EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius po pasiektos pergalės išliko perfekcionistas: mes nesimokome iš savo klaidų

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ antradienį Eurolygos namų rungtynėse 83:78 įveikė Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus.

 Š. Jasikevičius<br> Barca Basket twitter nuotr.
 Š. Jasikevičius<br> Barca Basket twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2023, 1:38 PM

Šaro auklėtiniams teko gerokai pasistengti, kadangi dar trečiojo kėlinio pabaigoje katalonai atsiliko 10 taškų skirtumu – 57:67.

„Raktas į pergalę buvo ketvirtojo kėlinio metu pademonstruota gynyba. Manau, kad mes buvome labiau fiziški, šiek tiek protingesni. Gal reikėjo gynybos taktiką pakeisti šiek tiek anksčiau, nežinau. Bet vis tiek svarbiausia yra laimėti tokias rungtynes ir iš jų mokytis.

Didžiąją dalį rungtynių „Maccabi“ žaidė mūsų krepšinį – labai kantriai, ieškojo laisvų žmonių, kontroliavo kamuolius po krepšiu ir t.t. Puikus krepšinis. Turiu nulenkti kepurę prieš savo žaidėjus, kurie rado būdą, kaip laimėti. Tai labai svarbu. Kaip ir sakiau, daug dalykų buvo prieš mus, bet mes sugebėjome tai įveikti ir laimėti. Po 48 val. mūsų laukia kitos rungtynės, kur turėsime būti dar geresni“, – teigė 46-erių Š.Jasikevičius.

Nepaisant pasiektos pergalės ir užimamos antrosios pozicijos Eurolygoje, „Barcelona“ vyriausiasis treneris ir toliau baksnoja ir komandos bėdas.

„Prašau, kad komanda būtų solidi, turime išmokti nedaryti svarbių klaidų. Virš mūsų yra komandos, tokios kaip „Olympiakos“, kurios tau nieko nedovanoja. Atrodo, kad galime tobulėti, bet mes per daug atiduodame. Mes nesimokome iš savo klaidų. Turite priversti kitą komandą kentėti dėl visko, o ne patys viską atiduoti“, – pabrėžė „Barcos“ treneris.

Katalonus treniruojantis lietuvis taip pat pasidžiaugė sirgalių palaikymu.

„Turime padėkoti sirgaliams, kurie atidavė visas savo jėgas, kai komandai sekėsi sunkiausiai. Svarbu išlaikyti šį ryšį su „Palau Blaugrana“ arena, tai rodo, kad ji yra su komanda. Sirgaliai žino, kada žaidėjams reikia palaikymo. Šiandien, be jokios abejonės, tai buvo svarbiausia“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.