EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: D. Motiejūno ritmas, netaiklus I. Brazdeikis ir dingę R. Giedraičio tritaškiai

Po Eurolygos vienuoliktojo turo rungtynių gerą pažymį sau galėjo parašyti tik po tašką per minutę rinkęs „Monaco“ krepšininkas Donatas Motiejūnas. Atėnų „Panathinaikos“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis, Vitorijos „Baskonia“ puolėjas Rokas Giedraitis ir „Barcelona“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis prie pergalių prisidėjo nežymiai, o Kauno „Žalgiryje“ tikro lyderio nebuvo.

 Eurolygos lietuviai<br> lrytas.lt montažas
 Eurolygos lietuviai<br> lrytas.lt montažas
 Lietuvių pasirodymai Eurolygoje
 Lietuvių pasirodymai Eurolygoje
I. Brazdeikis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
I. Brazdeikis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R. Giedraitis<br>Baskonia twitter nuotr.
R. Giedraitis<br>Baskonia twitter nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-12-03 08:42

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ vidurio puolėjas į aikštę įėjo 5-ąją min. ir iškart įvedė savo taisykles varžovų baudos aikštelėje. Nors D.Motiejūnas sykį nesugebėjo priimti nepatogaus perdavimo, jis užčiuopė varžovų aukštaūgių silpnąsias vietas ir vien iki pirmojo kėlinio pabaigos pelnė 6 taškus. Antrojo kėlinio pirmoje pusėje lietuvis toliau kankino varžovus pusiau kabliais, pataikė iš toli ir pridėjo dar 7 taškus. Tačiau tuo pačiu metu „Monaco“ baudos aikštelėje įsisiautėjo A.Tyusas. Užtat po pertraukos D.Motiejūnas laimėjo prieš A.Tyusą beveik visas dvikovas abiejose aikštės pusėse.

Nors D.Motiejūnas rinko po tašką per minutę, treneris S.Obradovičius liko ištikimas savo nuostatai netaikliai baudas mėtantį lietuvį lemiamoje rungtynių dalyje pasodinti ant suolo. D.Motiejūnas buvo pakeistas ketvirtojo kėlinio pradžioje po to, kai, lyg tyčia, dviem taikliais baudos metimais padidino „Roca Team“ pranašumą iki 6 taškų.

D.Motiejūnas žaidė 16 min., pelnė 17 taškų (5/9 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 4/8 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas.

Jis pasiekė asmeninį sezono rekordą. D.Motiejūno karjeros rekordas – 26 taškai, rekordas žaidžiant Monako komandoje – 23 taškai.

Prancūzijos komandų dvikovoje „Monaco“ (8–3) išvykoje įveikė ASVEL (3–8) ekipą 84:75. Tris kėlinius vyko visiškai lygi kova: pirmaujanti komanda keitėsi 12 kartų, o skirtumas nebuvo didesnis nei 6 taškai. Tačiau ketvirtajame kėlinyje „Monaco“ pradėjo tolti ir iškovojo pergalę.

 

Edgaras Ulanovas

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas nepataikė dviejų pirmųjų tolimų metimų ir pirmajame kėlinyje neperskaitė D.Bacono klaidinamų judesių. E.Ulanovas su varžovu atsiskaitė tik vienu taikliu dvitaškiu su pražanga. Aktyviau žaisti vienas prieš vieną E.Ulanovas pradėjo tik ketvirtajame kėlinyje. Tačiau likus žaisti 3 min. kauniečių kapitonas pametė D.Williamsą, tritaškiu iškasusiu duobę, iš kurios „Žalgiris“ nebegalėjo išlipti.

E.Ulanovas žaidė beveik 32 min., pelnė 10 taškų (3/5 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 4/4 baudų), atkovojo 4 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas.

„Žalgiris“ (6–5) namie pralaimėjo be M.Grigonio į Kauną atvykusiam „Panathinaikos“ klubui 67:81. Kauniečiai jau pirmajame kėlinyje atsiliko 16 taškų skirtumu, o po pertraukos surengtos gaudynės buvo bevaisės.

