EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: nervus tampęs E. Ulanovas, jėgų pristigęs D. Motiejūnas ir M. Grigonio sugrįžimas

Prieškalėdiniame Eurolygos ture tarp Lietuvos krepšininkų rezultatyviausiai žaidė Kauno „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas. Tadas Sedekerskis vėl padėjo įpūsti Vitorijos „Baskonia“ puolimo viesulą, o tris kėlinius itin patikimai rungtyniavęs „Monaco“ vidurio puolėjas Donatas Motiejūnas, kaip ir visa jo komanda, išsikvėpė paskutinėje mačo dalyje.

U. Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
U. Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lietuvių pasirodymai Eurolygoje<br> lrytas.lt montažas
 Lietuvių pasirodymai Eurolygoje<br> lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 24, 2022, 11:31 AM

Edgaras Ulanovas

Nuolatinis „Žalgirio“ starto penketo puolėjas nuo pirmųjų minučių aktyviai ieškojo spragų tarp varžovų baudos aikštelėje, tačiau arba pervertino savo galimybes, arba neįvertino „Bayern“ pasiengimo. Po to, kai pasėdėjo ant suolo, jis žaidė racionaliau ir jau pirmojo kėlinio pabaigoje pataikė du tritaškius. Vis dėlto antrajame kėlinyje kapitonui vėl trūko atidumo, o susikaupimo stoką atspindėjo perdavimas į užribį. E.Ulanovas ir po pertraukos ne kartą žaidė ties klaidos riba. Kita vertus, ir jo tolimi metimai, ir reidai į baudos aikštelę varžovams pagadino nemažai nervų.

E.Ulanovas žaidė 31 min., pelnė 18 taškų (1/7 dvitaškių, 3/4 tritaškių), atkovojo 7 kamuolius, išprovokavo 5 pražangas ir 3 kartus suklydo.

Be Luko Lekavičiaus ir Manto Kalniečio žaidęs „Žalgiris“ (8–7) namie įtikinamai nugalėjo „Bayern“ (5–10) klubą 75:67. Svečiai trumpai pirmavo tik prieš pertrauką, o ketvirtajame kėlinyje kauniečių persvara buvo pasiekusi 18 taškų.

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas trečiosios minutės pabaigoje antruoju bandymu pelnė pirmuosius komandos taškus (pirmasis jo dėjimas nebuvo įskaitytas dėl pražangos kitoje aikštės vietoje). D.Motiejūnas puikiai užsiimdavo padėtį po varžovų krepšiu, neįleido jo dengiamų „Olimpia“ aukštaūgių į savo baudos aikštelę, gindamasis spėdavo padėti komandos draugams. Jis visą laiką atsidurdavo ten, kur jo labiausiai reikėdavo, o sykį kamuolį atkovojo net pargriuvęs ant grindų. Tačiau ketvirtajame kėlinyje D.Motiejūnui jau trūko jėgų ir jis nepataikė trijų paskutiniųjų metimų.

D.Motiejūnas žaidė 23 min., pelnė 9 taškus (3/6 dvitaškių, 3/6 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas.

„Monaco“ (10–5) išvykoje ilgai pirmavo dviženkliu skirtumu, bet ketvirtajame kėlinyje iššvaistė pranašumą ir pralaimėjo Milano „Olimpia“ (5–10) komandai 71:79. „Monaco“ bus kitas „Žalgirio“ varžovas. Rungtynės vyks kitą ketvirtadienį (gruodžio 29 d.) Monake.

Tadas Sedekerskis

„Baskonia“ puolėjas 9-ąją min. pakeitė R.Giedraitį. T.Sedekerskis antrajame kėlinyje gindamasis keliskart nespėjo prie M.Belinellio, bet atsigriebė aikštės pusėje. Jis pataikė iš toli, galingai prasiveržė ir buvo vienas iš tų, kurie įsuko Vitorijos komandos puolimo viesulą. Vien per antrąjį kėlinį T.Sedekerskis pelnė 8 taškus.

