EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: nuraminęs E. Ulanovas, T. Sedekerskio pastangos ir brangi R. Jokubaičio klaida

Nors Eurolygos 19-ajame ture Kauno „Žalgiris“ iškovojo pergalę, nė vienas komandos lietuvis, net svarbiausiu tritaškiu sirgalius nuraminęs Edgaras Ulanovas, negalėtų pasakyti, kad žaidė pagal galimybes. Užsienio klubams atstovaujantys Rokas Giedraitis, Rokas Jokubaitis ir Marius Grigonis šio turo rungtynes apskritai tikriausiai norėtų ištrimti iš atminties. Patikimai žaidė tik Tadas Sedekerskis, tačiau smarkiai nuvylė jo komandos draugai.

T.Sedekerskis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
T.Sedekerskis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2023, 11:13 AM

Tadas Sedekerskis

„Baskonia“ puolėjas 8-ąją min. pakeitė R.Giedraitį (tuo metu jų komanda atsiliko 12:24). Varžovų baudos aikštelėje įtampą sukūręs T.Sedekerskis ir pats pelnė taškus, ir nukreipė dėmesį nuo Vitorijos komandos antrosios linijos žaidėjų, bet iki pertraukos tai nepadėjo priartėti prie varžovų. Trečiajame kėlinyje T.Sedekerskis labai padėjo dvigubinant gynybą ir kaip tik tuo metu trumpam buvo pristabdytas varžovų puolimas.

T.Sedekerskis žaidė beveik 28 min., pelnė 7 taškus (2/3 dvitaškių, 1/1 tritaškio), atkovojo 9 kamuolius ir perėmė 3 kamuolius.

Prastai rungtynes išvykoje pradėjusi „Baskonia“ (11–8) nedidelę intrigą atkūrė tik trečiajame kėlinyje, bet po to dar labiau atsiliko ir pralaimėjo „Partizan“ (9–10) klubui 65:83.

Edgaras Ulanovas

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas rungtynių pradžioje arba pervertino savo galimybes, arba neįvertino varžovų ir kelis kartus neapdairiai nusivarė kamuolį ten, iš kur nebuvo jokios išeities. Vėliau irgi anaiptol ne visi E.Ulanovo sprendimai buvo optimalūs, kapitonas ne kartą metė iš sudėtingos padėties, bet pataikė du psichologiškai labai svarbius tritaškius antrojo kėlinio viduryje ir trečiojo kėlinio pirmojoje atakoje. Vis dėlto svarbiausias buvo jo trečiasis tritaškis, kuriuo E.Ulanovas, likus žaisti 27 sek., padidino „Žalgirio“ persvarą iki penkių taškų. Nors likus žaisti 14 sek., jis nepataikė nė vieno iš dviejų baudos metimų, tai komandai nepakenkė.

E.Ulanovas žaidė 29,5 min., pelnė 13 taškų (1/5 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 2/4 baudų), atkovojo 8 kamuolius, išprovokavo 5 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

„Žalgiris“ (11–8) nervingose rungtynėse išvykoje nugalėjo „Olimpia“ (6–13) komandą 66:61. Kauniečiai jau pirmajame kėlinyje įgijo 13 taškų persvarą, po trijų kėlinių pirmavo net 19 taškų skirtumu, bet vos neiššvaistė pranašumo, iš kurio paskutinę minutę liko vos 2 taškai. Vis dėlto „Žalgiriui“ viskas baigėsi laimingai.

Arnas Butkevičius

„Žalgirio“ puolėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. ir iškart susidraugavo su krepšiu. Jis pirmuosius taškus pelnė po varžovo pražangos mesdamas kamuolį „kažkur į krepšio pusę“. Tiesa, po to A.Butkevičius atakavo retai, bet kibiai gynėsi ir baudė varžovus už kiekvieną neatidumo akimirką.

Jis žaidė beveik 22 min., pelnė 6 taškus (1/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 4/5 baudų) ir išprovokavo 3 pražangas.

Artūras Gudaitis

„Panathinaikos“ starto penketo vidurio puolėjui vėl teko daugiau stumdytis baudos aikštelėse, negu žaisti su kamuoliu. Po krepšiais A.Gudaitis grūmėsi kietai ir padėjo komandos draugams susikurti daugiau erdvės kitose aikštės vietose. Antrojo kėlinio pabaigoje A.Gudaitis nudžiugino PAO sirgalius keturiais iš eilės taikliais metimais.

Jis žaidė beveik 13 min. ir pelnė 4 taškus (0/2 dvitaškių, 4/4 baudų). Iki šių rungtynių A.Gudaičio baudos metimų taiklumas buvo 48,3 proc.

„Panathinaikos“ (7–12) namie po permainingos kovos nugalėjo „Makabi“ (10–9) klubą 88:86. Atėniečiai beveik visą laiką pirmavo, o svečiai tik keturis kartus išsiveržė į priekį vienu tašku. Vis dėlto nedaug trūko, kad ketvirtasis kartas būtų lemtingas, nes Tel Avivo ekipa rezultatą persvėrė likus žaisti 27 sek. Tačiau „žaliuosius“ išgelbėjo tritaškį pataikęs D.Williamsas.

Ignas Brazdeikis

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas pataikė du pirmuosius komandos metimus. Tačiau varžovams persitvarkius, I.Brazdeikis susidūrė su dideliu pasipriešinimu, kurio nepralaužė. Po to net septyni iš eilės jo metimai buvo netaiklūs ir puolėjo sąskaitoje liko tie patys 4 taškai, kuriuos jis surinko per tris pirmąsias minutes. Kita vertus, dėl aktyvių I.Brazdeikio veiksmų varžovai negalėjo nė akimirkai nuleisti nuo jo akių ir daugiau galimybių gavo kiti žalgiriečiai.

