EUROLYGA 2023

Savitvardos ir supratimo visus mokantis Prienų ekipos treneris M. Kiltinavičius pats pratrūko: „Ateik pas mane, asile“

Pastaruoju metu socialinėje erdvėje nemažai apie savitvardą, savęs ir kito supratimą kalbėjęs Marius Kiltinavičius ne itin pats laikosi savųjų pamokslų. Nacionalinėje krepšinio lygoje dirbęs ir Lietuvos krepšinio lygos autsaiderę Prienų „Labas Gas“ ekipą treniruoti prieš Kalėdas perėmęs M.Kiltinavičius praėjusios savaitės mače pratrūko ir išsakė nemažai keiksmų tiek neva blogai teisėjavusiems arbitrams, tiek ir „Gargždų“ ekipos vadovui, kuriam teko ir rusiški keiksmažodžiai „pašol tu na...“

Marius Kiltinavičius.<br>V.Kuralavičiaus nuotr.
Marius Kiltinavičius.<br>V.Kuralavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 1:31 PM, atnaujinta Jan 12, 2023, 3:26 PM

M.Kiltinavičiaus nevaldoma reakcija prasiveržė LKL mače su „Gargždais“, kur namie kovoję prieniškiai paskutinėmis sekundėmis nusileido LKL debiutantams 71:74.

Paskutinėmis akistatos akimirkomis Prienų legionierius Kyanas Andersonas galėjo tritaškiu išplėšti pratęsimą, bet jo bandymas buvo blokuotas.

Tiek sirgaliai, tiek ir M.Kiltinavičius buvo įsitikinę, kad metimo metu buvo prasižengta ir krepšininkas privalo mesti tris baudos metimus, kurie leistų Prienams pasierkti pratęsimą.

Tačiau teisėjai parodė, kad nieko nebuvo. „Čia ne bauda? Ką jus čia darote, balvonai“, – ant teisėjų pyko M.Kiltinavičus.

Net ir peržiūrėję vaizdo įrašą arbitrai sprendimo nepakeitė. LKL išplatino šio momento paaiškinimą, kuriame teigė, kad arbitrų sprendimas teisingas.

„Likus žaisti 1,5 sek. iki 4-ojo ketvirtojo kėlinio pabaigos, Prienų „Labas Gas“ komandos žaidėjas Kyanas Andersonas į krepšį iš 3-jų taškų zonos.

Iš rankų išleistą kamuolį ore blokuoja (numuša) „Gargždų“ ekipos žaidėjas Jylanas Washingtonas, prašokantis šalia metiko cilindro. „Gargždų“ komandos legionierius nedaro nieko nelegalaus: jo ranka – vertikali, kūnu jis neatsitrenkia į varžovo liemenį.

Po blokuoto kamuolio „Labas GAS“ puolėjas į priekį tiesia dešinę ranką ir kojas, jau už savo cilindro ribų, taip dirbtinai sukurdamas kontaktą.

Šis kontaktas, už kurį atsakingas puolėjas, niekaip neįtakojo besiginančio žaidėjo judėjimo bei tolesnės žaidimo eigos: blokuotas kamuolys išlėkė į užribį ir baigėsi rungtynių laikas. Viskas teisinga“, – skelbė LKL.

Iškart po rungtynių įsiaudrinusį M.Kiltinavičių bandė raminti ne tik žaidėjai, bet ir klubo vadovai, bet jiems tai daryti sekėsi sunkiai. Ekipos vadovybė net pakvietė apsaugos darbuotoją, kad šis prižiūrėtų M.Kiltinavičių.

Tačiau apie savitvardą socialinėje erdvėje pamokančiai kalbantis treneris neaprimo ir užsipuolė ir „Gargždų“ vadovą Ovidijų Jakubaitį, kuris viso mačo metu žodžiais ir gestais erzino Prienų trenerį. Gargždiškis po mačo dar kartą pasiūlė nepurkštauti ir nesiskųsti, bet į tai M.Kiltinavičius atsakė pradžioje rušiškais „perliukais“: „Pašol tu na..., pašol tu na..., ateik tu, asile, bl... Ateik, ateik pas mane. Ateik, ateik žąsine“.

Konfliktui tarp vyrų įsiliepsnoti neleido apsauga ir buvę šalia sirgaliai bei žaidėjai.

Po mačo neatvėsęs M.Kiltinavičius savo emocijų porciją pratęsė ir spaudos konferencijoje.

„Supraskite, kai ant tavęs lipa visų rungtynių metu – lipa, lipa, lipa, lipa ir tu matai, kad ten oficialus asmuo lipa. Aš nežinau, kas ten per žmogus, su kuriuo aš ten konfliktavau, sakė, kad kažkas iš administracijos, bet tas lygis, kurį tu demonstruoji rungtynių metu, yra kaimų kaimas.

Rungtynių metu tu lipi, lipi, o kai dar tokia rungtynių pabaiga tu toliau lipi, tai ko tu tikiesi? Žodžiu, kaimas kryžkelėje rimtas“, – teigė M.Kiltinavičius.

„Didžiuojuosi vyrais, kad sunkiausiais momentais nepasidavėme, kovojome iki galo ir tik trys berniokai su švilpukais neleido normaliai išsiaiškinti, kas yra kas“, – pridūrė „Labas Gas“ treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.