EUROLYGA 2023

Laisvadienių žaidėjams nesuteikęs G. Žibėnas: „Akivaizdu, kad trūksta stabilumo“

Vilniaus „Rytas“ antradienį FIBA Čempionų lygoje pradės savo kovas įkrintamosiose varžybose prieš Salonikų PAOK ekipą.

 G. Žibėnas<br>V. Ščiavinsko nuotr.
 G. Žibėnas<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2023, 5:59 PM, atnaujinta Jan 2, 2023, 6:20 PM

Įkrintamųjų varžybų serija žaidžiama iki 2 pergalių, o vilniečiai turės namų aikštės pranašumą, kadangi grupėje užėmė 2-ąją vietą.

Prieš dvikovą „Jeep“ arenoje „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas išskyrė 3 pagrindinius varžovų žaidėjus – Jaleną Riley, Yannicką Frankę ir Jayleną Handsą.

„Atvažiuoja stipri, gerai treniruojama komanda, kuri išėjo iš stiprios grupės. Jų stabilumas matosi ir Graikijos čempionate, kur dabar žengia ketvirtoje vietoje. Žinome, kad komanda išreikšta gynėjų grandyje ir turėsime juos stabdyti. Turime norėti rungtynes laimėti per gynybą“, – prieš dvikovą kalbėjo G.Žibėnas.

– Ką daryti prieš komandas, kurios turi kelis išreikštus lyderius?

– Tie 3 žaidėjai vidutiniškai sugeneruoja 50 taškų per rungtynes, o gali ir dar daugiau. Čia bendros komandinės pastangos, kaip juos atmušinėsime iš užtvarų, kokios aktyvios rankos bus, kaip aukštai juos pasitiksime, kaip anksti kalbėsime. Nebus taip, kad tikėsimės, jog jie prames savo metimus. Turime priversti juos pramesti. Labai svarbu suprasti šį skirtumą.

– Kas jums kelia didžiausią nerimą jūsų komandoje?

– Akivaizdu, kad trūksta stabilumo, per dažnai banguojame. Sunkesnės rungtynės dažnai baigiasi pergale ir tas stumia į priekį. Mūsų darbas yra kasdien tapti geresniais.

– Yra nerimo, kad nestabilumas gali kišti koją?

– Savo komanda tikiu. Nerimo kiekvienam treneriui yra. Mes tiesiog norime pasiruošti kiek įmanoma geriau, padaryti savo darbą kiek įmanoma sąžiningiau ir su tuo pasitikėjimu žengti į rungtynes. Geriausias pasitikėjimas yra tuomet, kada sąžiningai pasiruoši rungtynėms.

– Naujuosius metus leidote žaidėjams sutikti su šeimomis?

– Paskutinė laisva diena komandai buvo gruodžio 29 dieną ir taip ji buvo pusiau laisva diena, nes buvo komandos vakarienė. Taip kad laisvų dienų turėjome tik per Kalėdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.