EUROLYGA 2023

R. Kurtinaitis nesureikšmino pergalės Vilniuje prieš „Rytą“: „Aš į visas komandas žiūriu vienodai“

LKL čempionate šeštadienį Vilniuje Rimo Kurtinaičio treniruojama „Wolves“ (10/5) komanda skėlė antausį titulą ginančiam „Rytui“ (10/4) 88:76 ir atsirevanšavo už dramatišką pralaimėjimą pirmajame rate Alytuje (89:91).

 Rimas Kurtinaitis.<br>LKL nuotr.
 Rimas Kurtinaitis.<br>LKL nuotr.
 Rimas Kurtinaitis.<br>LKL nuotr.
 Rimas Kurtinaitis.<br>LKL nuotr.
 Giedrius Žibėnas.<br>LKL nuotr.
 Giedrius Žibėnas.<br>LKL nuotr.
 Giedrius Žibėnas.<br>LKL nuotr.
 Giedrius Žibėnas.<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-01-07 23:25, atnaujinta 2023-01-07 23:31

Svečių treneris R.Kurtinaitis nesureiškimo pergalės prieš savo buvusią komandą.

Jis treniravo tuometę „Lietuvos ryto“ ekipą 2008–2010 ir 2017–2018 metais.

„Aš į visas komandas žiūriu vienodai – su pagarba. Taip, „Rytą“ aš labai gerbiu, čia prabėgo mano geriausi gyvenimo metai.

Tada „Rytui“ reikėjo manęs, o man reikėjo „Ryto“.

Šiandien laimėjome, bet anksčiau namuose pralaimėjome.

Belieka „Rytui“ palinkėti sėkmės“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

„Wolves“ gretose šiose rungtynėse sėkmingai debiutavo Ericas Buckneris, kuris prisijungė prie neseniai atvykusio Jefery Tayloro. Jie gerokai pakeitė komandos žaidimą, nes atsirado daugiau jėgos po krepšiu.

„Su E.Buckneriu dar reikia daug dirbti. Jam nėra lengva, nes turėjome tik dvi treniruotes. Per tokį trumpą laiką sunku viską sukišti į galvą, bet tai yra tas žmogus, kuris yra mums reikalingas.

Nesvarbu, ar jis atkovoja kamuolį, ar ne, bet jis būna ten, kur reikia. Matome, kad jis ir J.Tayloras kovoja antrame aukšte, lanko aukštyje.

Drąsiai galima duoti kamuolį tiek jam, tiek J.Taylorui, ir jie nuspręs atakos baigtį“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

„Wolves“ treneris patikino, kad naujų žaidėjų dabar neieško: „Aišku, per daug žaidėjų niekada nebūna, ypač, kai ateina sezono galas ir prasideda traumos.

Šiuo metu nematau, kad kokią nors poziciją mums reikėtų stiprinti. Aš vertinu žaidėjų, kurie yra čia nuo sezono pradžios, įdarbį.“

Tuo metu „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas dėl prastos rungtynių pradžios ir pralaimėjimo kaltino save.

„Antroje pusėje grįžome į kovą, bet to neužteko, nes pirmoje mačo pusėje per daug paleidome rungtynes. Labai liūdina, kad kai varžovai pradeda rungtynes dėjimais. Čia turbūt reikia prisiimti kaltę treneriams.

„Turiu sau priekaištų, kad komandos teisingai neparuošiau. Mes žinojome, kad jie sieks kontaktų, spaus per visą aikštelę, bandys pirmą perdavimą perimti ir neduos mums priimti kamuolio.

Tam ruošėmės, bet žaidėjų akyse mačiau, kad jie buvo nustebę. Mano klaida. Jeigu paruošiau, tai neteisingai paruošiau“, – sakė G.Žibėnas.

„Ryto“ strategas pripažino, kad tai kelia nerimą prieš FIBA Čempionų lygos antrąsias rungtynes Salonikuose su PAOK trečiadienį.

„Jie metė 34 tritaškius, daug jų laisvų, pataikė 16. Ne mūsų skaičiai. Mes tai turime sutvarkyti, nes Salonikuose komanda taip pat yra metanti. Tuos tritaškius mes turime kontroliuoti kur kas geriau. Bet tragedijos nedarome. Patyrėme ketvirtą pralaimėjimą LKL ir su „vilkais“ mes dar susitiksime“, – sakė „Ryto“ treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.