EUROLYGA 2023

„Žalgiris“ kimba į darbus: po skaudžios netekties – intriga dėl naujo aikštės generolo

Kauno „Žalgiris“ iki sezono pabaigos prarado įžaidėją Keenaną Evansą ir iškart pradėjo naujo atakų generolo paieškas. Tiesa, viduryje sezono surasti pamainą žalgiriečių lyderiui bus rimtas iššūkis, vis dėlto viena pavardė kelia didžiausią intrigą.

 Shabazzas Napieras.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Shabazzas Napieras.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-06 10:08, atnaujinta 2023-01-06 15:33

Gandų apie amerikiečio Shabazzo Napiero ir „Žalgirio“ kontaktą buvo galima girdėti ir šią vasarą. Vis dėlto vėliau paaiškėjo, kad žaidėjo agentas siūlė šį krepšininką visoms Eurolygos komandoms, o žalgiriečių vadovas Paulius Motiejūnas nebuvo linkęs atidžiau pasidomėti šio krepšininko situacija.

Tačiau po ketvirtadienio rungtynių su Stambulo „Fenerbahce“ klubu viskas apsivertė aukštyn kojomis. K.Evansas mačo pradžioje pajuto didelį skausmą Achilo srityje, tad pasitraukė iš mačo. Vėliau paaiškėjo, kad jam reikalinga skubi operacija, mat plyšo sausgyslė. Dėl šios traumos krepšininkas šį sezoną nebežais.

Po šios žinios „Žalgirio“ arenos ofise sujudo pagrindiniai komandos žmonės, kurie ėmė ieškoti, kas galėtų pakeisti pagrindinį komandos atakų organizatorių.

Lrytas.lt žiniomis, tarp kandidatų minima ir Sh.Napiero pavardė.

31-erių 185 cm ūgio Sh.Napieras šiuo metu žaidžia NBA G lygoje, kur per 28 min. renka po 13,9 taško ir atlieka 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

Praėjusį sezoną jis priklausė Sankt Peterburgo „Zenit“ klubui, tačiau dėl traumos taip ir nedebiutavo Eurolygoje. O prasidėjus Rusijos karui Ukrainoje, paliko okupantų valstybę.

Į akis krenta ir dar vienas krepšininkas, kuris puikiai žinomas Eurolygoje. Tiesa, dabar Errickas McCollumas rungtyniauja FIBA Čempionų lygos ekipoje. 34-erių amerikietis yra Mindaugo Kuzminsko komandos draugas Izmiro „Pinar Karšiyaka“ ekipoje.

Čempionų lygoje per 31 minutę jis įmeta 18,4 taško, atkovoja 3,9 kamuolio, atlieka 6,6 rezultatyvaus perdavimo ir renka 17,1 naudingumo balo. Tiesa, jis nėra geras gynyboje, be to, dažniau imasi inciatyvos vietoje to, kad sustatytų komandos žaidimą. Nėra aiški ir išpirkos  galimybė.

Dar šią savaitę treneris Kazys Maksvytis užsiminė, kad ieško žaidėjo, kuris galėtų žaisti po krepšiu, mat neaiški situacija gaubia ir puolėją Tylerį Cavanaugh. Vis dėlto pagrindinis komandos prioritetas dabar turėtų būti pakitęs.

Iki 18 turo pradžios, iki kurios lieka mažiau nei savaitė, Kauno klubas gali pasirašyti sutartį su žaidėjais, kurie dar šiame sezone žaidė ar žaidžia Eurolygoje. Vėliau komandoms tokius ėjimus daryti bus draudžiama. 

Tokiu žaidėju galėtų tapti su Stambulo „Anadolu Efes“ išsiskyręs amerikietis Isaiah Tayloras. 28 metų 191 cm ūgio krepšininkas Eurolygoje spėjo sužaisti 11 rungtynių. Tiesa, aikštėje jis buvo retas svečias ir per mačą įmesdavo vos po 2,6 taško.

„Žalgiriui“ daug laiko nėra, tad iškilusią problemą reikia spręsti čia ir dabar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.