EUROLYGA 2023

Po finalinio švilpuko Belgrade K. Maksvytį nustebino pašėlę „Crvena zvezda“ sirgaliai: „Serbai gerbia Lietuvos krepšinį“

Kauno „Žalgiris“ toliau krenta į duobę Eurolygoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai antradienį Belgrade nusileido ir „Crvena zvezda“ ekipai 73:77.

K. Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-14 07:12, atnaujinta 2022-12-14 07:32

„Neturiu komandai jokių priekaištų, kovėsi, buvo rungtynėse. Kelis kartus turėjome trapią persvarą, kurios nepavyko išsaugoti, – kalbėjo 45-erių K.Maksvytis. – Rungtynių galą sužaidėme prasčiau, silpnos klaidos išsimetant kamuolį ar nesusikalbėjimas kovoje dėl atšokusio kamuolio labai nemažai mums kainavo. Tris paskutines atakas jie paėmė kamuolį puolime, tas taip pat daug kainavo.

Puolime Dovydas Giedraitis išsimetė kelis neblogus metimus, turėjome porą klaidų. Turbūt nieko nekeisčiau, kamuolį vis tiek duočiau į Keenano Evanso ar Edgaro Ulanovo rankas.“

Po mačo K.Maksvytis liko nustebintas Serbijos sirgalių gesto.

„Nustebino priešiškumas prieš rungtynes, bet dar labiau nustebino aplodismentai, jei jūs matėte. Buvo tikri aplodismentai. Aš už tokį krepšinį, už krepšinio kalbą, abi krepšinio šalys, abi, manau, kad ir lietuviai gerbia, ir serbai gerbia Lietuvos krepšinį. Smagu žaisti prie tokios sunkios atmosferos, mes iš jos gauname malonumą žaisti“, – pasakojo strategas.

Lrytas.lt primena, kad praėjusį sezoną, kuomet kauniečiai namuose priėmė Belgrado klubą, vyko konfliktas dėl Ukrainos vėliavos laikymo prieš rungtynes.

Serbai atsisakė ją imti į rankas. Vėliau tarp žalgiriečių sirgalių pasirodė ir NATO pajėgų vėliava, kuri dar labiau įsiutino serbus. 

Prieš antradienio vakarą Belgrado ekipos sirgaliai prisiminė praėjusio sezono epizodą, tad ruošė pragarišką triukšmą svečiams iš Lietuvos. 

„Žalgiris“ ketvirtadienį namuose priims Madrido „Real“ komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.