EUROLYGA 2023

„Olimpia“ iššūkį pasitinkantis K. Maksvytis – apie varžovų bėdas ir naujokų integraciją

Kauno „Žalgiris“ dvigubą Eurolygos savaitę Italijoje pradėjo antradienį 87:77 įveikdami Bolonijos „Virtus“ krepšininkus, o penktadienį sieks pergalės ir prieš Milano „Olimpia“.

K. Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 6:52 PM

Šeimininkai iš Milano šį sezoną ir bene labiausiai nuvylianti Eurolygos komanda. Šį sezoną vienais iš turnyro favoritų laikyti „Olimpia“ krepšininkai per 18 rungtynių šventė tik 6 pergales ir užima priešpaskutinę, 17-ąją vietą.

Praėjusiame ture Italijos klubas svečiuose 63:83 neprilygo Berlyno ALBA komandai.

Tuo tarpu Kauno „Žalgiris“ viršija visus lūkesčius ir turėdami 10 laimėjimų rikiuojasi 7-oje pozicijoje.

Kauniečiai šį sezoną namuose jau įveikė „Olimpia“ komandą. Tuomet „Žalgiris“ laimėjo 71:62.

Visgi, Kauno ekipos vyriausiasis treneris nesureikšmina varžovų pergalių ir pralaimėjimo santykio ir teigia, kad varžovas pajėgus.

„Dar vienas stiprus varžovas, dabar gal ir nesantis pergalių kelyje, tačiau nereikėtų apsigauti ir nuvertinti jų. Paskutines rungtynes jie pralaimėjo prieš puikiai sužaidusią Berlyno ALBA.

Aišku, jiems trūksta kelių žaidėjų ir neturi tikro įžaidėjo, bet yra labai fiziški, dideli ir bus fizinė kova, kokia buvo ir Kaune. Manau, kad prie savų žiūrovų jie norės reabilituotis“, – prieš dvikovą kalbėjo K.Maksvytis.

– Kaip pavyko išnaudoti dvi laisvas dienas?

– Turėjome atsistatymo treniruotę, ketvirtadienį turėsime didesnę treniruotę su nedideliu kontaktu. Tikiuosi, kad rytoj būsime pilnai atsistatę.

– Kas yra pagrindinis „Olimpia“ įžaidėjas iškritus Kevinui Pangosui?

– Šį vaidmenį dalinasi Devonas Hallas, Billy Baronas, Nazas Mitrou-Longas ir kartais Timothe Luwawu-Cabarrotas. Jie ieško būdų kaip pakeisti K.Pangosą, tad vienas iš tikslų ir bus neleisti jiems įeiti į derinius.

– Pastaruoju metu „Olimpia“ laikosi ant B.Barono ir Brandono Davieso pečių. Ar jiems ir bus skiriamas pagrindinis akcentas?

– Puolime tikrai ant jų. Stengsimės limituoti jų taškus, o gynyboje yra ir kitų galinčių iššauti žaidėjų.

– Kiek pasikeitęs B.Daviesas lyginant su pirmosiomis rungtynėmis?

– B.Daviesas yra labai pavojingas. Jų pergalinga atkarpa prieš tai būtent ir buvo susijusi su jo labai geru žaidimu. Prieš mus jis Kaune nesužaidė ir tai buvo vienas iš faktorių, kodėl mes laimėjome tuomet.

– Kokios pagrindinės priežastys, dėl ko Milanas taip žemai turnyrinėje lentelėje?

– Nesinori komentuoti kitos komandos. Manau, kad juos labai paveikė Shavono Shieldso trauma, ant kurio buvo pastatytas žaidimas. Dabar neturi ir pagrindinio atakų organizatoriaus K.Pangoso.

– Kaip naujokams sekasi integruotis į komandą?

– Kaip matėte praeitose rungtynėse, ėjome šiek tiek va bank mesdami juos į aikštelę, nes neturėjome kur dėtis ir tai pasiteisino. Jie davė naudos. Žinoma, su jais dar negalime naudoti visų gynybinių derinių, sumažinome jų skaičių, kad žaidėjai negautų per daug informacijos iškart. Tačiau į komandą įsipaišo ir treniruotė po treniruotės bus geriau.

– Edgaras Ulanovas trečiadienį „San Siro“ stadione stebėjo futbolo rungtynes. Ar jūs nesulaukėte tokio pasiūlymo?

– Pačiam neteko nuvykti, bet keli žaidėjai ir administracijos darbuotojai buvo rungtynėse. Mes kitaip pailsėjome negu tie, kurie žiūrėjo futbolą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.