EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: atsigavęs I. Brazdeikis, T. Dimšos kūrybingumas ir A. Gudaičio išbandymai

Igno Brazdeikio ryžtas, Edgaro Ulanovo užtikrintumas ir Tomo Dimšos kūrybingumas Eurolygos 18-ajame ture buvo vienos iš svarbiausių dešimtosios Kauno „Žalgirio“ pergalės sudėtinių dalių.

Ignas Brazdeikis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gudaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gudaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
R. Giedraitis<br>Baskonia twitter nuotr.
R. Giedraitis<br>Baskonia twitter nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tomas Dimša<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tomas Dimša<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arnas Butkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arnas Butkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arnas Butkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arnas Butkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 7:30 AM, atnaujinta Jan 12, 2023, 9:41 AM

Ignas Brazdeikis***

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas, prasiveržęs jam būdingu stiliumi, rezultatyviai pabaigė dvi pirmąsias komandos atakas. I.Brazdeikio prasiveržimai varžovams kėlė ypač didelį pavojų, nes pirmoje rungtynių pusėje puolėjas, jam gana nebūdingai, akies krašteliu apžvelgdavo ir kitus atakos tęsinius. Po pertraukos I.Brazdeikis į šalis nebesidairė ir žvelgė tik į pagrindinį tikslą, bet varžovams dėl to lengviau nebuvo. Juo labiau kad trečiajame kėlinyje Kanados lietuvis pataikė ir tritaškį metimą.

I.Brazdeikis žaidė 29,5 min., pelnė 17 taškų (6/9 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 3 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

„Žalgiris“ (10–8) išvykoje nugalėjo Bolonijos „Virtus“ (8–10) klubą 87:77. Kauniečiai labai greitai įgijo dviženklę persvarą 20:6 ir pirmavo beveik visas rungtynes.

Bolonijos komanda vienintelį kartą rezultatą trumpam persvėrė trečiojo kėlinio pabaigoje, bet netrukus sulaukė „Žalgirio“ atsako ir turėjo pripažinti LKL lyderių pranašumą.

Edgaras Ulanovas**

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas rungtynių pradžioje nepakankamai atidžiai žaidė gindamasis ir jau 4-ąją min. gavo antrąją pražangą. Jis pirmuosius taškus pelnė tik antrojo kėlinio viduryje, bet nuo tada pridarė varžovams daug bėdų visose aikštės vietose: dukart atvėsino „Virtus“ įkarštį tolimais metimais, ketvirtajame kėlinyje laužė gynybą baudos aikštelėje.

E.Ulanovas pasidarbavo ir gindamasis, o likus apie 40 sek. kapitono perimtas kamuolys buvo paskutines varžovų viltis sunaikinęs veiksmas.

E.Ulanovas žaidė 24,5 min., pelnė 15 taškų (2/3 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 5/6 baudų), perėmė 3 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas ir 4 kartus prasižengė.

Rokas Jokubaitis**

„Barcelona“ įžaidėjas į aikštę įėjo 7-ąją min. ir pirmoje atakoje nedengiamas nepataikė iš toli. Iš pradžių R.Jokubaitis ilgai varinėdavosi kamuolį bergždžiai ieškodamas atakos tęsinio ir puolimo kibirkšties neįpūtė, bet nuo antrojo kėlinio vidurio daugiau žaidė individualiai ir iki pertraukos pelnė 7 taškus.

Po pertraukos R.Jokubaičiui taip pat geriau sekėsi baigti atakas, negu jas kurti, tačiau ketvirtajame kėlinyje jis mėtė iš sunkių padėčių.

R.Jokubaitis žaidė 25,5 min., pelnė 13 taškų (4/8 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. R.Jokubaitis pasiekė šio sezono asmeninį taškų rekordą (jo karjeros rekordas – 16 taškų).

„Barcelona“ (12–6) išvykoje permainingose rungtynėse nugalėjo autsaiderę Vilerbano ASVEL (6–12) ekipą 82:75.

Tomas Dimša**

Gynėjas pirmą kartą nuo 2014 metų kovo mėnesio rungtynes pradėjo „Žalgirio“ starto penkete. Rungtynių pradžioje jis puikiai atliko įžaidėjo pareigas: sumaniai keitė atakų ritmą, padėjo kurtis progas komandos draugams ir kūrė progas sau.

Jo sprendimai padėjo Kauno komandai susikrauti pirmąją persvarą. Tačiau trečiojo kėlinio pradžioje T.Dimša nesutrukdė įsibėgėti varžovų komandą atgaivinusiam M.Teodosičiui ir po pertraukos nepataikė nė vieno metimo.

T.Dimša žaidė 18 min. ir pelnė 4 taškus (0/2 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 1/2 baudų).

Artūras Gudaitis**

„Panathinaikos“ starto penketo vidurio puolėjas abiejose baudos aikštelėse pasinaudodavo jėgos pranašumu, bet jam būdavo sudėtingiau, kai varžovai bandydavo žaisti greičiau ir ginantis reikėdavo gaudyti prasiveržusius žemesnius varžovus.

Puldamas A.Gudaitis pozicinėse atakose labai retai sulaukdavo perdavimų, ir iki pertraukos visus 6 taškus pelnė pats atkovojęs kamuolį po varžovų krepšiu.

Po pertraukos padėtis pasitaisė nežymiai. Lietuvis sirgalius nudžiugino, kai ketvirtojo kėlinio priešpaskutinę minutę pataikė abu baudos metimus.