 

Rokas Giedraitis

„Baskonia“ starto penketo puolėjas trečiąją minutę greitoje atakoje pelnė pirmuosius rungtynių taškus (beje, iki tol abiejų komandų žaidėjai nepataikė baudos metimo, o R.Giedraitis visiškai laisvas neįmetė iš toli). Greitose atakose ir verždamasis R.Giedraitis jautėsi kaip žuvis vandenyje. Pirmajame kėlinyje jis pelnė 6 taškus, paskui padėjo komandos draugams gerais perdavimais. Tačiau R.Giedraičio tolimi metimai kaip nekrito, taip nekrenta.

R.Giedraitis žaidė beveik 22 min., pelnė 6 taškus (3/3 dvitaškių, 0/3 tritaškių) ir atkovojo 5 kamuolius.

Be T.Sedekerskio žaidusi „Baskonia“ (6–5) namie įtikinamai nugalėjo „Olimpia“ (3–8) krepšininkus 78:62. Vitorijos komanda pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą ir nuo tada visą laiką pirmavo apie 10 taškų skirtumu.

 

Laurynas Birutis

„Žalgirio“ vidurio puolėjas į aikštę buvo įleistas per pirmojo kėlinio reklamos pertraukėlę ir po kelių sekundžių gavo pražangą už netaisyklingą užtvarą, po to praleido dvi A.Gudaičio atakas. Antrajame kėlinyje L.Birutis patikimai uždengė savo baudos aikštelę, bet puolant komandos draugai jį ignoravo. Vidurio puolėjas varžovų baudos aikštelėje labai pravertė ketvirtajame kėlinyje, kuriame ir paruošė dirvą gynėjams, ir pats efektingai pabaigė vieną ataką.

L.Birutis žaidė beveik 11 min. ir pelnė 4 taškus (1/2 dvitaškių, 2/2 baudų).

Artūras Gudaitis

„Panathinaikos“ vidurio puolėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. ir pirmojo kėlinio pabaigoje visiškai sutraiškė „Žalgirio“ priekinę liniją. Jis tiksliai žaidė ir gindamasis, ir puldamas tiek du prieš du, tiek vienas prieš vieną. Tačiau antrojo kėlinio pradžioje A.Gudaitis sustojo ir jo sąskaitoje iki pat rungtynių pabaigos liko 4 taškai, kuriuos pelnė pirmojo kėlinio pabaigoje. Tiesa, trečiajame kėlinyje A.Gudaitis gerai dengė savo baudos aikštelę, bet puolant ką nors sukurti prieš žemą „Žalgirio“ penketą jam nepavyko. Nuo trečiojo kėlinio vidurio Atėnų komandos lietuvis sėdėjo ant suolo.

A.Gudaitis žaidė 9 min. ir pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškių).

Ignas Brazdeikis

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas dviejose pirmose atakose nepataikė prasiveržęs, bet abu jo prasiveržimai nebuvo pakankamai ryžtingi. Gindamasis jis irgi žaidė nepakankamai kibiai. Nors antrajame kėlinyje I.Brazdeikis bandė žadinti komandą ir pelnė 7 taškus, jo veiksmuose vis tiek nuolat krebždėjo abejonė, sutrukdžiusi rezultatyviai pabaigti daugiau atakų (jis pataikė tik 2 iš 12 metimų).

I.Brazdeikis žaidė 22 min. ir pelnė 7 taškus (1/8 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 2/2 baudų). Kanados lietuvis visus taškus surinko antrajame kėlinyje.

