EUROLYGA 2023

„Visų žvaigždžių“ rungtynėms besiruošiantis D. Sabonis negalėjo prižadėti, šią vasarą apsivilksiantis Lietuvos marškinėlius

Domantas Sabonis ruošiasi jau savo trečioms NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėms, o kaip įprasta dieną prieš rungtynes atsakė į įvairiausius žurnalistų klausimus.

Domantas Sabonis<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Domantas Sabonis<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2023, 9:56 AM, atnaujinta Feb 19, 2023, 10:05 AM

26-erių lietuvis į klausimus atsakinėjo trejomis kalbomis – anglų, lietuvių ir ispanų.

Šią vasarą Azijoje vyks pasaulio krepšinio čempionatas. Visgi, D.Sabonis negalėjo prižadėti, jog dalyvaus turnyre.

„Kalbėjome ir su Jonu, ir su treneriais. Visi norime dalyvauti, aš noriu žaisti. Bet man reikia dar žiūrėti, kas bus su mano pirštu. Turiu išsigydyti... Nežinau kiek galiu sakyti, vėliau pakalbėsime (red. – juokiasi)“, – į lietuvio klausimą atsakė D.Sabonis.

Šie metai buvo pirmieji, kuomet vidurio puolėjas iš Lietuvos be neigiamų atgarsių pateko į „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

„Apie šiuos dalykus negalvoji. Žaidi savo sezoną ir bandai laimėti kuo daugiau rungtynių. Kuo aukščiau esi, tuo lengviau patekti. Laukėme paskelbimo, tai įvyko ir teko planuoti šį savaitgalį.

Tačiau gali patirti traumą, pralaimėti daugiau rungtynių ir patekti bus sunku. Viskas sueina į vieną. Papulti į „Visų žvaigždžių“ rungtynes yra didelis džiaugsmas. Kitais metais viskas gali būti kitaip. Reikia išnaudoti progą ir būti laimingu“, – kalbėjo „Kings“ vidurio puolėjas.

„Kings“ klube taip pat dirba ir dar vienas lietuvis – Deividas Dulkys.

„Geras, juokingas žmogus. Labai daug su juo bendraujame. Jis asmeniškai dirba su Kevinu Huerteriu, o jis žaidžia asmeniškai geriausią sezoną. Turi būti dėkingas Deividui, kad taip gerai dirba“, – juokdamasis atsakė D.Sabonis.

Krepšininkas taip pat atskleidė, jog šį sezoną norėtų pasidžiaugti ir vienu asmeniniu titulu.

„Šį sezoną norėčiau tapti atkovotų kamuolių čempionu. Dabar esu TOP 2. Reikia nepraleisti rungtynių ir čia būtų geras“, – apie savo tikslus kalbėjo D.Sabonis.

Aukštaūgi spaudos konferencijoje įvardijo, ką norėtų išvysti laimint NBA žiedą be savęs.

„Be manęs? Kitą lietuvį – Joną Valančiūną. Lietuvis turi iškovoti žiedą“, – kalbėjo D.Sabonis.

Domas sulaukė klausimo ir apie Eurolygoje siaučianti Aleksandarą Vezenkovą. 27-erių Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkas priklauso „Sacramento Kings“ klubui, o pats bulgaras šiuo metu yra laikomas favoritu tapti lygos MVP.

Lietuvis teigė, kad stebi A.Vezenkovo žaidimą ir norėtų jį pamatyti greta savęs.

„Stebėjau jį žaidžiant. Jis yra puikus krepšininkas, labai talentingas. Europoje jis rungtyniauja nuostabiai, o „Olympiakos“ puikiai atrodo Eurolygoje. Nežinau ką jis galvoja, bet be jokių abejonių norėtume jį turėti čia. Jis gali mesti tolimus metimus. Kuo daugiau metikų, tuo geriau mums“, – kalbėjo D.Sabonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.