EUROLYGA 2023

Apie „Wolves“ naujoką prabilęs R. Kurtinaitis: „Ne mano alus“

Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai pergalingai užbaigė 2022-uosius. Nenado Čanako auklėtiniai Alytuje 86:80 (15:21, 26:21, 19:27, 26:11) permainingoje kovoje pranoko „Wolves“ ir susilygino su varžovais pergalių-pralaimėjimų santykiu „Betsafe-LKL“ turnyrinėje lentelėje.

 Rimas Kurtinaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rimas Kurtinaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-28 22:53, atnaujinta 2022-12-28 22:54

Panevėžiečiai atsiravanšavo už pralaimėjimą pirmame rate „Wolves“ atstovams ir nutraukė trijų savo pralaimėjimų iš eilės seriją.

„Buvo momentas, kai turėjome 9 taškų persvarą, tačiau „Lietkabelis“ atsitiesė, – po pralaimėto mačo kalbėjo „Wolves“ ekipos treneris Rimas Kurtinatis. – Mums pritrūko charakterių, to supratimo, kaip būtina gerai žaisti paskutiniąsias penkias mačo minutes, kai rezultatas lygus ir kaip turime kovoti po savo krepšiu.

Juk Panevėžys atsikovojęs kamuolius po mūsų krepšiu pelnė 13 taškų, o laimėjo šešiais. Aišku, grįžo tos mūsų bėdos – baudų pataikymai. Nežinau, su kuo tai susiję: gal su šventėmis“.

– Gal įtakos turėjo tas faktas, kad nežaidėte nuo gruodžio 17 dienos?

– Čia yra kitas klausimas. Lapkritį žaidėme gal 8 rungtynes, po to buvo savaičių po tris mačus, o po to visą gruodį vėl nežaidžiame.

Manau, kad LKL vadovybei reikia su tuo padirbėti, kad išdėstytų teisingai tvarkaraštį, bet ne mes vieni tokių problemų turime.

Nesakyčiau, kad čia yra pagrindinė problema. Problema yra teisingai nusiteikti. Reikia ne nusiteikti žaisti, o laimėti – ką ir parodė šiandien „Lietkabelis“. Garbė, šlovė jiems.

– Padarėte begalę klaidų?

– Pirmavome lygoje pagal klaidų skaičių, po to tai kontroliavome, bet kaip kažkada Šarūnas Jasikevičius pasakė – skaičiai nemeluoja. Reiškia, grįžome į sezono pradinį lygį, kada darėme po 20 klaidų.

– Kada gali debiutuos jūsų naujokas Eurolygoje kovojęs ir Madrido „Real“ lyderiu buvęs Jeffery Tayloras?

– Nežinau, jis atvyko antradienį, praėjo medicininę apžiūrą, kaip ir viskas su juo gerai. Pažiūrėsime, kaip jis įsitrauks į procesą. Turiu nelabai daug informacijos, ką jis veikė visą šį laiką – gerą pusmetį.

Aišku, vizualiai jis atrodo sportiškai, bet nežinome, kas dedasi viduje, kokia jo kondicija. Turime laiko iki sausio 2 d. mačo su „Žalgiriu“, manau, per tą laiką pažiūrėsime, kokios jo galimybės. Norėčiau jį matyti žaidžiant su „Žalgiriu“.

– Ar buvo sunku jį įkalbėti atvykti?

– Kiek girdėjau, jis turėjo „Barcelona“ pasiūlymą, bet žinote, kad ten Ispanijoje tie perėjimai iš „Real“ į „Barcelona“ ar atgal yra sudėtingi. Arba net iš viso neįmanomi – tiek futbole, tiek ir krepšinyje.

Jis turėjo pasiūlymų ir Turkijoje, bet čia atvyko, ko gero, Rimanto Kaukėno dėka. J.Tayloras juk švedas. Jie turi kažkokį ryšį, tų niuansų nežinau.

Aš esu treneris, yra žmonės, kurie dirba užkulisiuose, dirba su agentais, jie kažką siūlo, ką jam siūlė, kokius pinigus siūlė, aš nežinau, neturiu jokių idėjų. Kaip vokiečiai sako – „ne mano alus“.

– R.Kaukėnas žaidė „Real“, dabartinis „Wolves“ treneris žaidė „Real“ ir Jeffery Tayloras buv o „Real“ žaidėjas. Tai kažkoks ryšys?

– Gal ir yra kažkoks ryšys (juokiasi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.