EUROLYGA 2023

Prieš Eurolygos dvikovą K. Maksvytis nenuvertina be lyderių likusio „Bayern“ ir išskyrė N. Giffey žaidimą

Kauno „Žalgiris“ penktadienį namų arenoje priims svečius iš Vokietijos – Miucnheno „Bayern“ krepšininkus.

K.Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2022, 4:06 PM

Abi komandos į rungtynes žengs pakilios nuotaikos. Žalgiriečiai praėjusiame ture 81:72 pranoko Madrido „Real“ krepšininkus, o Miuncheno klubas 97:92 palaužė „Valencia“.

Tiesa, kur kas geresnėje turnyrinės lentelės pozicijoje yra kauniečiai. „Žalgiris“ po 14 turų savo sąskaitoje turi 7 pergales ir užima 9-ąją vietą, o „Bayern“ su 5 laimėjimais rikiuojasi 16-oje pozicijoje.

Nepaisant geresnės žalgiriečių pozicijos, Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis atkreipia dėmesį į tai, jog paskutiniuoju metu Miuncheno klubas atrodo vis solidžiau.

„Paskutiniu metu jie rado savo ritmą ir žmones, su kuriais žaidžia. „Bayern“ yra fiziška komanda, kuri keičiasi ginamaisiais, praėjusiose rungtynėse tai darė nuo pirmųjų minučių. Turime parą laiko pasiruošti ir manau, kad tai padarysime“, – varžovus apžvelgė K.Maksvytis.

– Kas dabar yra pagrindiniai „Bayern“ žaidėjai, kai traumas patyrė Vladimiras Lučičius ir Augustinas’as Rubitas?

– Visais laikais jie turi atletiškus ir vienas prieš vieną gerai žaidžiančius žaidėjus. Gynyboje dėl traumų jie nenukentėjo, yra ūgio ir dydžio. Kažkiek jų pozicijas užėmė ir mums žinomas Nielsas Giffey.

O puolime nemažai žaidėjų žaidžia vienas prieš vieną. Tam skirsime gana nemažą dėmesį, kad sustabdyti juos tiek vienas prieš vieną, tiek komandinėmis pastangomis. Išskirti jų žaidėjus atskirai labai sunku. Kiekvienas rungtynes gali nustebinti vis kitas žaidėjas.

– Kodėl nepavyksta Cassiusui Winstonui užimti lyderio pozicijos?

– Jis atakuojančio tipo žaidėjo, bet kodėl jam nepavyksta, reikėtų jų trenerio klausti. Mano nuomone jis yra atakuojantis gynėjas įžaidėjo kūne ir turi prisitaikyti prie Europos krepšinio.

– Kokia funkcija atlieka „Bayern“ priekinė linija?

– Jie turi gana skirtingus aukštaūgius. Abu gana gerai ginasi. Freddie Gillespie gana mobilus, Othello Hunteris nustebino paskutines 2 rungtynes, kuomet metė 13 tritaškių, pataikė 6. Labai pasikeitė jo žaidimo stilius. Matosi, kad jie ieško žaidimo du prieš du aukštaūgiui pasiliekant prie tritaškio.

– Ar Miunchene N.Giffey daro kažką kitaip negu Kaune?

– Panašiai – įneša savo energiją, išplečia aikštelę tritaškiais, drasko gynybą įkirtimais, puolime atkovotais kamuoliais ir gynyboje atlieka juodą darbą.

– Andrea Trinchieri yra labai charizmatiškas treneris. Tai privalumas ar minusas?

– Sunkiu komentuoti. Gerbiu kaip trenerį, yra geras. Žaidžia įdomu krepšinį su įdomiomis opcijom tiek puolime, tiek gynyboje. Jo interviu irgi įdomūs. Apie jį galiu pakomentuot tik iš geros pusės.

– Kokia yra žalgiriečių sveikata?

– Yra neaiškumų dėl Tylerio Cavanaugh. Nenorėčiau dėl jo plėstis, daugiau rytoj pasakys gydytojai, o kiti žaidėjai ruošiasi.

– Ar galima „Bayern“ vadinti niekada nepasiduodančia komanda?

– Taip. Turi atletiškus žaidėjus, kurie kartu su treneriu įneša energijos į rungtynes. Su tuo pačiu Madrido „Real“ pralaimėjo tik rungtynių pabaigoje, kuomet kontroliavo didžiąją rungtynių dalį, o paskutines rungtynes su „Valencia“ užtikrintai laimėjo. Jie suranda savo žaidimą, kad ir be tų lyderių bei yra gerame ritme.

– Kaip sureagavote į žinią, kad Finalo ketvertas vyks Kaune?

– Džiaugiuosi už Kauną, už areną, už Lietuvą ir jos krepšinį. Smagu, kad toks renginys atvyksta į Kauną ir Lietuvą.

– Ar tai pridėjo papildomo spaudimo komandai?

– Nemanau. Iš viršaus nesulaukėme papildomo spaudimo. Žiūrime į trumpesnius terminus, norime laimėti kiekvienas rungtynes. Mes norime patekti į atkrintamąsias, o apie ketvertą toli kalbėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.