties gerėjimą.

Vis dėlto daugiau nei akivaizdus šios dvikovos favoritas yra „Žalgiris-2“ (14/1). Kauniečiai tik prieš savaitę patyrė pirmąjį pralaimėjimą šį sezoną, po kurio atsitiesė šeštadienį namie įveikdami įsibėgėjusį „Delikatesą“. Neabejotinai, „Žalgirio“ dubleriai tikisi, kad šis laimėjimas taps naujos pergalių serijos pradžia, kuriai artima išvyka į Garliavą neturėtų pakenkti.

18.00 val. Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ – „Kretinga-VR Servisas“

Klaipėdos sporto bazių valdymo centras, Dariaus ir Girėno g. 10, Klaipėda

„Neptūno-Akvaservis“ (2/14) rezultatų grafoje du laimėjimus greitai pakeitė du pralaimėjimai, tačiau jaunieji klaipėdiečiai įrodė sau, kad yra pajėgūs mesti iššūkį bent jau kai kurioms „7bet-NKL“ komandoms. Viena jų dabar, galimai, yra „Kretinga-VR Servisas“ (5/9), po pakilios sezono pradžios nusiritusi į apatinę turnyro lentelės dalį. Kretingiškiai pralaimėjo jau 6 kartus iš eilės, tad šiandien jiems – ideali proga po ilgos pertraukos prisiminti pergalės skonį.

19.00 val. Vilniaus „Rytas-2“ – Vilniaus „Stekas“

„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius

Sostinės derbyje susitiks dvi toje pačioje salėje namų rungtynes žaidžiančios komandos, tad nė viena neturės savų sienų pranašumo. „Rytas-2“ (4/11) prieš savaitę išvykoje kiek netikėtai 89:84 po pratęsimo pranoko „Kuršius“ ir atsitiesė po 4 pralaimėjimų serijos, į kurią pateko ir du itin skaudūs pralaimėjimai iš eilės „Neptūnui-Akvaservis“.

„Stekas“ (6/9) autsaideriams nepralaimi, rimtai kovoja su visomis kitomis komandomis, tačiau didesnių priežasčių džiaugtis taip pat neturi – 10 vieta nėra tai, apie ką svajoja klubo vadovai, treneriai ir žaidėjai. Praeitą savaitę ekipa po 4 nesėkmių iš eilės 85:72 palaužė „Kretingą-VR Servisą“ ir šiandien turi gerą progą antrą kartą šį sezoną laimėti 2 rungtynes iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.