A.Gudaitis žaidė 30,5 min. (ilgiausiai šį sezoną), pelnė 10 taškų (3/4 dvitaškių, 4/8 baudų), atkovojo 7 kamuolius (5 – puolant), 3 kartus suklydo ir išprovokavo 8 pražangas. Jis labai ilgai žaidė ne vien dėl pratęsimo, bet ir dėl to, kad kitas vidurio puolėjas G.Papagiannis labai greitai prisirinko pražangų.

Kitas „Panathinaikos“ lietuvis M.Grigonis visas rungtynes praleido ant atsarginių suolo.

„Panathinaikos“ (6–12) namie labai lygiose rungtynėse po pratęsimo pralaimėjo „Fenerbahçe“ (11–7) klubui 88:94.

Skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, bet po pertraukos PAO beveik visą laiką pirmavo. Pratęsimo gal net nebūtų buvę, jei ne šiurkšti teisėjų klaida – ketvirtojo kėlinio paskutinėmis sekundėmis, esant lygiam rezultatui, „Fenerbahçe“ žaidėjas J.Mosley aiškiai užsikabino už M.Ponitkos riešo, bet teisėjai šį veiksmą pražiopsojo ir pražangos neskyrė.

Donatas Motiejūnas**

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas antrąją minutę greitoje atakoje dėjimu pelnė pirmuosius komandos taškus. Iki pirmojo keitimo (7-ąją min.) lietuvis buvo vienintelis taškus pelnęs „Monaco“ žaidėjas ir patikimai užtvėrė savo baudos aikštelę, bet prasižengė du kartus, o jo komanda atsiliko 4:13.

Antrajame kėlinyje D.Motiejūnui greitai gavus trečiąją pražangą, treneris S.Obradovičius netgi buvo priverstas į aikštę leisti iki šių rungtynių Eurolygoje vos 3 min. žaidusį Y.Makoundou.

Po pertraukos D.Motiejūnas aktyviai žaidė kovodamas dėl padėties abiejose baudos aikštelėse, padėjo gynėjams tvirtomis užtvaromis ir aiškiai pranoko varžovų milžiną M.Fallį.

D.Motiejūnas žaidė 17 min., pelnė 6 taškus (3/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio), atkovojo 8 kamuolius ir prasižengė 3 kartus.

Eurolygos lyderių rungtynėse „Monaco“ (12–6) namie nugalėjo „Olympiakos“ (11–7) klubą 64:60. Prastai rungtynes pradėjusi „Roca Team“ svečius pavijo tik trečiajame kėlinyje, bet po pertraukos beveik visą laiką buvo priekyje.

Arnas Butkevičius**

„Žalgirio“ puolėjas 4-ąją min. pakeitė anksti antrąją pražangą gavusį E.Ulanovą. A.Butkevičius pasinaudojo tuo, kad varžovai neskyrė jam deramo dėmesio ir be didelio pasipriešinimo pabaigė kelias atakas.

A.Butkevičius žaidė beveik 26 min., pelnė 13 taškų (3/5 dvitaškių, 7/8 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas. Jis pasiekė asmeninį šio sezono taškų rekordą. A.Butkevičiaus karjeros rekordas nuo „Neptūno“ laikų yra 14 taškų.

Rokas Giedraitis*

„Baskonia“ starto penketo puolėjas nuo pirmųjų minučių aktyviai judėjo, gaudavo kamuolį gerose padėtyse tiek baudos aikštelėje, tiek už tritaškio linijos ir vien pirmajame kėlinyje surinko 8 taškus. Vis dėlto R.Giedraičio ranka nebuvo tvirta.

Jis jau pirmąją minutę nepataikė laisvas iš po krepšio, trečiojo kėlinio pradžioje jo tolimas metimas buvo blokuotas.

R.Giedraitis žaidė 25 min., pelnė 10 taškų (4/6 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius.

„Baskonia“ (11–7) išvykoje beviltiškai pralaimėjo „Bayern“ (7–11) klubui 79:92. Vitorijos komanda jau pirmojo kėlinio viduryje atsiliko 4:15 ir varžovų nebepavijo. Iki pertraukos vilčių dar buvo, bet antroje rungtynių pusėje aiškiai dominavusio „Bayern“ pranašumas buvo peržengęs 20 taškų.

Laurynas Birutis*

„Žalgirio“ vidurio puolėjas į aikštę įėjo 7-ąją min. Jam nepavyko sukurti didelio spaudimo varžovų baudos aikštelėje, o gindamasis L.Birutis kartais nubėgdavo ne ten, kur reikėjo, ir antrojo kėlinio pradžioje „Žalgirio“ baudos aikštelėje pradėjo švilpauti vėjai. Jo indėlis puolant nepadidėjo ir po pertraukos.

L.Birutis žaidė 12,5 min. ir pelnė 5 taškus (1/2 dvitaškių, 3/4 baudų).

Tadas Sedekerskis

„Baskonia“ puolėjas į aikštę pirmą kartą įėjo tik prasidėjus antrajam kėliniui, kai pakeitė iki tol be keitimo žaidusį R.Giedraitį. T.Sedekerskis kietai stumdėsi savo baudos aikštelėje, bet puolant kamuolio beveik negaudavo ir vienintelius taškus pelnė ketvirtajame kėlinyje, kai komanda jau buvo pakrikusi ir neturėjo jokių idėjų, kaip pakreipti įvykius kita linkme.

T.Sedekerskis žaidė 17 min., pelnė 2 taškus (0/1 tritaškio, 2/2 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius.

Lukas Lekavičius

„Žalgirio“ įžaidėjas į aikštę įėjo 7-ąją min. Jis suko ratus baudos aikštelėje ar šalia jos, bet tai nedavė laukiamo rezultato. L.Lekavičius vienintelius taškus pelnė trečiojo kėlinio viduryje.

Jis žaidė 12,5 min. ir pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškių).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.