Jis žaidė 19 min., pelnė 12 taškų (3/3 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 3/3 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius.

Antrajame kėlinyje įsibėgėjusi „Baskonia“ (10–5) namie įtikinamai nugalėjo Bolonijos „Virtus“ (6–9) klubą 90:79. Vitorijos komanda laimėjo penktas iš eilės rungtynes ir tęsia šiuo metu ilgiausią Eurolygos pergalių virtinę.

Rokas Giedraitis

„Baskonia“ starto penketo puolėjas nelabai aktyviai žaidė puldamas, bet laiku padėdavo komandos draugams gindamasis ir rungtynių pradžioje sutrikdė kelias varžovų atakas. Po pertraukos R.Giedraitis daug dažniau atsidurdavo atakos smaigalyje ir pildė asmeninę sąskaitą. Vis dėlto ne viskas buvo sklandu: kartą puolėjas laisvas nepataikė iš po krepšio, kitą kartą – iš toli.

R.Giedraitis žaidė 22,5 min., pelnė 8 taškus (3/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius.

Marius Grigonis

Dėl nugaros traumos šešerias rungtynes praleidęs „Panathinaikos“ gynėjas į aikštę buvo įleistas antrojo kėlinio pirmąją minutę. Jis dažnai likdavo neprižiūrimas, bet būdamas laisvas nepataikė pirmojo tritaškio. Vis dėlto antruoju bandymu, genamas atakos laiką rodančio laikrodžio, M.Grigonis pelnė pirmuosius taškus po pusantro mėnesio pertraukos. Ketvirtajame kėlinyje M.Grigonis paįvairino puolimą prasiveržimais, bet skirtumas buvo per didelis, kad būtų įmanoma ką nors pakeisti.

Jis žaidė 11 min. ir pelnė 9 taškus (1/1 dvitaškio, 2/5 tritaškių, 1/1 baudos).

Be susirgusio Artūro Gudaičio žaidęs „Panathinaikos“ (6–9) išvykoje tik kelias pirmąsias minutes priešinosi „Anadolu Efes“ (8–7) klubui ir pralaimėjo Eurolygos čempionams 69:88.

Arnas Butkevičius

„Žalgirio“ puolėjas jau 5-ąją min. pakeitė nerūpestingai rungtynes pradėjusį E.Ulanovą. A.Butkevičius žaidė kibiai gindamasis, agresyviai puldamas, energingai vaidindamas.

A.Butkevičius žaidė 26 min., pelnė 3 taškus (0/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio, 3/4 baudų), atkovojo 10 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 pražangas ir 6 kartus suklydo.

Dovydas Giedraitis

Gynėjas trečias iš eilės rungtynes pradėjo „Žalgirio“ starto penkete. D.Giedraitis žaidė drąsiai, bet nepakankamai tiksliai, kad jo veiksmai keltų didelį pavojų. Pirmasis jo metimas antrąją minutę buvo priverstinis ir netaiklus, o vienintelius taškus jis pelnė po prasiveržimo antrojo kėlinio viduryje. Pataikyti iš toli jam nepavyko.

D.Giedraitis žaidė 16,5 min. ir pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio, 0/3 tritaškių).

Laurynas Birutis

„Žalgirio“ vidurio puolėjas nuo suolo pakilo 8-ąją min. Iš pradžių jis retai gaudavo kamuolį, o gindamasis nesėkmingai užsiimdavo padėtį ir greitai gavo dvi pražangas. Antrojo kėlinio antroje pusėje L.Birutis tapo daug svarbesne komandos puolimo dalimi, bet net susikūręs geras progas arba po to, kai jam geras progas sukurdavo komandos draugai, ne visuomet sugebėdavo rezultatyviai pabaigti ataką.

L.Birutis žaidė 16,5 min., pelnė 4 taškus (1/4 dvitaškių, 2/2 baudų), atkovojo 3 kamuolius ir 4 kartus prasižengė.

