EUROLYGA 2023

NKL mūšiai: antrojo etapo pradžioje – auksinės kartos puolėjo sugrįžimas

Ketvirtadienį prasideda „7bet-NKL“ pirmenybių antrasis etapas, kuriame komandos kovos suskirstytos į dvi grupes pagal pirmojo etapo rezultatus – pajėgiausiųjų ir silpnesniųjų septynetus.

Laurynas Kaveckis iš „Telšių“ ekipos.<br> L.Šepučio nuotr.
Laurynas Kaveckis iš „Telšių“ ekipos.<br> L.Šepučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2023, 4:08 PM, atnaujinta Jan 26, 2023, 5:16 PM

Pirmajame septynete grumsis Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, „Telšiai“, Kauno „Žalgiris-2“, Šakių „Vytis-VDU“, Mažeikių „M Basket“, „Šilutė“ ir Kauno r. „Atletas“, o antrajame – Joniškio „Delikatesas“, „Kretinga-VR Servisas“, Vilkaviškio „Perlas“, Vilniaus „Stekas“, Palangos „Kuršiai“, Vilniaus „Rytas-2“ ir Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“.

Antrajame etape komandos sužais 2 ratus. Po jų stipriausiųjų ketvertas iš karto pateks į ketvirtfinalį, o 5–12 pozicijose išsirikiavusios ekipos susikaus aštuntfinalyje.

18 val. Mažeikių „M Basket“ – Šakių „Vytis-VDU“

Ventos progimnazijos sporto salė, Pavenčių g. 15, Mažeikiai

Pirmasis etapas: 82:74, 89:84

Antrasis pirmenybių ratas dar tik prasideda, bet gali būti, kad šios rungtynės lems labai daug ateityje, kai bus skaičiuojama, kurios komandos pateks tiesiai į ketvirtfinalį, o kam teks kovoti aštuntfinalyje. Tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį garantuojančią ketvirtąją vietą dabar užima „Vytis-VDU“ (17 pergalių ir 9 pralaimėjimai), o į aštuntfinalį siunčiančią penktąją – būtent „M Basket“ (15/11).

Įdomu, kad Mažeikių komanda yra vienintelė, kuriai per pirmuosius du ratu pavyko abukart įveikti Šakių krepšininkus.

Pastarieji pirmąjį etapą užbaigė skambia pergale 87:84 prieš lygoje pirmaujančią Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“, tad sieks pagaliau įveikti ir „M Basket“ barjerą.

Prieš šios dienos rungtynes „Vytis-VDU“ paskelbė, kad prie komandos prisijungė 20-metis 187 cm ūgio gynėjas Domas Uosis, atstovavęs VDU komandai RKL pirmenybėse.

18 val. „Telšiai“ – Kauno r. „Atletas“

Telšių sporto arena, Birutės g. 7, Telšiai

Pirmasis etapas: 81:59, 67:68

„Telšiai“ (21/5) lygoje yra antri, „Atletas“ (12/14) – septintas, tačiau pastarieji abiejų komandų rezultatai leidžia šiandien Žemaitijos sostinėje tikėtis atkaklios kovos.

Telšių komanda per pastarąsias 4 rungtynes pralaimėjo Joniškyje ir Mažeikiuose, o puikią bangą pagavusiam „Atletui“ apkarto tik pati pirmojo etapo pabaiga, kai 54:59 buvo namie pralaimėta „Šilutei“.

„Telšių“ ekipoje šiandien gali debiutuoti net du nauji žaidėjai. Pirmasis – po ilgų klajonių užsienyje į Žemaitiją sugrįžęs plungiškis Rolandas Jakštas.

203 cm ūgio 30-metis puolėjas yra Lietuvos krepšinio auksinės kartos atstovas, kartu su Jonu Valančiūnu, Edgaru Ulanovu ir kitais 1992-aisiais gimusiais žaidėjais susišlavęs ne vieną čempiono titulą.

Antrasis naujokas – 24 metų 190 cm ūgio amerikietis Seanas Fasoyiro, pernai žaidęs antrajame NCAA divizione.

Šis krepšininkas – vos antrasis legionierius „Telšių“ istorijoje, praeitą sezoną per 10 paskutinių rungtynių komandai atstovavo iš Joniškio „Delikateso“ pasikviestas amerikietis puolėjas Donnellas Cegersas.

Tuo metu „Atletas“ atsisveiko su mažai žaidusiu 20-mečiu puolėju Arminu Puišiu, kuris persikėlė žaisti į RKL.

18 val. „Šilutė“ – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“

Vydūno gimnazija, Atgimimo alėja 3, Šilutė

Pirmasis etapas: 78:99, 59:80

Sakoma, kad Šilutėje yra labai sunku žaisti, bet šį sezoną Pamario komanda (14/12), žaisdama su lygos lydere „Sūduva-Mantinga“ (22/4), neturėjo jokių vilčių nei išvykoje, nei namie. Abejos rungtynės buvo pralaimėtos identišku 21 taško skirtumu. Galbūt trečias kartas nemeluos ir šilutiškiai pagaliau mes iššūkį favoritams?

Šiuo metu „Šilutė“ yra laimėjusi 2 rungtynes iš eilės (78:72 namie su Palangos „Kuršiais“ ir 59:54 išvykoje su „Atletu“), tai pavyko padaryti jau penktą kartą šį sezoną, bet pergalių serijos pratęsti iki 3 Pamario krepšininkams dar nėra pavykę.

