EUROLYGA 2023

Kurioms LKL komandoms geriausiai sekėsi sausį?

Sausio mėnesį Lietuvoje nebuvo neįveikiamų krepšinio komandų. Sunkiausiai įveikiami buvo Eurolygos lentelėje kilęs Kauno „Žalgiris“ ir pirmą kartą į Lietuvos taurės finalo ketvertą patekusi „CBet“, o prie jų prisidėjo trenerį pakeitę „Gargždai“, kurie, tiesa, žaidė mažiausiai rungtynių. Savo sirgalius taip pat nudžiugino kelialapį į Čempionų lygos antrąjį etapą iškovojęs Vilniaus „Rytas“ ir baisiai ilgą pralaimėjimų virtinę nutraukę „Prienai“. Tuo tarpu žemyn sparčiausiai jau ne pirmą mėnesį ritasi Pasvalio „Pieno Žvaigždės“.

„Žalgirio“ krepšininkai<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ krepšininkai<br>G.Bitvinsko nuotr.
„CBet“ krepšininkai<br>G.Bitvinsko nuotr.
„CBet“ krepšininkai<br>G.Bitvinsko nuotr.
 „Ryto“ krepšininkai<br> FIBA nuotr.
 „Ryto“ krepšininkai<br> FIBA nuotr.
 „Wolves“ krepšininkai<br>LKL nuotr.
 „Wolves“ krepšininkai<br>LKL nuotr.
 G. Maldūnas.<br>LKL nuotr.
 G. Maldūnas.<br>LKL nuotr.
A. Hamiltonas<br>G. Šiupario nuotr.
A. Hamiltonas<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 1, 2023, 2:38 PM

„Žalgiris“

Sausį: 8–2.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 15–2, Lietuvos taurė: 2–0, Eurolyga: 12–9.

Nauji metai „Žalgiriui“ prasidėjo taip, kad blogiau nesugalvosi... Jau per antrąsias šių metų rungtynes sunkią traumą patyrė komandos lyderis, Eurolygoje septintąją vietą pagal pelnomus taškus užimantis Keenanas Evansas (15,9 tšk.), po to paaiškėjo, kad kelis mėnesius negalės žaisti Tyleris Cavanaugh (5,9 tšk.), kuriam reikėjo atlikti nugaros operaciją.

Klubo vadovai turėjo skubiai ieškoti pamainos ir pirmosiomis sausio dienomis sukirto rankomis su Achille Polonara bei Isaiah Tayloru, bet kojas vos apšilęs I.Tayloras (4,7 tšk.) taip pat patyrė traumą.

Nepaisant viena kitą vijusių negandų, Kazio Maksvyčio penketas kelias savaites skynė pergales ir sausio mėnesį laimėjo aštuonerias iš eilės rungtynes: Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalyje dukart buvo nugalėtas „Wolves“, Eurolygoje įveikti Stambulo „Fenerbahçe“, Bolonijos „Virtus“, Milano „Olimpia“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“.

Aikštėje viskas klostėsi sklandžiai, bet tada kaip perkūnas iš giedro dangaus trenkė pralaimėjimas Atėnų „Panathinaikos“ klubui, kuriam antrojoje rungtynių pusėje buvo nusileista net 23:62. Sausio mėnesį „Žalgiris“ baigė dar viena nesėkme – Manto Kalniečio atsisveikinimo rungtynėse pripažino „Jonavos“ pranašumą.

Šiose rungtynėse nutrūko „Žalgirio“ aštuonių pergalių virtinė Lietuvos lygoje. Tai – šio LKL sezono rekordas, kurį „Žalgiris“ dalijasi su taip pat aštuonis kartus iš eilės laimėjusiu „Juventus“.

Pralaimėjimas jonaviečiams nepakenkė Kauno komandos padėčiai LKL lentelėje. „Žalgiris“ pirmojoje vietoje jaučiasi labai tvirtai.

„CBet“

Sausį: 4–1.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 10–6, Lietuvos taurė: 6–2, FIBA Europos taurės atranka: 0–1.

Jonavos komanda greitai pamiršo nemalonų ruožą, kuriame slydinėjo visą gruodžio mėnesį. Tiesa, sausio pradžioje išvykoje pralaimėję Panevėžio komandai, jonaviečiai pratęsė keturių nesėkmių virtinę Lietuvos lygoje, bet po to trenerio Virginijaus Šeškaus veide įsivyravo palaima.

Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio mače „Jonava“ nugalėjo „Neptūną“ ir pirmą kartą pateko į taurės turnyro finalo ketvertą, o paskutinį sausio savaitgalį LKL pirmenybių rungtynėse varžovų arenoje, stebint 9,2 tūkst. žiūrovų, privertė pasiduoti turnyro lyderį „Žalgirį“.

Jonavos komandai solidžia paspirtimi tapo naujokas Glynnas Watsonas (14,7 tšk., 3,7 rez.perd.). Tiesa, lygos rezultatyviausių žaidėjų lentelėje žemyn smuktelėjo vienu metu pirmavęs Jeffas Garrettas (15,3 tšk., 7,3 atk.kam., 2,3 per.kam., 1,3 bl.), bet dėl šios statistikos detalės neturėtų pykti nei V.Šeškus, bei sirgaliai, nes vaidmenys puolant dabar paskirstomi tolygiau. O ir J.Garretto pavardė iš lyderių sąrašų niekur nedingo. Jis yra antras pagal blokuotus metimus ir trečias pagal perimtus kamuolius.

Vis dėlto net prisidėjus G.Watsonui, „Jonavos“ atsarginių suolas lieka trumpiausias tarp komandų, kovojančių dėl vietų pirmajame ketverte. Treneris pasikliauja tik aštuoniais krepšininkais.

„Rytas“

Sausį: 6–3.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 12–4, Lietuvos taurė: 1–1, Čempionų lyga: 6–5.

„Rytas“ šį sezoną yra lyg studentas, viską darantis paskutinę akimirką, bet padarantis pakankamai gerai, kad nebūtų pašalintas. Sausį Vilniaus klubas išlaikė du egzaminus ir neiškrito nei iš Lietuvos taurės turnyro, nei iš Čempionų lygos.

Giedriaus Žibėno penketas ypač siaura linija vaikščiojo šalies taurės turnyre, kurio ketvirtfinalyje pranašumą prieš silpną Lietuvos lygos vidutinioką „Nevėžį“ įrodė tik per pratęsimą. Čempionų lygos atkrintamajame mače pranašumas prieš tvirtą Graikijos lygos vidutinioką Salonikų PAOK klubą nebuvo toks trapus, bet laimėti serijos sausu rezultatu nepavyko.

O pradėdami Čempionų lygos antrąjį etapą Lietuvos čempionai vėl pasuko klystkeliu ir pralaimėjo pirmąsias rungtynes Ispanijos lygos autsaiderei „Manresa“. Kita vertus, po antrajame ture įtikinamai pasiektos pergalės prieš Stambulo „Bahçeşehir“ krepšininkus Vilniaus komandos padėtis nėra nei bloga, nei gera.

Lietuvos lygoje „Rytas“ užima antrąją vietą. Nors visai šalia – nemažas persekiotojų būrys, o vienam iš persekiotojų „Wolves“ klubui vilniečiai sausio pradžioje beviltiškai pralaimėjo, iniciatyva lieka jų rankose.

Ko gero, netgi galima sakyti, kad iniciatyva lieka Marcuso Fosterio rankose, nes šis krepšininkas labiausiai lemia „Ryto“ rezultatus. Jis pagal pelnomus taškus užima antrąją vietą ir Čempionų lygoje (22,4 tšk., 3,5 rez.perd.), ir Lietuvos lygoje (16,1 tšk.). Amerikiečio dešinioji ranka yra Martynas Echodas (13,1 tšk., 8 atk.kam., 4,7 išpr.praž.), Lietuvos lygoje užimantis trečiąją vietą pagal atkovotus kamuolius ir išprovokuotas pražangas.

„Gargždai“

Sausį: 2–1.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 3–14, Lietuvos taurė: 1–1.

Gargždų komanda Lietuvos lygoje sausį padarė dukart daugiau negu iki tol per pusketvirto mėnesio. Pasitinkant Naujuosius metus debiutantų sąskaitoje buvo tik viena pergalė, o per pirmąsias 2023-iųjų savaites jie laimėjo dukart – iš Palangos, kur svečius priima „Gargždai“, nieko nepešę išvyko Prienų ir Pasvalio krepšininkai. Kaip tik su šiomis komandomis „Gargždai“ kovoja siekdami išvengti paskutinės vietos.