Ignas Brazdeikis

Dvejas praėjusias rungtynes praleidęs „Žalgirio“ puolėjas į aikštę įėjo 7-ąją min. Antrojo kėlinio pradžioje I.Brazdeikis per trumpą tarpsnį prarado du kamuolius ir po to vėl ilgai sėdėjo ant suolo. Kanados lietuvis pirmuosius taškus pelnė trečiojo kėlinio pabaigoje, nudžiuginęs jam būdingu prasiveržimu. Vis dėlto komandai trūko jo agresyvumo.

I.Brazdeikis žaidė 11,5 min. ir pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio).

Tomas Dimša

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę įėjo 6-ąją min. T.Dimša ne visai išsiaiškino, koks buvo jo vaidmuo. Nors jis porą kartų pastebėjo gerus atakos tęsinius, puolimui vadovavo nepakankamai patikimai. Vienintelius taškus T.Dimša pelnė trečiojo kėlinio pabaigoje įsiveržęs į varžovų baudos aikštelę.

Jis žaidė 16,5 min., pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių, 0/2 baudų), perėmė 3 kamuolius, 3 kartus suklydo ir 3 kartus prasižengė.

Karolis Lukošiūnas

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę įėjo antrojo kėlinio pradžioje ir jau pirmąją minutę dukart šiurkščiai suklydo gindamasis – pražiopsojo iš toli mėčiusius varžovus. Nors K.Lukošiūnas nebuvo iškart pakeistas, aikštėje nieko nenuveikė.

Jis žaidė 4 min. ir nė karto nemetė į krepšį.

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ įžaidėjas pakeitė T.Satoransky pirmojo kėlinio priešpaskutinę minutę ir jau pirmoje atakoje atliko perdavimą varžovui. Iki kėlinio pabaigos R.Jokubaitis nepataikė iš vidutinio nuotolio, prasižengė ir praleido K.Prepeličiaus prasiveržimą. Vėliau „Barços“ treneriui Š.Jasikevičiui tautiečio paslaugų nereikėjo.

R.Jokubaitis žaidė 3 min. ir pelnė 1 tašką (0/1 dvitaškio, 1/2 baudų).

„Barcelona“ (10–5) išvykoje lygiose rungtynėse pralaimėjo „Valencia“ (7–8) ekipai 83:84. „Barça“ trumpai pirmavo tik pirmajame ir trečiajame kėliniuose. Ketvirtojo kelinio viduryje „Valencia“ vienintelį kartą rungtynėse padidino skirtumą iki 10 taškų, o pabaigoje Barselonos krepšininkų surengtas spurtas buvo pavėluotas.

Savaitės skaičiai

5

Pirmąją vietą dalijasi net penkios komandos, kurios per 15 turų iškovojo po 10 pergalių. Tai – „Fenerbahçe“, „Real“, „Baskonia“, „Barcelona“ ir „Monaco“. „Žalgiris“, kuris nuo lyderių atsilieka dviem taškais, kitame ture išvykoje žais su vienu iš lyderių „Monaco“.

7

Keenanas Evansas tapo septintuoju „Žalgirio“ krepšininku, per Eurolygos rungtynes pelniusiu 30 ar daugiau taškų. Amerikietis penktadienį į „Bayern“ krepšį įmetė 32 taškus.

Klubo rekordas priklauso kitam amerikiečiui Justinui Dentmonui, kuris 2014 metais įmetė 36 taškus į „Real“ krepšį. 35 taškus pelnė amerikietis Tanoka Beardas (2004 m. su Bolonijos „Fortitudo“), 33 – Saulius Štombergas (2002 m. su Podgoricos „Budućnost“), po 31 – Donatas Slanina (2001 m. su „Barcelona“) ir Marcusas Brownas (2007 m. su Bolonijos „Virtus“), 30 – Paulius Jankūnas (2016 m. su Maskvos CSKA).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.