I.Brazdeikis žaidė 25 min., pelnė 4 taškus (2/8 dvitaškių, 0/2 tritaškių) ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Tomas Dimša

„Žalgirio“ starto penketo gynėjas žaidė gana ramiai, bet rungtynių pradžioje liko komandos draugų šešėlyje ir didelio pavojaus varžovams nekėlė. Vienu metu jis tarsi pradėjo abejoti savimi, o vienintelius taškus pelnė trečiojo kėlinio pradžioje įsiveržęs į varžovų baudos aikštelę. Po to T.Dimša labiau įsidrąsino, bet daugiau taškų nepelnė.

T.Dimša žaidė 19,5 min., pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių, 0/2 tritaškių) ir prasižengė 4 kartus.

Lukas Lekavičius

„Žalgirio“ įžaidėjas į aikštę įėjo 7-ąją min. Jis savo vietos aikštėje nerado, o antrojo kėlinio viduryje pataikytas tritaškis tebuvo viena iš nedaugelio malonių išimčių. Trečiojo kėlinio viduryje L.Lekavičius buvo nubaustas nesportine pražanga, tačiau kaip tik šis epizodas padėjo jam nusiraminti ir po to įžaidėjas žaidė ramiau.

L.Lekavičius žaidė beveik 18 min., pelnė 5 taškus (1/1 dvitaškio, 1/2 tritaškių), prasižengė 3 kartus ir išprovokavo 3 pražangas.

Laurynas Birutis

„Žalgirio“ vidurio puolėjas į aikštę įėjo paskutinę pirmojo kėlinio minutę. Jis žaidė gana tiesmukai ir visa galva žemesniam bei visa amžinybe labiau patyrusiam K.Hinesui buvo lengvas grobis. L.Birutis priešnuodį varžovui rado tik kartą, kai trečiojo kėlinio viduryje pabaigė ataką dėjimu.

Jis žaidė 12,5 min., pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių) ir atkovojo 4 kamuolius.

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas kietai stumdėsi po varžovų krepšiu ir neblogai atsidengdavo, bet gerai judėję varžovai neleisdavo D.Motiejūnui mesti be pasipriešinimo. Iki pertraukos lietuvis pataikė tik 1 iš 4 metimų. Antrojoje rungtynių pusėje, kai „Roca Team“ padėtis tapo beviltiška, D.Motiejūno, kaip ir jo komandos draugų, entuziazmas blėso tiesiog akyse.

D.Motiejūnas žaidė 20,5 min., pelnė 4 taškus (2/6 dvitaškių), atkovojo 3 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas.

„Monaco“ (12–7) išvykoje triuškinamai 68:92 pralaimėjo „Crvena Zvezda“ (10–9) komandai, kuri nuo antrojo kėlinio vidurio visą laiką pirmavo dviženkliu skirtumu.

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ įžaidėjas į aikštę buvo įleistas 7-ąją min., jo komandai atsiliekant 7:16. R.Jokubaičiui perėmus puolimo vadžias, chaoso „Barços“ žaidime nesumažėjo, du pirmieji lietuvio metimai iš vidutinio nuotolio buvo netaiklūs. Ginantis irgi buvo ne pyragai – R.Jokubaitis vis likdavo už R.Beaubois nugaros. R.Jokubaitis vienintelius taškus pelnė trečiojo kėlinio pabaigoje, o jo klaida, padaryta likus žaisti 17 sek., įstūmė komandą į beveik beviltišką padėtį („Barça“ tuo metu atsiliko 4 taškais).

R.Jokubaitis žaidė 18 min., pelnė 3 taškus (0/3 dvitaškių, 1/1 tritaškio), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir prasižengė 4 kartus.

„Barcelona“ (12–7) savo arenoje pralaimėjo Eurolygos čempiono vardą ginančiam „Anadolu Efes“ (10–9) klubui 75:80. Pirmosiomis minutėmis skęsti pradėję „mėlyni-granatiniai“ sukruto tik ketvirtojo kėlinio viduryje, kai įmetė 14 taškų be atsako ir sumažino atsilikimą iki 4 taškų. Tačiau prieš tai buvo prarasta per daug ir „Barça“ pavyti varžovų nespėjo.

Rokas Giedraitis

„Baskonia“ starto penketo puolėjas daug judėdamas kėlė sumaištį varžovų gynyboje, bet jam sunkiai sekėsi pabaigti atakas. R.Giedraitis pataikė vos 1 iš 7 metimų. Maža to, kamuolys keliskart iš jo rankų išslydo net nespaudžiant varžovams, o pirmajame kėlinyje gindamasis jis ne sykį paleido dengiamus žaidėjus.

R.Giedraitis žaidė 16,5 min. (jo vidurkis – 23,6 min.), pelnė 4 taškus (1/4 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius.

Marius Grigonis

„Panathinaikos“ gynėjas, kurio treneris per praėjusio turo rungtynes į aikštę visai neleido, penktadienį nuo suolo taip pat pakilo gana vėlai – antrojo kėlinio viduryje. Jis netrukus pasižymėjo vaizdingu perdavimu D.Williamsui, bet paskui nenuveikė visiškai nieko.

M.Grigonis žaidė beveik 6 min. ir nė karto nemetė į krepšį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.