EUROLYGA 2023

Karaliaus taurės turnyre – Ispanijos krepšinio milžinai

Ar Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ apgins Ispanijos Karaliaus taurės („Copa del Rey“) čempionės titulą? Tai paaiškės šią savaitę Badalonoje, kur kovos aštuonios pajėgiausios šios šalies komandos.

Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2023, 11:03 AM

Dėl trofėjaus grumsis ir Vitorijos „Baskonia“, kurios aprangą vilki penki Baltijos šalių krepšininkai. „Barcelona“, kuriai atstovauja Rokas Jokubaitis, ketvirtadienį ketvirtfinalyje išbandys jėgas su Malagos „Unicaja“ krepšininkais. Tą pačią dieną šiame etape Madrido „Real“ rungtyniaus su „Valencia“.

Penktadienį likusiuose ketvirtfinaliuose Tenerifės „Lenovo“ žais su Las Palmo „Gran Canaria“, o Vitorijos „Baskonia“, kurios garbę gina Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis bei estai Maikas Kotsaras ir Sanderis Raieste ir latvis Arturas Kurucas, varžysis su „Joventut“ ekipa.

Įdomu tai, kad jau pusfinalyje gali įvykti favoritų „Barcelona“ ir „Real“ susidūrimas. Šie klubai pastaraisiais metais nuolat kaudavosi finale. Pernai „Barca“ lemiamame mūšyje įveikė Madrido komandą 64:59. Užpernai čempionu irgi tapo Katalonijos klubas, finale nugalėjęs „Real“.

Tiesa, Madrido ekipa vis dar turi daugiausia Karaliaus taurės turnyro nugalėtojų titulų. „Karališkasis“ klubas čempionu tapo 28 kartus, „Barcelona“ – 27. „Joventut“ krepšininkai trofėjų laimėjo 8 sykius, „Baskonia“ – 6, „Valencia“ ir „Unicaja“ – po vieną. „Lenovo“ ir „Gran Canaria“ šios taurės niekada neiškovojo.

2023 metų turnyro pusfinalio dvikovos bus žaidžiamos šeštadienį, o finalas – sekmadienį. „Baskonia“, jei įveiktų ketvirtfinalio barjerą, pusfinalyje rungtyniautų arba su „Lenovo“, arba su „Gran Canaria“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.