Arnas Butkevičius

„Žalgirio“ puolėjas 7-ąją min. pakeitė E.Ulanovą ir netrukus rezultatyviai pabaigė vieną iš nedaugelio pirmajame kėlinyje darniai atliktų atakų. Tačiau gindamasis A.Butkevičius kišo rankas ten, kur nereikėjo ir nebuvo jokios galimybės iškrapštyti kamuolį, todėl antrojo kėlinio viduryje turėjo grįžti ant suolo su dviem pražangomis. Po pertraukos A.Butkevičius kelis kartus reikiamu metu atsidūrė reikiamoje vietoje, bet komandai pasiekti esminių pokyčių nepadėjo.

Jis žaidė 20 min, pelnė 6 taškus (2/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų) ir prasižengė 3 kartus.

Tomas Dimša

„Žalgirio“ gynėjas 5-ąją min. pakeitė vangiai rungtynes pradėjusį I.Brazdeikį. T.Dimšai trūko šaltakraujiškumo ir jis darė nedideles klaideles tiek puldamas, tiek gindamasis. Prieš pat trečiojo kėlinio sireną T.Dimša pataikė komandai emociškai svarbų tolimą tritaškį, bet „Žalgiris“ iš to nieko neišvystė.

T.Dimša žaidė 14 min. ir pelnė 4 taškus (1/1 tritaškio, 1/2 baudų).

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ įžaidėjas į aikštę įėjo priešpaskutinę pirmojo kėlinio minutę, kai jo komanda jau pirmavo dviženkliu skirtumu. R.Jokubaitis, kaip ir keli kiti „mėlynų-granatinių“ žaidėjai smarkiai nesiplėšė, bet varžovai kaip tik tuo metu pradėjo spurtą, per kurį išlygino rezultatą, ir treneris Š.Jasikevičius antrojo kėlinio pradžioje dukart paeiliui į krepšį nepataikiusį tautietį pasodino ant suolo. Po to R.Jokubaitis nebežaidė.

Jis aikštėje praleido tik 4 min. (mažiausiai šį sezoną) ir pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškių).

N.Mirotičiaus sugrįžimo rungtynėse „Barcelona“ (8–3) išvykoje 88:86 nugalėjo ALBA (3–8) komandą. Ketvirtajame kėlinyje „Barça“ pirmavo 14 taškų skirtumu, bet jį iššvaistė, o varžovai paskutinėje atakoje netgi galėjo persverti rezultatą. Vis dėlto po netaiklaus N.Mirotičiaus baudos metimo šeimininkai suklydo ir „mėlyni-granatiniai“ šiaip ne taip išnešė sveiką kailį.

Karolis Lukošiūnas

„Žalgirio“ metikas nuo suolo pakilo 27-ąją min. Nors trenerio ėjimas atrodė desperatiškai, Kauno komanda kaip tik tuo metu pakilo vytis, o ketvirtojo kėlinio pirmoje atakoje K.Lukošiūnas tolimu metimu sumažino skirtumą iki 4 taškų – mažiausio atsilikimo nuo pirmųjų rungtynių minučių.

K.Lukošiūnas žaidė beveik 6 min. ir pelnė 3 taškus (1/2 tritaškių).

Lukas Lekavičius

„Žalgirio“ įžaidėjas į aikštę įėjo po pirmojo kėlinio reklamos pertraukėlės, bet pirmajame kėlinyje pasižymėjo tik viena šiurkščia klaida. Žaidimo gijos jo rankose nesilaikė, o nė vieno metimo neatlikusio L.Lekavičiaus žaidimą atspindėjo nesklandi paskutinė antrojo kėlinio ataka.

L.Lekavičius žaidė 11,5 min ir nė karto nemetė į krepšį.

Savaitės skaičiai

1

R.Giedraitis per pastarąsias ketverias rungtynes pataikė tik 1 iš 14 tritaškių (7,1 proc.). Jo sezono taiklumas krito iki 30,8 proc. (12 iš 39).

3

M.Grigonis dėl traumos praleido trečias iš eilės rungtynes, per kurias „Panathinaikos“ pasiekė tris iš eilės pergales ir pradėjo judėti iš Eurolygos lentelės dugno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.