EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ sirgalių palaikymo akciją Ukrainai įvertinęs K. Maksvytis: nenorėčiau, kad būtų provokacijos prieš serbus

Kauno „Žalgiris“ (11/8) penktadienį namų Eurolygos rungtynėse susitiks su savo bene aršiausiais varžovais Europoje – Belgrado „Crvena zvezda“ (10/9) krepšininkais.

K. Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2023, 12:19 PM, atnaujinta Jan 19, 2023, 12:42 PM

Praėjusiame sezone „Žalgiris“, išreikšdamas paramą Ukrainai kare prieš agresorę Rusiją, prieš rungtynes į arenos vidurį išnešė Ukrainos vėliavų spalvų plakatą su užrašu „Stop War“.

Kaip teigė Serbijos komandos krepšininkai, vadovai neleido žaidėjams laikyti šio plakato, o tai sukėlė didžiulį „Žalgirio“ arenoje susirinkusių aistrulių nepasitenkinimą.

„Žalgirio“ aistruoliai „Crvena zvezda“ veiksmų nepamiršo ir tai žada priminti artimiausiose rungtynėse.

Tuo tarpu žalgiriečių vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis prieš rungtynes atkreipė dėmesį į komandų panašumą.

„Svarbios rungtynės, varžovai šiek tiek panašūs į mus. Daug vietinių krepšininkų, žaidžia gana agresyviai, gerai ginasi, turi kelis išreikštus gerus legionierius. Tikiuosi, kad penktadienį užbaigsime gražiai“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

– Kaip komandos viduje buvo sutikta žinia apie Manto Kalniečio karjeros pabaigą?

– Buvo netikėta žinia, bet kažkiek loginio paaiškinimo yra ir iš jo paties. Jis turi planą B  – žino, ką veiks pasibaigus karjerai. Žaidėjams nėra lengva tai padaryti, jis priėmė tokį sprendimą, o mes jį palaikome ir gerbiame.

– Paulius Jankūnas praėjusiame sezone karjerą Europoje pabaigė rungtynėse prieš „Crvena zvezda“. Ar galime vėl tikėtis tokio emocinio sprogimo?

– Mantas bus registruotas rungtynėms, o kaip bus – žiūrėsime.

– Komanda praranda svarbu žmogų rūbinėje?

– Mantas buvo svarbus, bet tikimės, kad šią spragą užpildysime. Gal Mantas ir toliau dalyvaus vidaus veikloje, tik šiek tiek pasyviau.

Gal atvažiuos ir kaip žiūrovas, ir kaip palaikantis ekipą žmogus. O visus kviečiame ateiti pagerbti Mantą sausio 29 dieną, kai žaisime su Jonavos „CBet“.

– Kada sužinojote apie M.Kalniečio karjeros pabaigą ir kiek tai atlaisvino rankas ieškant komandos naujokų?

– Žinia atėjo jau po naujokų įsigijimo. Aš apie tai sužinojau keletą dienų anksčiau negu jūs.

– Ar per savo karjerą sutikote daug krepšininkų, kurie asmeninius tikslus padėtų į šoną dėl komandos?

– Mantas pasielgė labai vyriškai priimdamas šį sprendimą. Pasielgė labai garbingai. Tokio statuso, tokio kalibro žaidėjas... Kartais ir man buvo sunku jį laikyti ant suolo, bet jis nekėlė papildomų intrigų, ką gal galėjo daryti turėdamas tokią patirtį ir svorį ekipoje.

– Turėjote kelias poilsio dienas naujokams. Ką pavyko nuveikti?

– Pavyko neblogai padirbėti. Stengiamės labiau įvesti naujokus į komandą. Gana neblogai padirbėjome, gerų ženklų yra. Dažniausiai, kai gerai dirbame treniruotėse, gerai ir žaidžiame.

– Ar labai pasikeitė „Crvena zvezda“ nuo praėjusio susitikimo?

– Kažkiek pasikeitė, bet pagrinde viskas išliko tas pats. Buvo didelių netekčių, bet su jomis labai gerai susitvarkė ir toliau skynė pergales. Reikia pripažinti, kad trenerio pakeitimas jiems išėjo į naudą. Manau, kad bus sunkios rungtynės ir tikiuosi, kad mūsų komanda iš šios dvikovos išeis nugalėtoja.

– Kaip žiūrite į Facundo Campazzo situaciją?

– Čia Eurolygos sprendimas. Žiūrint iš trenerio ar žaidėjo pusės, tai pats esu buvęs tokiose situacijose, kai tavo buvęs klubas neišmoka atlyginimo. Manau, kad finansiniai reikalai turi būti sutvarkyti.

– „Crvena zvezda“ prezidentas teigė, kad buvo susitaręs su Achille Polonara. Kiek teisybės jo žodžiuose yra?

– Manau, kad teisybės yra. Juo labiau, kad treneris Duško Ivanovičius treniravo jį Vitorijos „Baskonia“ komandoje, kuomet jam neblogai sekėsi žaisti.

– Paskutiniu metu „Crvena zvezda“ komandoje puikiai rungtyniauja Filipas Petruševas. Ar jis padarė tokią didelę pažangą?

– Tiek jis, tiek Luka Mitrovičius labai gerai išnaudojo šią situaciją, kuomet nėra Hassano Martino.

F.Petruševas yra labai svarbus, paskutinėse keturiose rungtynėse renka po 20 efektyvumo balų, tačiau manau, kad vis tiek didžiausias jų variklis yra mažiukai žaidėjai.

– Ar yra naujų idėjų kaip stabdyti Nemanja Nedovičių ir Luca Vildozą?

– Yra. Be abejo reaguojame į praėjusias rungtynes ir stengsimės padaryti išvadas.

– Gerbėjai organizuoja palaikymo akciją Ukrainai. Jūs sutinkate su tuo ar manote, kad tai yra provokacija?

– Aš nenorėčiau, kad būtų provokacijos, norėčiau, kad pirmoje vietoje būtų krepšinis. Iš mano pusės, Ukrainą galima palaikyti ir prieš, ir po rungtynių.

Nenorėčiau, kad būtų kažkokios provokacijos prieš serbus kaip praėjusį kartą, kuomet buvo ištrauktos NATO vėliavos ir panašiai.

Aš už tai, kad pirmoje vietoje būtų „Žalgiris“ ir krepšinis. Aš labai palaikau Ukrainą, bet tai norėčiau daryti prieš arba po rungtynių.

– Ar nustebino toks susidomėjimas finaliniu ketvertu?

– Tiesa sakant nustebino. Pats norėjau įsigyti papildomų bilietų, bet nelabai sekėsi, kaip ir jums. Tikiuosi, kad man dar pasiseks ir dar pavyks gauti bilietų. Be abejo, slaptai tikimės, kad pateksime ir kaip komanda.

– Kokia žaidėjų sveikata prieš rungtynes?

– Dovydas Giedraitis persirgo kiek rimčiau nei tikėjomės. Jis pradėjo treniruotes, bet artėjančiose rungtynėse dar nežais, o kiti turėtų žaisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.