EUROLYGA 2023

Dvigubą Eurolygos savaitę pasitinkantis K. Maksvytis – apie naujokų integraciją ir įspūdį apie Eurolygą

Kauno „Žalgiris“ antradienį pradeda antrąjį Eurolygos ratą, o pirmose rungtynėse Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje susigrums su Bolonijos „Virtus“ ekipa.

K. Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 9, 2023, 2:12 PM, atnaujinta Jan 9, 2023, 3:41 PM

Pirmose rungtynėse Kaune „Žalgiris“ panaikino 12 taškų deficitą ir iškovojo pergalę 68:65.

Turnyrinėje lentelėje kauniečiai su 9 pergalėmis ir 8 pralaimėjimais užima 9-ąją vietą, tuo tarpu „Virtus“ su 8 laimėjimais žengia 12-ti.

Tiesa, kauniečiai antrąjį turą pasitiks ir su dviem naujokais – Isaiah Tayloru ir Achille Polonara, tačiau be Achilo raiščius nusitraukusio Keenano Evanso.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis prieš rungtynes teigė neturėjęs daug laiko pasiruošti rungtynėms, tačiau jų žaidimą pamena dar iš praėjusių rungtynių.

„Laukia dviguba savaitė, pirmas varžovas „Virtus“. Nelabai turėjome laiko pasiruošti. Gerai, kad jau esame rungtyniavę su jais. Turbūt pagrindinis pasikeitimas pas varžovus – žais Tornike Šengelija, kurio nebuvo pirmose rungtynėse.

Mes žaisime be Keenano Evanso, kuris žaidė pirmajame rate. Taip, kad minimalių pasikeitimų yra. Tai yra fiziška komanda su dideliais gabaritais. Yra kūrėjas Milošas Teodosičius, po krepšiu turi T.Šengelija. Patyrusi komanda su geru treneriu Sergio Scariolo. Eurolygoje laimėjo porą rungtynių paeiliui, taip kad bus sunkios rungtynės“, – apie laukiančias rungtynes kalbėjo kauniečių strategas.

– „Virtus“ neturi daugiau nei 10 taškų renkančio žaidėjo. Kas yra pagrindinis jų žaidėjas?

– Labai lygiai išsidalinę taškus ir naudingumo balus. „Virtus“ naudoja labai didelę rotaciją ir visi po kruopelytę prineša savo indėlio prie pergalės. Kiekvieną kartą gali iššauti vis skirtingas žaidėjas, paskutinį kartą tai buvo Iffe Lundbergas.

– Kas lemia varžovų bangavimą?

– Reikėtų jų trenerio klausti. Galbūt sezono pradžioje trūko Tornikės Šengelijos. dabar nebuvo Danielio Hacketto, Isaia Cordinier nežaidžia. Nors jie turi gilią sudėtį, bet pasitaiko netekčių.

– Turėjote pirmas progas pačiupinėti naujokus. Ko galime tikėtis iš jų antradienį?

– Šiandien dar pačiupinėsiu juos prieš išvažiuojant. Neplanuojam, kad pirmose rungtynėse neš kažkokią rolę. Bandysime iš lėto integruoti. Paskutinėse rungtynėse komanda gana gerai susitvarkė su netektimi. Aišku, jeigu jie duos naudos, gaus didesnį mūsų pasitikėjimą. Su kiekvienomis rungtynėmis ir treniruotėmis įterpsim juos į komandą.

– Iš A.Polonaros tikitės to paties, ką duodavo Tyleris Cavanaugh?

– Praktiškai čia keitimas pozicija į poziciją. Turbūt darysime kaip darėme ir sezono pradžioje. Bus momentų, kai Rolandas Šmitas keis A.Polonara, bus momentų kai jie bus aikštelėje. Dabar dar tik projektuojame, o kas gausis pamatysime aikštelėje.

– Kokį įspūdį asmeniškai paliko pirmasis Eurolygos ratas?

– Stiprus turnyras. Kaip sakiau, iki pilnos laimės trūksta dar 2–3 pergalių, kurias galėjome iškovoti rungtynių pabaigose, tačiau su jomis būtume pirmose vietose. O 2–3 pralaimėjimai mus būtų nubloškę į lentelės galą. Visos komandos apylygės, atletiškos. Labai geras lygis, geri žaidėjai, geri treneriai. Smagu būti tarp geriausių.

– Šarūnas Jasikevičius sezono pradžioje minėjo, kad „Žalgiriui“ dar reikės padirbėti susigrąžinant pagarbą iš varžovų. Jaučiatės padaręs progresą?

– Pagarba yra viena, mūsų tikslai yra kita. Kad ir kiek kartais norisi pagarbos iš varžovų ir kitų varžybų dalyvių, tačiau mes turime tikslus laimėti kiekvienas rungtynes. Mes paprasčiausiai norime išeiti į aikštelę ir parodyti kokie esame. Apie pagarbą galėsime sakyti po sezono.

– Ar nekrito komandos motyvacija iškritus K.Evansui?

– Turėjome tik vieną treniruotę be jo ir nepasakyčiau, kad krito motyvacija. Praeitose rungtynėse kaip tik matėsi, jog buvo susitelkimas. Su pačiu K.Evansu teko kalbėtis, kad tokie pasikeitimai sezono viduryje mums nėra labai malonūs, bet klubas padarė labai gerą darbą, nepaliko nelaimėje be dviejų žaidėjų. Nemanau, kad esame mažiau motyvuoti.

– Kokia likusių žaidėjų sveikata?

– Mantas Kalnietis pradėjo treniruotis su kontaktu, bet dar greičiausiai nežais. O visi kiti pasiruošę vykti į kelionę.

– Ar įžvelgiate panašumu tarp Ispanijos rinktinės žaidimo ir „Virtus“?

– Nepasakyčiau, kad čia yra kopija. Ispanijos rinktinėje buvo daugiau komandinis žaidimas, dėl ko jie ir laimėjo čempionatą. Čia viskas labiau priklauso nuo individualių žaidėjų. Tiek puolimo, tiek gynybinė taktika šiek tiek skiriasi.

– Ar praradus K.Evansą keisis žaidybinis planas?

– Nemanau. Atrodo, kad gynyboje neturėtume turėti problemų, nes pasirašėme gerai besiginančius žaidėjus, o puolime reikės surasti balansą. Paskutinėse Eurolygos rungtynėse mums pavyko tą padaryti.

– Ar pamatėte žaidėjus, kurie galėtų perimti lyderio poziciją iš K.Evanso?

– Ir taip daug visko įvyko, sunku būtų atsakyti. Be abejo ieškosime, reaguosime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.