EUROLYGA 2023

Naujokais patenkintas K. Maksvytis gyrė ketvirtajame kėlinyje suspindusį ginklą: „Nesitikėjau, kad taip padės“

Kauno „Žalgirio (10/8) krepšininkai pergalingai pradėjo antrąjį Eurolygos ratą. Antradienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje 87:77 pranoko Bolonijos „Virtus“ krepšininkus ir skambia nata pradėjo dvigubą turnyro savaitę.

K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 11, 2023, 7:06 AM, atnaujinta Jan 11, 2023, 7:07 AM

„Labai gera pergalė prieš savo lentelės kaimyną. Pasižiūrėjus į jų sudėtį, pavardes, trenerių štabą – laimėjome prieš tikrai stiprią komandą. Džiaugiamės. Esu patenkintas kova, kurią mes šiandien gavome, kartais mums trūko kokybės gynyboje, tai galima paaiškinti, nes ypač pirmoje rungtynių pusėje buvo daug nesusikalbėjimų, kai žaidė nauji žaidėjai.

Bet ką turėjome visas rungtynes, tai charakterį ir kovą. Manau, tai mus vedė į priekį ir šiandien iškovojome pergalę, kurios nusipelnėme“, – po pergalės prieš „Virtus“ kalbėjo K.Maksvytis.

Treneris liko patenkintas gerai į komandą įsiliejusių naujokų žaidimu.

Ketvirtajame kėlinyje sužibęs Isaiah Tayloras per 16 minučių įmetė 10 taškų (4/8 dvit., 0/1 trit., 2/3 baud.), atliko rezultatyvų perdavimą, o Achille Polonara per 15 minučių pasižymėjo 2 taškais it 3 atkovotais kamuoliais.

„Žalgiris“ kontroliavo rungtynių eigą praktiškai visų rungtynių metu bei nukovęs Bolonijos milžiną žengė pirmąjį žingsnį sėkmingos dvigubos Eurolygos savaitės link. Penktadienį kauniečių lauks rungtynės Milane prieš vietos „Olimpia“ krepšininkus.

– Atkovojote 14 kamuolių daugiau nei varžovai, kaip galite tai paaiškinti? – buvo paklaustas K.Maksvytis.

– Tai buvo vienas iš akcentų. Kovą dėl kamuolių laimėjome ne tik gynyboje, bet ir puolime. Tai rodo mūsų aktyvumą, mūsų energiją. Smagu buvo žiūrėti, kai dar ketvirtame kėlinyje keli žmonės lipo ant krepšio. Gynyboje taip pat rodėme charakterį, labai smagi pergalė.

– Kas sunkiausia per tokį trumpą laiką įvedant naujokus į komandą?

– Puolime juos kažkiek apribojome, ne visus derinius žaidėme su jais. Gynyboje, ypač antroje pusėje, su naujokais pradėjome daryti tik keitimą ginamaisiais, nes tai yra viena iš paprasčiausių gynybų, kurią lengviausiai galima išmokti, mažiausiai taisyklių. Atradome lyderius, atradome energijos. Naujokai neblogai prisidėjo, tikiuosi, kad kitose rungtynėse bus dar geriau.

– Antros iš eilės puikios Igno Brazdeikio rungtynės. Kiek jis pasikeitė po Keenano Evanso traumos?

– Patys matėte, kiek jis pasikeitė. Kažkiek atsidaro kokybės gynyboje, o puolime yra labiau atsirenkamos situacijos, jis nesirenka pirmo pigaus tritaškio, žaidžia kantriai. Jaunas žaidėjas, gali siūbuoti, bet tikiuosi, kad jis taip žais iki galo.

– Pačiam nebuvo netikėta, kad I.Taylorą praktiškai viso ketvirto kėlinio metu buvo galima laikyti aikštėje?

– Vienu metu varžovai pradėjo perėminėti iniciatyvą. Šį vakarą I.Tayloras buvo tas energijos, gyvybės pliūpsnis, kuris mums leido šiek tiek įkvėpti oro. Antroje pusėje jis puolime mums suteikė aštrumo, ypač kai žaidėme su iš toli pataikanti galinčiu aukštaūgiu, jam atsidarė didesnės erdvės, jis puikiai tą išnaudojo. Nesitikėjau, kad taip anksti jis mums padės, bet šiandien padėjo.

– Kokį įspūdį paliko A.Polonara?

– Gerą. Varžovų sirgaliai nebuvo patenkinti, nes jis atėjo ne pas juos, o atėjo pas mus. Manau, kad juo taip pat turėsime gerų rungtynių, jis gali žaisti per kelias pozicijas. Gali išplėsti aikštę, gali žaisti veidu į krepšį, ketvirtoje ar penktoje pozicijoje. Gynyboje jis gana solidus, manau, kad jis įsipaišys ateityje ir mums duos daugiau.

– Ketvirto kėlinio pradžioje I.Tayloras praktiškai vienintelis rinko taškus su savo prasiveržimais. Buvo kažkoks konkretus nurodymas jam tarp trečiojo ir ketvirtojo kėlinių?

– Buvo kelios situacijos jam, nes iš pradžių jį dengė ne pats geriausias gynėjas, bandėme atakuoti ir jis pasinaudojo.

– Antra iš eilės pergalė prieš S.Scariolo, galima sakyti, kad atsitiesėte po Europos čempionato?

– Nereikėjo to priminti. Žaizda dar neužgijusi, bet laimėjome prieš gerą trenerį ir gerą komandą.

– Dvi laisvos dienos iki rungtynių su „Olimpia“. Kokie planai per jas?

– Trečiadienį važiuojame į Milaną, turėsime lengvą treniruotę, su naujokais praeisime kelias situacijas, o poryt turėsime stipresnę treniruotę, o penktadienį eisime kautis dėl kitos pergalės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.