Nedaug trūko, kad Palangoje toks pat likimas ištiktų dar vieną svečių komandą – „Jonava“ įveikė „Gargždus“ vos vieno taško skirtumu.

„Gargždai“ šias dvi pergales pasiekė po to, kai sausio pradžioje naujuoju treneriu buvo paskirtas Povilas Šakinis, pakeitęs gruodžio mėnesį atleistą Paulių Juodį.

Sausio mėnesį kitų permainų sudėtyje nebuvo, bet jau aišku, kad komandai labai praverčia žiemos pradžioje į ją atvykę amerikiečiai, kurie sezono pradžioje neįtiko „Prienams“: Isiah Osborne‘as (14,1 tšk.) ir Jylanas Washingtonas (11,2 tšk.).

Šiedu krepšininkai perėmė nemažą dalį krūvio iš dviejų „senųjų“ lyderių – į LKL rezultatyviausių krepšininkų dešimtuką patenkančių Giedriaus Staniulio (15,9 tšk., 8,7 atk.kam., 4,4 išpr.praž.) ir Josho Newkirko (14,7 tšk., 6 rez.perd.). Beje, G.Staniulis lygoje pirmauja pagal atkovotus kamuolius, o J.Newkirkas yra trečias pagal rezultatyvius perdavimus.

„Wolves“

Sausį: 6–4.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 12–5, Lietuvos taurė: 4–4, Šiaurės lyga: 3–2, FIBA Europos taurės atranka: 1–1.

Atrodo, kad įpusėjus sezonui „Wolves“ vadovai pagaliau baigė komplektavimo darbus. Į „pilkųjų“ gretas įsiliejus Jeffery Taylorui (20,7 tšk., 5,3 atk.kam.) ir Ericui Buckneriui (5 tšk., 7,3 atk.kam.), treneris Rimas Kurtinaitis turi kur kas platesnį žaidėjų pasirinkimą ir net galėjo nesigrauždamas padėkoti už darbą visų lūkesčių nepateisinusiam prancūzui Hugo Invernizzi (6,1 tšk.), kuris sausį išvyko į Italijos lygą.

Tiesa, net ir naujokai nepadėjo prasibrauti į Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą. Ketvirtfinalio varžovas „Žalgiris“ buvo pernelyg susikaupęs, kad suteiktų Alytaus komandai bent menkutę galimybę.

Užtat Lietuvos lygoje „Wolves“ išvykose įveikė pagrindinius varžovus kovojant dėl antrosios vietos „Rytą“ ir „Juventus“, o po to nugalėjo „Nevėžį“. Pastaroji pergalė gal ir nebūtų pažymėtina, bet kėdainiečiai iki kelionės į Alytų nebuvo niekam nusileidę 21 taško skirtumu ir praleidę 94 taškų (rungtynėse be pratęsimo).

J.Tayloras vos atvykęs parodė, kad ilgus metus Madrido „Real“ klube leido ne veltui, ir puikiai pavadavo dėl šlaunies raumens kelias savaites nežaidusį Ahmadą Caverį (15,4 tšk., 6,1 rez.perd., 5,7 išpr.praž.), kuris LKL pirmenybėse užima penktąją vietą pagal pelnomus taškus ir antrąją vietą pagal rezultatyvius perdavimus bei išprovokuotas pražangas.

„Wolves“ sausio mėnesį startavo ir Europos šiaurės lygoje. Šiame turnyre „pilkieji“ laimėjo dvejas iš penkerių rungtynių ir kovoja dėl kelialapio į ketvirtfinalį.

„Lietkabelis“

Sausį: 5–4.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 10–7, Lietuvos taurė: 2–0, Europos taurė: 6–7.

Panevėžio komandą jau kelis mėnesius krečia karštinė. „Lietkabelis“ toli gražu nebuvo stabilumo etalonas jau 2022 metų pabaigoje, bet sausio mėnesį jo pakilimai ir nuopuoliai tapo dar staigesni.

Nenado Čanako penketas plačiai išskleidė sparnus per atsakomąsias Lietuvos taurės rungtynes, kuriose 36 taškų skirtumu sutriuškino „Juventus“ komandą, ir Europos taurės rungtynes su grupės lyderiu Burgo „Jeunesse Laïque“, kurį įveikęs nutraukė keturių nesėkmių virtinę tarptautiniame turnyre. Tačiau panevėžiečiai drėbėsi veidu į purvą savo arenoje žaisdami LKL rungtynes su „Neptūnu“ ir, ypač, iki tol nė karto nelaimėjusiais Prienais.

