EUROLYGA 2023

Kumščiu atsarginiams žaidėjams grūmojantis R. Kurtinaitis įvardijo ir pasaulio čempionato rinktinę, kurios visi nepelnytai nepastebi

Po trijų savaičių pertraukos į Alytų sugrįžusi „Wolves“ komanda nudžiugino savo gerbėjus dar viena pergale Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Tuo tarpu „Gargždams“ autsaiderių statuso atsikratyti nepavyko – vilkai gargždiškius Alytuje įveikė 96:82 (24:26, 30:18, 21:16, 21:22).

 Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-12-12 22:40, atnaujinta 2022-12-13 08:12

„Gerai, kad laimėjome – aišku, mes rengėmės kovai. „Gargždai“ pavojingi, bet būkime objektyvūs, jie atvyko ne pilnos sudėties, septyniese žaisti buvo sunku. Mes tuo pasinaudojome, spaudėme juos juos 40 minučių, norėjome nuvarginti, kas pavyko trečiame kėlinyje ir susikorvėme solidesnį pranašumą.

Vyrai atidirbo gerai, tik truputį esu nepatenkintas atsarginių suolu. Man nepatiko mačo galas. Žaidėjai turi mane įtikinti, kad gali sužaisti kitas rungtynes: šiandien minutę, rytoj – tris, poryt – dešimt.

Deja, šiandien atsarginių žaidėjų suoliukas manęs neįtikino. Bet pergalė yra pergalė“, – po rungtynių akmenį į „Wolves“ atsarginių suolą metė „Wolves“ treneris Rimas Kurtinaitis.

– Ko pasigedote iš atsarginių žaidėjų šiame mače?

– Man visiškai neįdomu, kaip mes puolame, man įdomu, kaip ginamės. Jei mūsų pagrindiniai žaidėjai 35 minutes vargino varžovus, tai kiti, kurie žaidia mažiau, turi kovoti dėl kamuolių, apsiginti. Aš rūbinėje pasakiau, kad manęs netenkintų ir rezultatas jiems esant 0:0.

Jei žiūrėtume skaičius, per ketvirto kėlinio pirmas penkias minutes, kai buvo pagrindiniai žaidėjai, mums įmetė 3 taškus, o kai pakėliau nuo suolo tris žaidėjus, mums [er paskutines penkias minutes įmetė 20 taškų.

Tai manęs netenkina. Informavau komandą ir tuos žaidėjus, kad ši ekipa suburta ne tam, kad praleistų laiką, mes norime siekti kažkokių rezultatų. Visi žaidėjai man vienodai svarbūs, tai visi turi įrodyti tai savo darbu, kad nebūtų skundų: mažai žaidžiu, treneris manęs nemyli ar myli. Duodu šansą – turi įrodyti. To pasigedau šiandien iš suoliuko.

– Jūsų ekipos pagrindinių žaidėjų sportinė forma yra tikrai nebloga...

– Pasakysiu, kokį kelią mes praėjome. Nuo vasaros žaidžiame, turime savo struktūrą, savo taisykles. Nėra lengva per mėnesį ar du išgauti tą reikiamą kokybę. Mes šiandien žiūrėjome pirmuosius mačus su „Gargždais“, „Lietkabeliu“ ir „Žalgiriu“. Komandos veidas tikrai skiriasi nuo to, kas buvo pradžioje. Žinoma, yra kas dar manęs netenkina. Darbo dar yra, bet teigiamas poslinkis yra.

– Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalyje jūsų lauks Kauno „Žalgiris“. Tokie burtai nuvylė ar kaip tik kuo sunkiau, tuo yra geriau?

– Galiu atsakyti sena brazilų futbolo fraze, kurią, berods, pasakė Pele, kai po burtų pirmose rungtynėse jiems teko kovoti su anglais. Jam aiškino, kad anglai stiprūs, blogi burtai, tai Pele pasakė: „Mes atvažiavome taurės, koks skirtumas, pirmose ar paskutinėse rungtynėse nugalėti anglus“.

Aš žiūriu į aukščiausius tikslus. Jei būtume ištraukę lengvesnį varžovą ir patektume į ketvertą, turbūt vis tiek reikėtų žaisti su „Žalgiriu“. Finaluose 2–4 vietos irgi prestižinės, bet mums nėra skirtumo, dabar ar vėliau žaisti su labai gera Eurolygos komanda. Laimėsime – džiaugsiuosi, pralaimėsime – žinosiu, kur reikia dirbti.

– Jei prakalbome apie futbolą, ką palaikote pasaulio čempionate?

– Anglus. Tuos, kuriuos palaikau, jie jau išvažiavo. Ir labai gaila, nes tikrai neblogai žaidė. Nuo gymimo palaikau anglus. Jie pasaulio čempionate triumfavo 1966 metais, juos visada palaikau, bet šįkart jie tikrai gerai žaidė.

O kas laimės, sunku pasakyti. Matome daug siurprizų. Man tik keista, kad visi specialistai mažai kalba apie Kroatijos rinktinę, kuri jau eilę metų rodo rezultatus. Jie nelabai efektyviai, bet naudingai žaidžia. Gal atėjo laikas, kai jie šiemet čempionate dominuos..

– Kokių savybių žaidėjo ieškote, kad pasipildytumėte. Kas netinka tuose, kuriuos surandate?

– Ieškome centro, kadangi turime ūgio problemų po krepšiu, trūksta fiziškumo. Žaidžiant su tokiomis komandomis kaip „Lietkabelis“, „Juventus“, jau nekalbu apie „Žalgirį“, vyrai žaidė puikiai, tiek Miniotas, tiek Delia – jie kovojo arti maksimumo, bet jei norime lipti aukščiau iš vidurio lentelės, to mums gali neužtekti.

Mes ieškome penkto, bet kol kas nieko nevyksta. Sakoma mums „tuoj-tuoj“, bet dar nėra to žaidėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.