EUROLYGA 2023

Sutartis pasirašyta: Kauno „Žalgirio“ marškinėlius apsivilks ir italas A. Polonara

Antrąjį Eurolygos reguliariojo sezono ratą Kauno „Žalgiris“ pasitiks ir su antruoju naujoku. Daugkartiniai šalies čempionai iki sezono pabaigos sudarė sutartį su 31-erių puolėju Achille Polonara.

 Achille Polonara.<br> dpa/Scanpix nuotr.
 Achille Polonara.<br> dpa/Scanpix nuotr.
A. Polonara<br>anadoluefessk.org nuotr.
A. Polonara<br>anadoluefessk.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 7, 2023, 3:48 PM, atnaujinta Jan 9, 2023, 3:42 PM

203 cm ūgio krepšininkas sezoną pradėjo Stambulo „Anadolu Efes“ klube, kuriame rungtyniavo ir kitas į Kauną atvykstantis žaidėjas Isaiah Tayloras.

Italijos rinktinės aukštaūgis šio sezono Eurolygoje aikštėje praleido vidutiniškai po 11 minučių per rungtynes, pelnė po 2,9 taško ir rinko po 2,2 atšokusio kamuolio.

Karjerą gimtosios Italijos „Teramo“ klube pradėjęs krepšininkas vėliau žaidė tos pačios lygos „Varese“, „Reggiana“ ir Sasario „Dinamo“ ekipose, o nuo 2019-ųjų pradėjo rungtyniauti Eurolygoje.

Iš pradžių A.Polonara blizgėjo Vitorijos „Baskonia“ ekipoje, kurioje praleido dvejus metus. Antraisiais savo metais Ispanijoje jis Eurolygoje vidutiniškai rinko po 12,2 taško, po 6,6 atkovoto kamuolio (antras rezultatas lygoje) ir po 16,5 naudingumo balo per rungtynes.

Vėliau universalaus aukštaūgio karjera pakrypo į Turkiją. Praėjusiame sezone jis vilkėjo Stambulo „Fenerbahce“ marškinėlius, o nuo šio sezono pradžios atstovavo Eurolygos čempionams „Anadolu Efes“.

Su Italijos rinktine A.Polonara taip pat dalyvavo pastarajame Europos vyrų krepšinio čempionate ir padėjo jai nužygiuoti iki ketvirtfinalio. Naujojo žalgiriečio indėlis buvo svarus – 11,3 taško, 6,9 atkovoto kamuolio ir 15,6 naudingumo balo per rungtynes.

Kauno „Žalgirio“ naujokas rungtyniaus 25-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais ir į Lietuvą atvyks artimiausiu metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.