EUROLYGA 2023

„Neptūno“ legenda M. Mažeika sugrįžta į klubą su naujomis užduotimis

Net 15 sezonų Klaipėdos „Neptūne“ praleidęs ir šios ekipos veidu tapęs Martynas Mažeika grįžta į šį klubą. Tiesa, jis nebevilkės sportinių „Neptūno“ ekipos marškinėlių, o turėtų dažniau vilkėti klasikinį kostiumą.

M.Mažeika.
M.Mažeika.
Daugiau nuotraukų (1)

Paulius Matulevičius

Feb 15, 2023, 9:16 PM

„Vakarų ekspreso“ žiniomis M.Mažeika nuo kovo mėnesio oficialiai turėtų tapti „Neptūno“ ekipos sporto direktoriumi.

Klaipėdos krepšinio bendruomenėje girdisi vis didesnis nepasitenkinimas, kad pastaruoju metu „Neptūno“ klubas tiek valdžios, tiek sirgalių netenkina rezultatais, tad klubo dalininke tapusi Klaipėdos miesto savivaldybė taip pat ne kartą yra prabilusi apie galimas permainas klubo vadovybėje.

Jau prieš Naujuosius metus pasigirdo kalbos, kad „Neptūne“ bus permainų, tačiau reikalai kiek užsitęsė.

Visgi, „Vakarų ekspreso“ žiniomis, jau sutarta, kad į „Neptūną“ ateina M.Mažeika ir jam bus patikėtas svarbus vaidmuo. Jis po truputį jau įsilieja į „Neptūno“ klubo valdymo reikalus – ne kartą dalyvavo pokalbiuose su žaidėjais ir Savivaldybės atstovais.

Jau prieš kurį laiką iš „Neptūno“ klubo direktoriaus pareigų pasitraukė vienas iš stambiųjų klubo dalininkų Sigitas Ambrazevičius ir prie komandos direktoriaus vairo vėl grįžo Vilius Sukonas.

Tiesa, komandos žaidėjai, kuriems jau kurį laiką vėluoja atlyginimai, nėra patenkinti klubo valdymu ir vis dažniau pasigirsta kalbų, kad ir V.Sukonas po šio sezono paliks direktoriaus postą. Po vienų iš pralaimėtų rungtynių, „Neptūno“ žaidėjai šiam atvirai susakė problemas ir savo nuoskaudas.

Tiek žaidėjai, tiek kai kurie klubo atstovai „Vakarų ekspresui“ užsiminė, kad V.Sukonas jau norėjo trauktis iš šių pareigų, tačiau jo buvo paprašyta pabaigti šį sezoną ir tada bus sprendžiamas tolesnis likimas.

Gali būti ir taip, kad kitą sezoną „Neptūno“ klubo administracijoje bus ir daugiau permainų.

„Vakarų ekspresui“ šią savaitę ne kartą skambino ir sunerimusiu balsu apie prastą „Neptūno“ dublerių ekipos – „Neptūnas-Akvaservis“ padėtį pasakojo ir vieni iš šios komandos steigėjų. Jie sielojosi, kad „Neptūnas-Akvaservis“ užima paskutinę vietą Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) ir gali iškristi į žemesnę – Regionų krepšinio lygą (RKL).

„Nuo priešpaskutinę vietą NKL čempionate užimančios komandos „Neptūną-Akvaservis“ jau skiria šešios pergalės, tad pasivyti bus labai sudėtinga – praktiškai neįmanoma.

Skaudu, nes ši komanda prieš kelerius metus buvo ir NKL čempionė, ir vicečempionė, pelnė ir bronzos medalius, nuolat kaudavomės NKL finalo ketvertuose, o pastaraisiais metais ši komanda balansuoja ties iškritimo iš lygos riba. Skaudu.

Atidavėme komandą į „Neptūno“ rankas ir ta antra miesto komanda, kuri buvo mėgstama sirgalių, tapo tarsi antrarūšė – pamiršta.

Jei iškrisime į RKL lygą, grįžti atgal į NKL bus labai sunku. Sugriauti viską galima greitai, o kaip viską vėliau atstatyti?“, – „Vakarų ekspreso“ retoriškai klausė vienas iš minėtos komandos steigėjų.

Jis užsiminė, kad buria Klaipėdos krepšiniui neabejingus žmones ir ruošiasi surengti apskrito stalo diskusiją apie prastėjančią Klaipėdos krepšinio situaciją bei ieško kelių, kaip viską išspręsti, jog Klaipėdos krepšinis negrimztų į dugną, o įvyktų teigiamas sujudimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.