EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: taškų badas, pirmasis taiklus D. Giedraičio metimas ir L. Lelevičiaus debiutas

Eurolygos dvyliktajame ture pirmą kartą šį sezoną nė vieno Lietuvos krepšininko rezultatyvumas nebuvo dviženklis. Rezultatyviausiai žaidę Edgaras Ulanovas ir Ignas Brazdeikis įmetė tik po 9 taškus. Penktadienis galėtų būti įsimintinas pirmuosius Eurolygos taškus pelniusiam Dovydui Giedraičiui ir Eurolygoje debiutavusiam Liutaurui Lelevičiui, tačiau šiuos įvykius apkartino triuškinamas Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimas.

D. Giedraitis ir L. Lelevičius.<br>Žalgirio nuotr.
D. Giedraitis ir L. Lelevičius.<br>Žalgirio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2022, 9:36 AM

Artūras Gudaitis

„Panathinaikos“ vidurio puolėjas komandos draugą G.Papagiannį pakeitė 8-ąją min. Nors vos įėjęs į aikštę A.Gudaitis puikiai apsigynė nuo B.Davieso, o puldamas daug judėjo, per pirmąjį tarpsnį nesusikūrė nė vienos geros progos, o varžovai kaip tik tuo metu pradėjo tolti ir įgijo dviženklę persvarą. Užtat po pertraukos A.Gudaitis nemažai padarė, kad „žalieji“ pavytų Milano komandą. Trečiajame kėlinyje jis labai gerai padėjo dvigubinti gynybą, o ketvirtajame kėlinyje pagaliau pralaužė varžovų gynybą baudos aikštelėje ir per paskutinį ketvirtį surinko 5 taškus.

A.Gudaitis žaidė 17 min., pelnė 6 taškus (2/3 dvitaškių, 2/4 baudų), atkovojo 3 kamuolius, 3 kartus prasižengė ir išprovokavo 3 pražangas.

Be Mariaus Grigonio žaidęs „Panathinaikos“ (6–6) namie po pratęsimo nugalėjo Milano „Olimpia“ (3–9) komandą 90:77. Atėniečiai panaikino 15 taškų atsilikimą, likus žaisti 8 sek. pirmą kartą nuo pirmojo kėlinio išlygino rezultatą ir per pratęsimą pribaigė pakrikusius varžovus.

„Panathinaikos“ pasiekė ketvirtąją iš eilės pergalę, „Olimpia“ patyrė aštuntąjį iš eilės pralaimėjimą.

Edgaras Ulanovas

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas nuo pirmųjų minučių stengėsi dažnai žaisti vienas prieš vieną, bet balansavo ties klaidos riba ir skaičiavo jo dengiamo R.Beaubois taiklius tritaškius. Antrajame kėlinyje, kai žaidimas tapo chaotiškas, E.Ulanovas vis atsidurdavo reikiamoje vietoje reikiamu metu, ne kartą supainiojo varžovus ir pavojingai pratęsdavo ataką perdavimu komandos draugui. Tačiau po pertraukos gindamasis ir pats E.Ulanovas neretai susipainiodavo dengdamas „Anadolu Efes“ krepšininkus.

Jis žaidė 30 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 9 taškus (3/6 dvitaškių, 1/1 tritaškio), atkovojo 6 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

„Žalgiris“ (6–6) namie pralaimėjo Eurolygos čempiono vardą ginančiam „Anadolu Efes“ (7–5) klubui 60:86. Kauniečiai trumpai pirmavo tik trečiojo kėlinio pradžioje, bet tuomet pralaimėjo kelių minučių tarpsnį 0:13 ir likusioje rungtynių dalyje vis labiau atsiliko nuo tolusių varžovų.

„Anadolu Efes“ pasiekė penktąją iš eilės pergalę.

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ įžaidėjas į aikštę įėjo 7-ąją min., jo komandai atsiliekant dvigubu skirtumu (8:16, tiesa, paskui vienas varžovų taškas buvo nurašytas). Vadovaujant R.Jokubaičiui, „mėlynų-granatinių“ puolimas pirmojo kėlinio pabaigoje netapo sklandesnis, bet antrajame ketvirtyje lietuvis gerai keitė atakų tempą ir rasdavo spragas varžovų gynyboje. Po pertraukos R.Jokubaitis taip pat žaidė tiksliai, bet trumpai.