Pastaruoju metu labai banguotai žaidžia Jamelas Morrisas (13,3 tšk.), nuo jo bangavimu, regis, užsikrėtė ir Kristianas Kullamäe (13,7 tšk., 3,7 rez.perd.). O būtent šiedu krepšininkai yra rezultatyviausi „Lietkabelio“ žaidėjai Lietuvos lygoje.

Panevėžio komanda ilgam prarado Željko Šakičių (8,6 tšk., 4,2 atk.kam.), kuriam buvo atlikta kelio operacija. Tiesa, Ž.Šakičius nuo sezono pradžios negalėjo žaisti visa jėga ir nebuvo toks naudingas, koks buvo prieš tris sezonus – per jo pirmąjį laikotarpį Lietuvoje.

„Lietkabelio“ vadovai iškart užpildė spragą, atsiradusią dėl Ž.Šakičiaus praradimo. Į komandą po pusmečio pertraukos, po sudėtingo etapo Stambulo „Beşiktaş“ klube, grįžo Gediminas Orelikas. Be to, sustiprinti priekinę liniją bandys iš Belgijos lygos atvykęs serbas Nikola Popovičius.

Savęs nerandantis „Lietkabelis“ nusirito į šeštąją vietą Lietuvos lygoje ir apsunkino padėtį Europos taurės turnyre. Tiesa, paskutinę sausio dieną panevėžiečiai šiaip ne taip palaužė pagrindinį varžovą kovojant dėl kelialapio į aštuntfinalį Klužo „Universitatea“ klubą. Maža to, grupės lentelėje susidarė didelė spūstis ir vis dar galima kovoti dėl ketvirtosios vietos, suteikiančios aikštės pranašumą pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

„Juventus“

Sausį: 2–3.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 12–5, Lietuvos taurė: 4–5.

Nors „Juventus“ padėtis LKL lentelėje pirmąjį metų mėnesį pasikeitė nežymiai, o per pastarąsias dešimt rungtynių uteniškiai iškovojo devynias pergales (tai – geriausias rezultatas turnyre), neigiamų emocijų sausį buvo daugiau negu teigiamų.

Didžiausias neigiamas emocijas Utenoje sukėlė Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio mačas, po kurio su iškovotu kelialapiu į finalo ketvertą teko pasveikinti varžovus „Lietkabelio“ krepšininkus. Ypač skausmingos buvo atsakomosios rungtynės – jas „Juventus“ išvykoje pralaimėjo net 36 taškų skirtumu.

Aštuonių pergalių virtinę Lietuvos lygoje nutraukęs pralaimėjimas namie „Wolves“ ekipai irgi buvo tarp tų, kurių treneris Donaldas Kairys tikėjosi išvengti.

Utenos sirgalius neabejotinai nuliūdino ir sausio pradžioje išgirsta žinia, kad puikiai žaidęs amerikietis Jawunas Evansas (14,3 tšk., 5,5 rez.perd.) nusprendė išvykti į Izraelį. Sezono pradžioje „Prienuose“ žaidęs ir sausį su „Juventus“ sutartį sudaręs Bobby Brownas nėra lygiavertė pamaina.

„Juventus“ taip pat atsisveikino su Keithu Bensonu (7,9 tšk., 4,3 atk.kam.), bet šis praradimas neturėjo sukelti didelių emocijų. Juo labiau kad Utenos klubas iškart įsigijo kitą aukštaūgį Reggie Lynchą. Gerų naujienų sąrašėlį papildė traumą išsigydžiusio Aleksos Nikoličiaus sugrįžimas.

Utenos komandos puolimo lyderis Justinas Alstonas (16,1 tšk., 6,8 atk.kam.) lygoje užima trečiąją vietą pagal pelnomus taškus, o kitas amerikietis Alexas Hamiltonas (12,1 tšk., 4,2 rez.perd., 2,6 per.kam.) pirmauja pagal perimtus kamuolius.

„Šiauliai“

Sausį: 3–5.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 8–9, Lietuvos taurė: 3–4, Šiaurės lyga: 2–3, Čempionų lygos atranka: 0–1.