„Sūduva-Mantinga“ į Šilutę keliauja po apmaudaus pralaimėjimo Šakiuose 84:87, nutraukusio net 11 pergalių seriją. Marijampoliečiai prieš antrąjį ratą atsisveiko taip pat atsisveikino su jaunu puolėju Henriku Kalniumi.

18 val. Joniškio „Delikatesas“ – Vilniaus „Rytas-2“

Saulės pagrindinės mokyklos sporto salė, Livonijos g. 6, Joniškis

Pirmasis etapas: 81:113, 88:81

NKL antrojo septyneto kovos prasidės rungtynėmis Joniškyje. Pirmas už brūkšnio, skiriančio nuo pirmojo septyneto, likęs „Delikatesas“ (10/16) priims Vilniaus „Ryto“ dublerius (8/18), svajojančius pakilti bent į 12-ąją vietą ir pelnyti teisę kovoti aštuntfinalyje.

Joniškio ekipa šį sezoną įrodė, kad bent jau namie gali mesti iššūkį bet kam (įveikti „Telšiai“ ir „Vytis-VDU“, o „Sūduvai-Mantingai“ ir Kauno „Žalgiriui-2“ pralaimėta, atitinkamai, 2 ir 3 taškais), tačiau dabar savo sąskaitoje turi 3 pralaimėjimų seriją, kuri ir užkirto kelią į pirmąjį septynetą.

„Rytas-2“ per pastarąsias 4 rungtynes sugebėjo namie netikėtai sutriuškinti „Žalgirį-2“ net 77:53, išvykoje nugalėti „Vytį-VDU“ 76:75, tačiau ir savo aikštėje beviltiškai pralaimėti „Sūduvai-Mantingai“ 61:86. Kurį Vilniaus komandos veidą išvysime šiandien?

18.30 val. Palangos „Kuršiai“ – „Kretinga-VR Servisas“

Palangos arena, Sporto g. 3, Palanga

Pirmasis etapas: 68:55, 61:80

Kretingos komanda (10/16) šį sezoną gali turėti sunkumų žaisdama su bet kuria ekipa, bet kai jau laimi, tai daro įspūdingai.

Pavyzdžiui, pirmąjį etapą kretingiškiai užbaigė katastrofišku pralaimėjimu 67:100 Šakiuose, bet prieš tai sensacingai Kaune 75:71 nugalėjo „Žalgirį-2“. Kitos tarp pralaimėjimų įsiterpdavusios pergalės taip pat buvo solidžios – 90:74 Vilniuje prieš „Steką“, 80:61 Palangoje prieš šios dienos varžovus bei 86:56 Vilkaviškyje prieš „Perlą.

Tad bet kuriai lygos komandai laukti susitikimų su Martyno Mažeikos vedama kompanija reikia maksimaliai susikaupus.

12-ąją vietą tarp 14 komandų užimantys „Kuršiai“ (9/17) priversti dairytis ne tik aukštyn, kur 4 komandos juos lenkia vos 1 pergale, bet ir žemyn, kur „Rytas-2“ taip pat atsilieka vos tašku.

Palangos komanda sausio pradžioje įkvėpė gaivaus oro, kai vyriausiojo trenerio pareigose Povilą Šakinį pakeitęs Henrikas Lubinas sugebėjo atvesti ją į 2 pergales iš eilės po 6 pralaimėjimų serijos.

Vis dėlto prie ekipos vairo sugrįžęs Albertas Vilimas patyrė du pralaimėjimus (73:78 Šilutėje ir 62:90 namie su „M Basket“) ir vis dar laukia savo pirmosios pergalės. Galbūt šiandien?

19 val. Vilniaus „Stekas“ – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“

„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius

Pirmasis etapas: 83:71, 62:53

„Steko“ (10/16) vyriausiasis treneris Tomas Purlys prieš antrojo etapo pradžią pareiškė, kad komanda sieks užimti maksimaliai dabar jai įmanomą geriausią – aštuntąją – vietą ir bent jau aštuntfinalyje turėti savo aikštės pranašumą.

Tam reikia labai mažai – surasti būdą sėkmingai sužaisti rungtynių pabaigas. „Stekas“ 11 rungtynių pralaimėjo 7 taškų arba mažesniu skirtumu, tad tikrai gali kovoti su bet kuriuo varžovu. Vilniečiai pastaruoju metu taip pat atsisveikino su vienu žaidėju – komandą paliko joje neįsitvirtinęs 20-metis puolėjas Justas Maceikis.

„Neptūnas-Akvaservis“ (5/21) po trumpo blykstelėjimo sausio pradžioje (namie 76:63 įveiktas „Vytis-VDU“ ir 86:84 – „M Basket“) patyrė 3 pralaimėjimus ir tvirtai lieka turnyro lentelės dugne.

Įveikti pajėgią Mažeikių komandą klaipėdiečiams padėjo įspūdingas rungtynes sužaidęs Oskaras Pleikys (26 taškai, 8 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai, 6 perimti kamuoliai, 44 naudingumo balai), tačiau po šio mačo jis „Neptūno“ dublerių ekipoje nebepasirodė.

Su O.Pleikiu uostamiesčio ekipa iškovojo 3 iš 5 savo pergalių, tad jo pasirodymas galėtų stipriai pakeisti jėgų pusiausvyrą ir šį vakarą. Be šio aukštaūgio klaipėdiečiams laimėti Vilniuje turėtų būti labai sunku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.