Jis žaidė 14,5 min., pelnė 4 taškus (0/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio, 4/4 baudų) ir išprovokavo 4 pražangas.

„Barcelona“ (8–4) namie po lygios kovos pralaimėjo autsaiderei ASVEL (4–8) ekipai 74:75. „Barça“ pavijo pirmajame kėlinyje dviženkliu skirtumu pirmavusius varžovus, o trečiajame kėlinyje pati pirmavo 12 taškų skirtumu. Vis dėlto paskutiniajame ketvirtyje kova prasidėjo iš naujo, pirmaujanti komanda keitėsi vos ne po kiekvienos atakos (septynis kartus), o ASVEL pergalę nulėmė paskutinę sekundę N.De Colo įmestas dvitaškis.

ASVEL nutraukė penkių pralaimėjimų virtinę.

Donatas Motiejūnas

D.Motiejūnas trečią kartą šį sezoną nepateko į „Monaco“ starto penketą. Jo laikas pakilti nuo suolo atėjo 6-ąją min. D.Motiejūnas gindamasis nuolat atsidurdavo prieš varžovų antrosios linijos žaidėjus, kurie pasinaudodavo staigumo pranašumu. Užtat antrajame kėlinyje lietuvis puldamas gana lengvai susidorodavo su V.Poirier. Antroje rungtynių pusėje žaisti prieš W.Tavaresą buvo daug sudėtingiau, bet D.Motiejūnas šiek tiek nustebino net trenerį S.Obradovičių, kai ketvirtajame kėlinyje pataikė abu baudos metimus.

D.Motiejūnas žaidė 24 min., pelnė 8 taškus (3/4 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 3 kamuolius.

„Monaco“ (9–3) išvykoje permainingame mače po pratęsimo nugalėjo Madrido „Real“ (8–4) klubą 95:94. Nors gerokai ilgiau pirmavo „Real“, kurio persvara antrajame kėlinyje padidėjo iki 10 taškų, iki pagrindinio laiko pabaigos likus 4 sek. M.Jamesas kosminiu keturtaškiu (tritaškiu ir baudos metimu už W.Tavareso pražangą) išlygino rezultatą 88:88. O per pratęsimą „Roca Team“ klydo truputį rečiau nei varžovai.

Arnas Butkevičius

„Žalgirio“ puolėjas į aikštę įėjo 6-ąją min., iškart prilipo prie V.Micičiaus ir išmušė varžovų įžaidėją iš ritmo. Tačiau vien pirmajame kėlinyje A.Butkevičius nesugebėjo rezultatyviai pabaigti dviejų greitų atakų. Jis pataikė du tritaškius, keliuose tarpsniuose erzino varžovus kibia gynyba, bet antroje rungtynių pusėje ne visada spėdavo tinkamai užsiimti padėtį ir rinko pražangas.

A.Butkevičius žaidė 26 min., pelnė 7 taškus (0/3 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 1/2 baudų) ir prasižengė 4 kartus.

Tadas Sedekerskis

Traumą išsigydęs „Baskonia“ puolėjas į aikštę buvo įkeistas nuo antrojo kėlinio pradžios. Jis tiksliai žaidė gindamasis, bet vangiai – puldamas ir retai gaudavo kamuolį būdamas pavojingoje padėtyje. T.Sedekerskis vienintelius taškus pelnė, kai antrojo kėlinio pabaigoje iš po krepšio pabaigė gražią komandos ataką.

T.Sedekerskis žaidė 13,5 min., pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio) ir atkovojo 3 kamuolius.

Nuo pirmųjų minučių dominavusi „Baskonia“ (7–5) namie sutriuškino „Bayern“ (4–8) klubą 78:53.

Rokas Giedraitis

„Baskonia“ starto penketo puolėjas pirmoje komandos atakoje nepataikė skubinamas atakai skirto laiko sirenos, o pirmuosius taškus pelnė pirmojo kėlinio viduryje greitoje atakoje, pats pradėjo kyštelėjęs ranką ir privertęs suklysti varžovą. Griovimo veiksmai buvo R.Giedraičio stiprioji vieta – jis staiga išdygęs prieš varžovą ne kartą sujaukė „Bayern“ žaidėjų planus. Tačiau R.Giedraičio taiklumas vėl buvo labai žemas.