Šiaulių komanda visą šį sezoną trypčioja LKL lentelės viduryje. Reguliariajam sezonui peržengus pusiaują galima drąsiai daryti išvadą, kad „Šiaulių“ užimama septintoji vieta yra dėsninga – Antano Sireikos vyrai per keturis su puse mėnesio laimėjo visas rungtynes su žemesnes vietas užimančiomis komandomis ir tik vieną kartą išvengė pralaimėjimo žaisdami su aukštesnes vietas užimančiais varžovais (dėsnis buvo pažeistas gruodžio pabaigoje, kai „Šiauliai“ nugalėjo „CBet“).

Sausio mėnesį „Šiauliai“ vienintelę pergalę LKL pirmenybėse iškovojo žaisdami Pasvalyje, o paskui namie nusileido „Žalgiriui“ ir „Juventus“.

„Šiaulių“ tvarkaraštis sausio mėnesį buvo labai intensyvus, nes ši komanda taip pat žaidė Europos šiaurės lygoje (ENBL). Šiame turnyre šiauliečiai laimėjo dvejas iš penkerių rungtynių. Grupės varžybose jiems liko vienerios rungtynės, kurios lems, ar „Šiauliai“ pateks į ketvirtfinalį. Ketvirtfinalio durys atsivers tik tuo atveju, jei A.Sireikos penketas nugalės grupės lyderį Kijevo „Budivelnyk“ klubą.

Šiaulių komandos žaidimas sukasi apie Donatą Sabeckį (11,7 tšk., 6,7 rez.perd., 4,4 išpr.praž.), kuris LKL pirmauja pagal rezultatyvius perdavimus. Įžaidėjo adresatais dažniausiai tampa Martynas Varnas (13,1 tšk.), Arminas Urbutis (11 tšk.) ir Kyle‘as Mangasas (11,9).

„Labas GAS“

Sausį: 1–2.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 1–16, Lietuvos taurė: 1–7.

Ilgai laukta šventė atėjo ir į Prienus. Dešimt mėnesių ir tris savaites Lietuvos lygoje pergalės skonio nepatyrę „Prienai“ paskutinį sausio savaitgalį pagaliau nutraukė ilgą pralaimėjimų virtinę ir džiaugėsi pergale prieš „Lietkabelį“. Tiesa, Prienų arenos lankytojai šios pergalės nepamatė, nes ji buvo iškovota išvykoje.

Skaičiuojant praėjusio sezono pabaigą, „Labas GAS“ pergalę šalies pirmenybėse pasiekė po 24 iš eilės pralaimėjimų. Ištikimų sirgalių per šį laikotarpį liko nedaug.

Lankomumo vidurkis Prienų arenoje smuko iki 385 žiūrovų (beje, šis skaičius lygoje nėra mažiausias – į Pasvalio areną ateina vidutiniškai 365 žiūrovai).

Tie, kurie arenoje nebuvo nuo pirmųjų sezono savaičių, komandos nebepažintų, nes nuo rugsėjo joje liko tik Karolis Giedraitis (8,8 tšk.), Justinas Jogminas (7,1 tšk.), Giedrius Bergaudas (4,1 tšk.) ir 19-metis Mintautas Mockus (3,1 tšk.). Pokyčių buvo ir sausį: išvyko Džoko Šaličius (9,5 tšk.), atvyko Shaquille‘as Keithas.

Net ir po visų permainų Prienų sudėtis netapo solidesnė. Tad treneriui Mariui Kiltinavičiui reikės nemažai nuveikti, kad pakeltų šią komandą iš paskutinės LKL lentelės vietos.

„Nevėžis“

Sausį: 1–3.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 7–10, Lietuvos taurė: 5–3.

„Nevėžio“ sirgaliai sausio mėnesį kalendoriuje buvo ryškiai pasižymėję 21-ąją dieną. Tą dieną Gedimino Petrausko treniruojama komanda Vilniuje žaidė atsakomąsias šalies taurės ketvirtfinalio rungtynes su „Rytu“. Kad nuliūdintų čempionus ir patektų į finalo ketvertą kėdainiečiams trūko labai nedaug – kelialapio likimas paaiškėjo tik per pratęsimą, bet svarbiausią sezono pratęsimą „Nevėžis“ pralaimėjo net 12 taškų skirtumu.

