EUROLYGA 2023

Du naujokai per dvi dienas: aiškėja, kada jie pasirodys aikštėje su „Žalgirio“ apranga

Kauno „Žalgiris“ sudrebino Europos krepšinio rinką, per dvi dienas pasirašęs sutartis iki sezono pabaigos su dviem naujais krepšininkais, kurie abu neseniai vilkėjo Stambulo „Anadolu Efes“ marškinėlius.

 I.Taylotas ir A.Polonara.<br> zalgiris.lt nuotr.
 I.Taylotas ir A.Polonara.<br> zalgiris.lt nuotr.
 A.Polonara.<br> zalgiris.lt nuotr.
 A.Polonara.<br> zalgiris.lt nuotr.
 I.Tayloras.<br> zalgiris.lt nuotr.
 I.Tayloras.<br> zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 7, 2023, 9:10 PM, atnaujinta Jan 9, 2023, 3:39 PM

Įvykius paspartino ketvirtadienį Kaune per rungtynes su Stambulo „Fenerbahce“ (86:66) jau 1-ąją minutę įvykęs nelaimingas atsitikimas, kai „Žalgirio“ lyderiui Keenanui Evansui trūko dešinės kojos Achilo sausgyslė. Atlikus operaciją paaiškėjo, kad jam sezonas baigtas.

28 metų 191 cm ūgio amerikietis įžaidėjas Isaiah Tayloras ir 31-erių 203 cm ūgio puolėjas italas Achille Polonara turės progą sugrįžti į Stambulą jau vasario 1-ąją, kai „Žalgiris“ Turkijoje žais Eurolygos rungtynes su „Anadolu Efes“, tačiau tuomet naujokai jau bus apšilę kojas Kaune.

Kauno klubas paskelbė, kad pirmadienį paviešins krepšininkų įspūdžius apie persikėlimą į „Žalgirį“, o patiems žaidėjams leis kalbėti tik apsipratus klube.

Tačiau lrytas.lt šaltiniai teigia, kad I.Tayloro ir A.Polonaros debiuto galima laukti jau kitą savaitę Bolonijoje, kai antradienį „Žalgiris“ žais su „Virtus“.

Dvigubą itališką savaitę kauniečiai užbaigs maču penktadienį Milane su „Olimpia“.

„Žalgiris“ paskelbė, kad I.Tayloras rungtyniaus 1-uoju numeriu pažymėtais, o A.Polonara pasirinko 25-ąjį numerį.

I.Tayloras šį sezoną pradėjo Stambulo „Anadolu Efes“ komandoje. Eurolygos čempionų ekipoje jis daug šansų atsiskleisti nesulaukė ir per 11 rungtynių rinko po 2,6 taško ir po 1,6 naudingumo balo.

Daug ryškiau įžaidėjas žibėjo praėjusiame sezone, kai atstovaudamas Mursijos UCAM ekipai pelnydavo po 15,2 taško per rungtynes, o šis rezultatas buvo ketvirtas visoje Ispanijos lygoje.

Karjerą Europoje I.Tayloras pradėjo Izraelyje 2020–2021 m. sezone Rišon Leziono „Maccabi“ komandoje, kur rinkdavo po 17 taškų, atlikdavo po 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po 1,2 kamuolio. Toks pasirodymas atkreipė Mursijos klubo dėmesį, į kurį I.Tayloras persikėlė dar sezono eigoje.

Prieš atvykdamas į Europą I.Tayloras išbandė savo jėgas ir NBA klubuose „Houston Rockets“ ir „Atlanta Hawks“. Pastarojoje 2017–2018 m. sezone jis sužaidė 66 rungtynes, per kurias pelnydavo po 6,7 taško ir atlikdavo po 3,1 rezultatyvaus perdavimo.

A.Polonara šį sezoną pradėjo „Anadolu Efes“ klube, kuriame rungtyniaudamas Eurolygoje vidutiniškai po 11 minučių per rungtynes, pelnė po 2,9 taško ir rinko po 2,2 atšokusio kamuolio.

Karjerą gimtosios Italijos „Teramo“ klube pradėjęs krepšininkas vėliau žaidė tos pačios lygos „Varese“, „Reggiana“ ir Sasario „Dinamo“ ekipose, o nuo 2019-ųjų pradėjo rungtyniauti Eurolygoje.

Iš pradžių A.Polonara blizgėjo Vitorijos „Baskonia“ ekipoje, kurioje praleido dvejus metus. Antraisiais savo metais Ispanijoje jis Eurolygoje vidutiniškai rinko po 12,2 taško, po 6,6 atkovoto kamuolio (antras rezultatas lygoje) ir po 16,5 naudingumo balo per rungtynes.

Vėliau universalaus aukštaūgio karjera pakrypo į Turkiją. Praėjusiame sezone jis vilkėjo Stambulo „Fenerbahce“ marškinėlius, o nuo šio sezono pradžios atstovavo Eurolygos čempionams „Anadolu Efes“.

Su Italijos rinktine A.Polonara taip pat dalyvavo pastarajame Europos vyrų krepšinio čempionate ir padėjo jai nužygiuoti iki ketvirtfinalio.

Naujojo žalgiriečio indėlis buvo svarus – 11,3 taško, 6,9 atkovoto kamuolio ir 15,6 naudingumo balo per rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.