Jis žaidė 22 min., pelnė 4 taškus (2/5 dvitaškių, 0/2 tritaškių) ir atkovojo 5 kamuolius.

Ignas Brazdeikis

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas antrąją minutę atsidarė asmeninę sąskaitą metimu iš vidutinio nuotolio, o komandai įstrigus pirmojo kėlinio viduryje pabandė atgaivinti puolimą individualiais veiksmais. Po to jis pataikė dar kelis metimus, bet jo efektyvumas nebuvo didelis ir dauguma metimų skriejo šalia tikslo.

I.Brazdeikis žaidė 21,5 min. ir pelnė 9 taškus (4/9 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 1/2 baudų).

Dovydas Giedraitis

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę buvo įleistas paskutinę pirmojo kėlinio minutę. Jis nesiėmė iniciatyvos, bet žaidė ramiai ir patikimai, o prieš pat antrojo kėlinio sireną pataikė dvitaškį ir pelnė pirmuosius taškus Eurolygoje. Ketvirtajame kėlinyje D.Giedraitis įsidrąsino, bet pralaužti varžovų gynybą pavyko tik kartą.

Jis žaidė 12 min., pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio) ir prasižengė 3 kartus.

Laurynas Birutis

„Žalgirio“ vidurio puolėjas nuo suolo pakilo antrojo kėlinio viduryje. L.Biručio užduotis buvo pristabdyti įsismaginusį A.Žižičių, bet to daryti nereikėjo, nes „Anadolu Efes“ aukštaūgis netrukus buvo pakeistas. Ant suolo grįžo ir L.Birutis. Po pertraukos vidurio puolėjas taip pat žaidė trumpai ir kamuolio beveik nečiupinėjo.

Jis per 6 min. neatliko nė vieno metimo.

Mantas Kalnietis

„Žalgirio“ veteranas 6-ąją min. pakeitė rungtynių pradžioje nieko nesukūrusį K.Evansą. Jo pirmasis veiksmas buvo drąsus prasiveržimas, pasibaigęs netaikliu metimu iš geros padėties. M.Kalnietis pirmoje rungtynių pusėje gerai sklaidė varžovų gynybą tolimais perdavimais, bet po pertraukos jo kūrybingumas išseko, o metimai buvo netaiklūs.

M.Kalnietis žaidė 10,5 min., taškų nepelnė (0/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio) ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Liutauras Lelevičius

19-metis gynėjas pirmą kartą šį sezoną buvo įtrauktas į „Žalgirio“ dvyliktuką ir debiutavo Eurolygoje. Jis į aikštę buvo įleistas iki sirenos likus pusantros minutės, kartą metė į krepšį, bet taškų nepelnė.

Savaitės skaičiai

3

„Žalgiriui“ penktadienį per rungtynes su „Anadolu Efes“ klubu trūko trijų krepšininkų. Kauno komandai negalėjo padėti susižeidęs L.Lekavičius bei susirgę T.Dimša ir K.Lukošiūnas. Dėl to pirmą kartą per Eurolygos rungtynes buvo registruotas L.Lelevičius. Į dvyliktuką taip pat pateko M.Krivas, bet treneris K.Maksvytis jo į aikštę neleido.

9

Rezultatyviausi Lietuvos krepšininkai šiame ture pelnė tik po 9 taškus. Tiek taškų surinko E.Ulanovas ir I.Brazdeikis.

60

„Žalgiris“ pelnė tik 60 taškų – mažiausiai šį sezoną. Beje, 70 taškų ribos Kauno komanda nepasiekė jau trečią kartą. Kauniečiai silpnai puolė ir per laimėtas rungtynes su Bolonijos „Virtus“ (68:65), ir per pralaimėtas rungtynes su „Panathinaikos“ (67:81).

Praėjusį kartą 60 ar mažiau taškų „Žalgiris“ pelnė šių metų sausio 28 dieną, kai išvykoje pralaimėjo Milano „Olimpia“ 58:65.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.