Kėdainių komandai nedaug trūksta ir iki aštuntosios vietos LKL pirmenybėse. Jose kova dėl paskutiniųjų kelialapių į atkrintamąsias varžybas gali užsitęsti ir iki paskutiniųjų reguliariojo sezono savaičių, o „Nevėžis“ šiuo metu alsuoja į nugarą „Neptūnui“ ir „Šiauliams“.

Kovoti dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas padės sausio pradžioje į Kėdainius atvykęs amerikietis Deshawnas Freemanas, kuris neabejotinai sustiprino priekinę liniją ir prisidėjo prie vienintelės sausio mėnesį pasiektos pergalės prieš „Pieno Žvaigždes“.

Vis dėlto „Nevėžio“ rezultatus, kaip ir iki šiol, labiausiai lems smogiamasis antrosios linijos duetas: rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše į pirmąją vietą pakilęs Artūras Žagaras (16,6 tšk., 4,1 rez.perd., 5,8 išpr.praž.) ir Bradas Davisonas (13,5 tšk., 4,4 išpr.praž.). Beje, A.Žagaras lygoje pirmauja ne tik pagal taškus, bet ir pagal išprovokuotas pražangas.

„Neptūnas“

Sausį: 1–4.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 7–9, Lietuvos taurė: 5–3.

Sausio mėnesį „Neptūnas“ nė vieneriose rungtynėse nebuvo favoritas. Vis dėlto klaipėdiečiai neliko tuščiomis – jų sąskaitą papildė pergalė prieš „Lietkabelį“.

Dėl pralaimėjimų lyderiui „Žalgiriui“ ir čempiono vardą ginančiam „Rytui“ graužtis neverta, bet treneriui Mindaugui Braziui, jį laikinai pavadavusiam padėjėjui Sandžiui Buškevicui (beje, būtent jis vadovavo komandai per laimėtas rungtynes Panevėžyje) ir jų žaidėjams turėtų būti apmaudu dėl nesėkmės Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje. Klaipėdos komanda lygiai kovojo su „Jonava“, tačiau paskutinėmis sekundėmis nusileido varžovams, sudėjus abejų rungtynių rezultatus, šešių taškų skirtumu.

„Neptūnas“ kelioms savaitėms neteko susižeidusio amerikiečio Malieko White‘o (5 tšk.). Vis dėlto šio krepšininko vaidmuo nėra žymus, o Klaipėdos komandai prieš vasario mėnesį vyksiančias rungtynes su keliais lentelės kaimynais svarbiau, kad geros formos neprarastų Deividas Gailius (12,3 tšk.), Mindaugas Girdžiūnas (11,9 tšk.) ir pirmąją vietą LKL pagal blokuotus metimus bei antrąją vietą pagal atkovotus kamuolius užimantis Austinas Wiley (9,4 tšk., 8,5 atk.kam., 2 bl.).

„Pieno Žvaigždės“

Sausį: 0–3.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 3–13, Lietuvos taurė: 1–5.

Ilgas „Pieno Žvaigždžių“ užtemimas nesibaigia. Pasvalio komanda nuo spalio pabaigos Lietuvos lygoje pralaimėjo dešimt iš eilės rungtynių ir, ko gero, gali pamiršti prieš sezoną keltas užduotis kovoti dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Dabar svarbiausia – neužimti paskutinės vietos, kuri formaliai gali būti tolygi nepageidaujamam kelialapiui į Lietuvos antrąją pakopą (žinoma, jei NKL čempionai įvykdytų LKL sąlygas).

Sausio mėnesį Ramūno Cvirkos penketas nesugebėjo pasinaudoti tuo, kad žaidė tik su autsaideriais ir silpnais vidutiniokais – išblėsusios „Pieno Žvaigždės“ pralaimėjo visas trejas rungtynes Šiaulių, Kėdainių ir Gargždų komandoms.

Naujoje komandoje niekaip neįsižiebia gruodį atvykęs Jaredas Cunninghamas (7 tšk.), pasvaliečių neišjudino ir sausį į jų gretas įsiliejęs Julius Jucikas (9 tšk.). Rezultatyviausias „Pieno Žvaigždžių“ krepšininkas šį sezoną vis dar yra Martynas Pacevičius (12,4 tšk., 7,6 atk.kam.). Bet Pasvalio komandai, siekiant sustabdyti nuopuolį, reikėtų ryškesnio lyderio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.